Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΣ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΞΕΛΙΞΗ


Μέσα στο γενικότερο γονάτισμα του λαού μας, από τις πολιτικές υποτέλειας που του έχουν επιβάλει οι λογίς λογίς εξουσίες, ξαφνικά, σε ένα (απελπιστικά) φιλήσυχο δήμο, κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να αντιλέγουν. Και αυτό από μόνο του είναι αισιόδοξο.
Στη πόλη μας, είχε να γίνει περιβαλλοντική κινητοποίηση από το 1985, όταν ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους και απέτρεψε τη δημιουργία εργοστασίου της ΔΕΗ στον Άγιο Αντώνιο. Ένα έργο που αν γινόταν, θα "δέσποζε"πάνω από τον κόλπο της Ελούντας και τη Σπιναλόγκα...καταστρέφοντας την ωραιότερη γωνιά της Ανατολικής Κρήτης.
Και αν τη δεκαετία του '80 οι κινητοποιήσεις ήταν κάτι το συνηθισμένο (το 82 θυμάμαι σαν παιδί να κατεβαίνουν σε πορεία ειρήνης 1000 άνθρωποι σε μια πόλη που τότε μετρούσε 8000), η πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας έβαλε φρένο στις αγωνιστικές αναλαμπές και απογοήτευε όσους προσπαθούσαν μάταια να ανάψουν τη σπίθα.
Φαίνεται όμως ότι ο ποιητής έχει δίκιο. ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΕΞΕΙ.
Η πρώτη ακτίδα φωτός έσκασε χτες όταν στην μαζικότερη συνέλευση της οικολογικής κίνησης Αγίου Νικολάου, ο κόσμος αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά, για να σώσει τον Ελαιώνα από την τσιμεντοποίηση που σχεδιάζει εδώ και καιρό να υλοποιήσει ο Δήμος με ιδιώτες.
Περισσότερες λεπτομέρεις θα βρείτε σε παλιότερες αναρτήσεις του "βυσσινόκηπου".
Για να περιφρουρηθεί η απόφαση για ακτιβιστική δράση δεν θα σας δώσω άλλες λεπτομέρειες, αλλά απλά θα σας παραθέσω μια λιτή ενημέρωση από την οικολογική και θα σας καλέσω να βρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στα σημεία του ραντεβού...


Την Τετάρτη 17/2 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων του Αγίου Νικολάου που κινητοποίησε η Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου για το θέμα του Ελαιώνα. Στην συνέλευση συμμετείχαν γύρω στα 80 άτομα, προσέλευση ιδιαίτερα ικανοποιητική για τα δεδομένα της πόλης. Οι αποφάσεις της συνέλευσης, ήταν η στήριξη των θέσεων της Οικολογικής Κίνησης, η πραγματοποίηση εκδήλωσης στο χώρο του Ελαιώνα καθώς και η δυναμική και μαζική παρουσία των πολιτών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να απαιτηθεί η εξέλιξη του ελαιώνα να είναι αυτή που ζητούν οι πολίτες μέσα από διαδικασία πλατιάς λαϊκής συνέλευσης. Παράλληλα συνεχίζουμε με περισσότερη ένταση το μάζεμα των υπογραφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου