Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

15% από το εισόδημά τους θα χάσουν την επόμενη τριετία, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα..


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι
Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) πιστή στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό υπέγραψε την Πέμπτη 15/3/2010 μαζί με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β) την κατάπτυστη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) .
Με την υπογραφή της συμφωνίας οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες εξασφάλισαν:
-Το 2010 πάγωμα των μεροκάματων και των μισθών για ολόκληρο το έτος.
-Το 2011 πάγωμα για το 1ο εξάμηνο του έτους και αύξηση στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού μόνο για το 2ο εξάμηνο.
-Το 2012 πάγωμα για το 1ο εξάμηνο του έτους και αύξηση στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού μόνο για το 2ο εξάμηνο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Γιούροστατ ο πληθωρισμός της ευρωζώνης το 2010 θα ανέλθει στο 1,5% και το 2011 στο 1,7% δηλαδή ο μέσος όρος αύξησης των μεροκάματων και των μισθών όλη τη χρονιά του 2011 θα είναι 0,75% και όλη τη χρονιά του 2012 θα είναι 0,85%. Αν υπολογίσουμε ότι ο επίσημος πληθωρισμός στην Ελλάδα ξεπέρασε το 5,2% τον Ιούνιο του 2010 (στην πραγματικότητα στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης είναι πολλαπλάσιος και τον Ιούλιο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγο της αύξησης του ΦΠΑ κατά 2 ακόμα μονάδες και θα ξεπεράσει το 6%) όχι μόνο δε θα αυξηθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα αλλά θα έχουμε μείωση του πραγματικού εισοδήματος την επόμενη τριετία κατά 15% περίπου. Ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς το ίδιο διάστημα θα χάσουν πάνω από 6 δισ. ευρώ.
Ο Σ.Ε.Β έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, όχι μόνο γιατί η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε ξεπουλώντας τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης συμφώνησε να μειωθεί το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων αλλά διότι αυτό το χαμένο εισόδημα θα προστεθεί στα προκλητικά κέρδη των δισεκατομμυρίων που είχαν το 2009 τα μέλη του. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη δημοσιότητα το 2009, 936 από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις συγκέντρωσαν κέρδη 3,4 δισ. ευρώ διπλασιάζοντας τα κέρδη του προηγούμενου χρόνου που ήταν 1,68 δισ. ευρώ.
Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι
Η ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε για μια ακόμα φορά με τη στάση της και με τις πράξεις της δείχνει ότι αποτελεί γερό στήριγμα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αποδέχεται τη λογική ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι μεγάλοι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως λένε η κυβέρνηση, η τρόικα και ο Σ.Ε.Β και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών γι΄ αυτό και συμφωνεί μαζί τους στη μείωση των μισθών. Με την συμφωνία αυτή διευκολύνει την κυβέρνηση και τους εργοδότες, να κάνουν όσο γίνεται πιο φτηνή την εργατική δύναμη φορτώνοντας την κρίση και τις συνέπειές της όχι στους καπιταλιστές που ευθύνονται για αυτή, αλλά στους εργαζόμενους .
Ούτε βήμα πίσω από την απαίτησή μας την κρίση να πλήρωση η πλουτοκρατία που τη δημιούργησε. Η εργατική οικογένεια οδηγείται σε μεγάλες στερήσεις και φτώχεια για να βγει η καπιταλιστική εργοδοσία αλώβητη από την κρίση, για να συνεχίσει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερα κέρδη.
Ούτε βήμα πίσω από τη δράση για την απόσπαση ουσιαστικών αυξήσεων στους κλάδους παρά την υπονόμευση από την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. Καλούμε τα συνδικάτα να καταγγείλουν αυτή την αισχρή συμφωνία και να παλέψουν για ουσιαστικές αυξήσεις.
Ούτε βήμα πίσω από την πάλη για την ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων αναγκών μας.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να διαχωρίσει τη θέση της από την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. Να παλέψει για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι
Ο πόλεμος των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Ε.Ε –Δ.Ν.Τ κ.λ.π ) με τη στήριξη των φιλοκαπιταλιστικών ηγεσιών στη Γ.Σ.Ε.Ε και την ΑΔΕΔΥ σε βάρος των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ακόμα πιο αιματηρός και αδυσώπητος. Ετοιμάζουν και άλλα μέτρα πιο σκληρά σε βάρος των εργαζομένων.
Για αυτό οργανωθείτε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γιαπί και υπηρεσία με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, στα ταξικά συνδικάτα. Αναδείξτε τους δικούς σας εκπροσώπους.


ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Λασιθίου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου