Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΑ...και όχι μόνο


Αγαπητοί φίλοι,
η σημερινή μου επιστολή απευθύνεται σε συντοπίτες μας, που μου ζήτησαν να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σε ένα ευρύτερο σχήμα. Σε ένα σχήμα που θα συναπαρτίζεται κυρίως από ανθρώπους που βρεθήκαμε το προηγούμενο διάστημα σε κοινούς αγώνες. Που δώσαμε μαζί τη κόντρα για την προάσπιση των παραλιών, απέναντι στη λογική της εκμετάλλευσής και μετατροπής τους σε ξενοδοχειακούς λιμένες. Στο μέτωπο του Ελαιώνα που αντανακλά την ανάγκη για ελεύθερους δημόσιους χώρους, χώρους πρασίνου και πολιτισμού κόντρα στη τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους. Στον αγώνα εναντίον της ιδιωτικής πολεοδόμησης στα "Πλευρά", που θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα το τοπίο, όπως ακριβώς γίνεται τώρα και στη περιοχή "Τσιφλίκι". Στο μέτωπο της αλληλεγγύης των λαών. Στο εκπαιδευτικό μέτωπο κλπ
Όπως σας είπα με πλήρη ειλικρίνεια σε προηγούμενη συνάντηση, πιθανά σε αυτή την εκλογική μάχη να μην μπορέσουμε να βρεθούμε σε κοινό ψηφοδέλτιο. Το αν το ήθελα ή όχι, πιστεύω ότι το γνωρίζετε. Στην παρούσα φάση όμως οι Δημοτικές εκλογές θα είναι πιο πολιτικές από ποτέ. Και χρειάζεται ο λαός μας να πάρει μια ξεκάθαρη πολιτική θέση. Για αυτό προχωράμε στα χνάρια της ΔΑΣ, δημιουργώντας σχήμα με πανελλαδικό συντονισμό και ενιαίο όνομα. Τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Το κάλεσμα για τη συγκρότησή του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα κι εκεί θα χωράνε όλοι όσοι θέλουν να στήσουν ένα τοίχος λαϊκής άμυνας και αντεπίθεσης , απέναντι στη σημερινή άγρια επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από το κεφάλαιο. Τα μικρά και μεγάλα κινήματα πόλης στα οποία μαζί δουλέψαμε (και δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε), μας απέδειξαν ότι και στα δευτερεύοντα ακόμα προβλήματα αυτοδιοικητικής φύσης, δύο πολιτικές ερχόταν σε σύγκρουση (ενίοτε και μες τις γραμμές μας). Η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, κόντρα στο συμφέρον της πόλης και των πολιτών της. Η Δημοτική αρχή όπως είχαμε άλλωστε προβλέψει, (μαζί με τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση) έγειρε σαφέστατα υπέρ της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, κι έγινε ο καλύτερος μεταφορέας της αντιδραστικής πολιτικής του κράτους στα ζητήματα "Διοίκησης". Την έννοια "ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ", την είχε άλλωστε προ πολλού απεμπολήσει. Από την εποχή που προπαγάνδιζε την χρησιμότητα της μεταρρύθμισης "Καποδίστρια"
Απέναντί μας έχουμε λοιπόν ένα κολοσσιαίο αντίπαλο, που έρχεται σαν συντηρητικός χειμώνας στις ζωές μας και ο οποίος έχει 3 βασικούς πυλώνες.
1) Την πολιτική των πολυεθνικών, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών, οι οποίοι με το "έτσι θέλω" επιβάλουν πια τις ορέξεις τους στην πατρίδα μας. Είναι η πολιτική που χαράσσεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Οι κύριοι αυτοί οργανώνουν το μεγάλο φαγοπότι εις βάρος του λαού μας.
2) Οι εθνικοί τους υπηρέτες, που αφού άνοιξαν τη πόρτα και υποκλίθηκαν στα μεγάλα αφεντικά, τώρα φτιάχνουν τις νομικές λεπτομέρειες της λεηλασίας μας, τις ψηφίζουν, και τις προπαγανδίζουν.
3) Οι τοπικοί γκαουλάϊτερς (τοποτηρητές) που εφαρμόζουν την ίδια αντιδραστική πολιτική, στο πιο άμεσα αντιληπτό επίπεδο, αυτό της τοπικής διοικήσεως
Μην σας ξεγελούν οι τσιριμόνιες που κάνουν μεταξύ τους. Δήθεν δεν συμφωνούν απολύτως με τη πολιτική του ΔΝΤ οι κυβερνητικοί, και δήθεν παλεύουν για το καλό του τόπου τους οι τοποτηρητές... Στάχτη στα μάτια μας ρίχνουν. Όλοι τους είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει καμιά κόντρα προς όφελος του λαού. Άλλωστε ο ένας πυλώνας έχει ανάγκη τον άλλο. Είναι σίγουρο ότι χωρίς την οικονομική εξουσία, που επιβάλλει τους όρους της με νόμους, με εξουσιαστικούς μηχανισμούς, αλλά και με τη προπαγάνδα των ΜΜΕ... όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες παράγοντες θα ήταν απλά δευτεροκλασάτοι μάνατζερ.
Δείτε τους, πως εν μέσω της τεράστιας αντιλαϊκής επίθεσης, αυτοί παρακαλάνε από τα κόμματα της εξουσίας, να τους ψαχουλέψουν για να βρουν το πιο πιστό υπηρέτη, ώστε να του δώσουν το χρίσμα.
Καμαρώστε τους.
Σήμερα αυτό που προτείνει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι το εξής. Με αφορμή τις Δημοτικές εκλογές ο λαός πρέπει να ανασκουμπωθεί και να αντιπαλέψει οργανωμένα, έξυπνα και μαζικά και τους 3 πυλώνες της εξουσίας. Όποιος σας λέει ελάτε για να παλέψουμε για τα μικρά, καθημερινά και κοντινά μας προβλήματα που είναι πιο εύκολο να λυθούν... σας λέει ψέματα. Δεν μπορούν να υπάρξουν νησίδες παραδείσου μες την κόλαση.

Σαν κατακλείδα πιστεύω πως ο Ελληνικός λαός
ή θα συνδέσει τη πάλη του για τα μικρά προβλήματα, με τις βαθύτερες ταξικές αιτίες που τα δημιουργούν
ή θα μείνει θεατής για ακόμα τέσσερα χρόνια στο ίδιο έργο, όπου απλά θα αλλάξουν τα ονόματα των κομπάρσων.

Μετά τιμής ο πρώην επικεφαλής της
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Βασίλης Χατζηδάκης

5 σχόλια:

 1. Πολύ καλό και στην κατάλληλη ώρα. Νομίζω βάζει τις Δημοτικές εκλογές και τον Καλλικράτη στη σωστή του διάσταση .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Βασίλη
  διαφωνώ κάθετα μαζί σου.
  Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα να δωθεί το μεγάλο χαστούκι στον κοματισμό (που στην ουσία είναι δικοματισμός ας μην γελιόμαστε)που για χρόνια δεν αφήνει άξιους και ικανούς να υπηρετήσουν (με την πραγματική ένοια του όρου υπηρετώ)τον τόπο τους.
  Αν και τώρα δεν γίνει η σύνθεση έξω από κόμματα και ηγεσίες τότε
  ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΝΥΧΤΑ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

  Με εκτίμηση
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βυσσινόκηπος15 Ιουλίου 2010 - 3:53 μ.μ.

  Αγαπητέ Δημήτρη,
  σε ευχαριστώ για το σχολιασμό σου. Όμως θεωρώ ότι δεν είναι θέμα ικανών και ανικάνων. Σκέψου...Λες όλοι αυτοί οι χιλάδες που απαρτίζουν τους μηχανισμούς του δικομματισμού να είναι όλοι ανίκανοι; Πρόσθεσε και τους τοπικούς άρχοντες που πέρασαν διαχρονικά...Ανίκανοι όλοι; Και στατιστικά δεν βγαίνει. Σε πληροφορώ ότι μερικοί από δαύτους είναι ικανότατοι. Ικανότατοι να παγιδεύουν το λαό σ αταξικές και ακίνδυνες πεποιθήσεις, ότι η αδικία του συστήματος προκύπτει από την ανικανότητα:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε Βασίλη

  σε κανένα σημείο δεν μίλησα για ανίκανους.
  Μάλον λάθος κατάλαβες.Είπα <<>>.Υπάρχουν πάρα πολλοί και περισότεροι απ όσους νομίζουμε.
  Όμως και αυτοί κάποια στιγμή καταρέουν υπο τις πιέσεις τον κοματικών τους οργάνων και πολύ περισότερο απο τις πιέσεις των κοματικών εξουσιαστών.

  Ευχαριστώ
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βυσσινόκηπος16 Ιουλίου 2010 - 8:42 π.μ.

  Αγαπητέ Δημήτρη, δεν είναι μόνο οι πιέσεις των κομμάτων...αλλά και των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας που κρύβονται πίσω από τα κόμματα εξουσίας.
  Η πολιτική καταδίκη όλων αυτών, πρέπει να καταγραφεί ξεκάθαρα και μαζικά με την ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που πανελλαδικά θα προσπαθήσει να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα.
  Σε αυτά ψηφοδέλτια χωράνε όλοι όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη αυτή, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Τέτοια δείγματα έχουμε και στη προσπάθεια που μόλις αρχίσαμε.
  Κόσμος από διάφορους πολιτικούς χώρους συζητάει από τώρα τη συμμετοχή του και τη στήριξη του.
  Αν αντίθετα συμμετείχαμε σε ένα ψηφοδέλτιο (και καλά) ανεξάρτητο, που θα χωρούσαν όλοι μέσα, το σίγουρο είναι ότι θα καταλήγαμε σε ένα πρόγραμμα ...σούπα, που θα τους βόλευε όλους. Επίσης θα γινόταν μια μη πολιτική καταγραφή, όπως τα ανεξάρτητα σχήματα των φοιτητικών εκλογών που δεν ξέρεις τι πρεσβεύουν. Εμείς θέλουμε όμως η ψήφος μας να πιάσει τόπο και να είναι ξεκάθαρη. Δίπλα στον κόσμο της εργασίας και ενάντια στην άγρια επίθεση που δέχεται από το κφάλαιο.
  Ελπίζω να συναντηθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή