Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΥΜΝΗ



Κόμματα των καπιτα-ληστών

Ενώ τα κέρδη ξεχειλίζουν από τις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας,

η κυβέρνηση εξουθενώνει το λαό.

Με μια μονοκοντυλιά «αποφάσισε και διέταξε» να προστεθούν νέα βάρη ύψους 5 δισ. στις πλάτες των υποζυγίων.

Την ώρα που, μαζί, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ, «σύμμαχοι» και «οίκοι», θα ψηφίζουν σήμερα στη Βουλή τη λεηλασία και των τελευταίων υπολειμμάτων του λαϊκού μόχθου,

ας θυμηθούμε τα (καταγεγραμμένα και επίσημα) στοιχεία για τον - ανέγγιχτο - συσσωρευμένο πλούτο των κεφαλαιοκρατών:

  • Το ενεργητικό των τραπεζών αυξήθηκε κατά 300 δισ. την τελευταία 5ετία - όσο δηλαδή και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (!) - και καταγράφηκε για το 2009 στα 580 δισ. ευρώ. Χρήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν κατά 116 φορές (!) την προχτεσινή αφαίμαξη που υπέστη ο λαός.
  • Οι καταθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων στις τράπεζες αυξήθηκαν στην 5ετία κατά 117 δισ. και το Νοέμβρη του 2009 καταγράφηκαν στα 277 δισ. ευρώ. Ποσό που «ανήκει» σε μια χούφτα εκμεταλλευτές και θα μπορούσε να καλύψει κατά 57 φορές τη νέα ληστεία εναντίον εκατομμυρίων εργαζομένων.
  • Οι 166 εισηγμένες κερδοφόρες εταιρείες στο Χρηματιστήριο ομολόγησαν κέρδη 11,8 δισ. ευρώ για το 2009. Η κυβέρνηση κόβει τους μισθούς των εργαζομένων όταν με μια απλή κίνηση, τη φορολόγηση αυτής της δράκας με 45% επί των κερδών της, θα εισέπραττε πάνω από 5 δισ.!
  • Το ενεργητικό των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα έχει φτάσει στα 700 δισ. ευρώ για το 2009. Πακτωλός που θα μπορούσε να αποτρέψει κατά 145 φορές (!) την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων.
  • Οι ανείσπρακτοι φόροι αγγίζουν σήμερα τα 30 δισ. ευρώ με τη μερίδα του λέοντος να τη χρωστούν οι Ανώνυμες Εταιρείες και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Οφειλές που αν δεν τις «χάριζε» η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχουν σωθεί κατά 6 φορές οι μισθοί των εργαζομένων.
  • Τα 28 δισ. ευρώ που χάρισαν στις τράπεζες φτάνουν και περισσεύουν κατά 5 φορές για να μην επιβληθεί η βαρβαρότητα.
  • Τα 136 δισ. ευρώ (αυξήθηκαν κατά 100 δισ. σε μια 5ετία!) των «ραντιέρηδων» σε καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς (ρέπος) φτάνουν για να διαφυλαχτούν κατά 27 φορές τα δώρα και τα εισοδήματα των μισθωτών.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., αυτή η «Αγία Τριάδα» του κοινωνικο-οικονομικού απαρτχάιντ, τα κόμματα της ΕΕ, του ΣΕΒ και των «οίκων»,

θα είχαν χίλιους τρόπους να βρουν τα χρήματα «για τη σωτηρία της Ελλάδας» χωρίς να ξαφρίζουν τον ελληνικό λαό.

«Θα»...

Αλλά δεν έχουν κανέναν, πλην της «πατριωτικής» σφαγής των εργαζομένων.

Γιατί, πολύ απλά, πρόκειται για κόμματα των καπιτα-ληστών.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου