Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Π.Α.Μ.Ε Λασιθίου VS Γιώργος Παπανδρέου


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Κ. Πρωθυπουργέ,
Οι εργαζόμενοι του ν. Λασιθίου με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στο νομό μας, θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε όπως αξίζει σ΄ ένα πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων. Δυστυχώς όμως η πολιτική της κυβέρνησής σας δε μας το επιτρέπει. Με την πολιτική σας αισθανόμαστε ότι νοιάζεστε μόνο για τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοξενοδόχων και όχι για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Δυστυχώς με την εισοδηματική πολιτική σας έχετε φέρει ένα μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτή μας η πεποίθηση ότι είστε ο πρωθυπουργός αυτών που έχουν και κατέχουν τεράστιο πλούτο στα χέρια τους εδραιώθηκε από τις δικές σας πολιτικές στους εννιά μήνες που κυβερνάτε. Μέσα σ΄ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα καταφέρατε το ακατόρθωτο να αφαιρέσετε από την εργατική τάξη όσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες δεκάδων χρόνων. Ακόμα καταφέρατε με όλα αυτά τα προνόμια που δίνετε στην αστική τάξη να κάνετε τους πλούσιους ακόμα πλουσιότερους.
Ξέρετε κ. Πρωθυπουργέ ότι υπάρχουν εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και δεκάδες εργαζόμενοι στην κατασκευή δημόσιων έργων (δρόμος Αγίου Νικολάου-Καλού Χωριού) που είναι απλήρωτοι 2 και 3 μήνες; Ξέρετε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής, που με την υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών (Επιθεώρηση Εργασίας) και με τη φιλοεργοδοτική σας πολιτική έχετε αφήσει ασύδοτους τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεργολάβους, να μην πληρώνουν ούτε καν και αυτούς τους μισθούς πείνας που με την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου εργασίας έχετε επιβάλει στους εργαζόμενους;
Ξέρετε κ. Πρωθυπουργέ ότι στην περιοχή μας πολλές γυναίκες δουλεύουν στα ξενοδοχεία 6 μήνες το χρόνο και μετά βίας συγκεντρώνουν 150 ένσημα κάθε χρονιά; Ξέρετε ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίσατε πρόσφατα πλήρη σύνταξη δε θα πάρουν ούτε όταν γίνουν 65 χρονών; Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο λόγο της γυναίκας σαν μάνα μέσα στην οικογένεια, κατάφερε με τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος, να βγαίνουν οι γυναίκες 5 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη από τους άνδρες. Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνησή σας αγνοεί την προσφορά της εργαζόμενης μάνας στην κοινωνία;
Ξέρετε κ. Πρωθυπουργέ ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας δεν έχει πληρώσει ακόμη σε αρκετούς εργαζόμενους την επιδότηση ενοικίου της προηγούμενης χρονιάς και έχει αναστείλει τη χορήγηση για το 2010 και της επιδότησης ενοικίου αλλά και τη χορήγηση στεγαστικών δανείων;
Ξέρετε κ. Πρωθυπουργέ ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για νέα σχολεία στο ν. Λασιθίου και στις 2 βαθμίδες της εκπαίδευσης; Πρόσφατα ο ΟΣΚ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται «σε φάση ωρίμανσης» ένα έργο ΣΔΙΤ για σχολεία της Κρήτης. Όπως θα ξέρετε, με τις αμαρτωλές Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) που ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το κόστος κατασκευής των σχολείων είναι πολλαπλάσιο από το πραγματικό με δυσμενείς όρους για το δημόσιο και κατ΄ επέκταση και για το λαό.
Κ. Πρωθυπουργέ, με τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, χρεωθήκαμε εμείς και τα παιδιά μας. Φτάνει πια με τις παροχές με τις παροχές στο κατασκευαστικό κα τραπεζικό κεφάλαιο. Δε θέλουμε να καταχρεώσετε και τα εγγόνια μας.
Κ. Πρωθυπουργέ, σήμερα θα κηρύξετε την έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών. Οι Κρήτες που θα παραβρίσκονται στο συνέδριο είναι απόγονοι συμπατριωτών μας που αναγκάστηκαν παλιότερες δύσκολες εποχές να μεταναστεύσουν για να βρουν μια καλύτερη μοίρα. Σήμερα με την πολιτική σας αναγκάζετε τους νέους να μεταναστεύουν για να βρουν σε άλλες χώρες δουλειά με αξιοπρεπή μισθό. Η μόνη βοήθεια που τους δώσατε είναι να κάνετε τη γενιά τους τη γενιά των 700 ευρώ, γενιά των 592 ευρώ για να τους προσλαμβάνουν υποτίθεται πιο εύκολα οι εργοδότες. Στην πραγματικότητα κάνατε ακόμα ένα δώρο στην εργοδοσία, να μπορεί να αγοράζει την εργατική δύναμη των νέων εργαζόμενων ακόμα πιο φτηνά.
Κ. Πρωθυπουργέ, απαντήστε μας ειλικρινά, ποιος νέος μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια με 592 ευρώ;
Κ. Πρωθυπουργέ, ξέρετε ότι σε 40 μέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Ξέρετε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει φέτος λιγότερες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία κ. Πρωθυπουργέ όταν 12.000 εκπαιδευτικοί, αριθμός διπλάσιος από πέρυσι, έχουν κάνει τα χαρτιά τους για να συνταξιοδοτηθούν λόγω του αντιασφαλιστικού σας νόμου; Τα λειτουργικά κενά στο νομό Λασιθίου είναι πάρα πολλά. Θα τα καλύψετε στην αρχή της χρονιάς κ. Πρωθυπουργέ;
Κ. Πρωθυπουργέ, η παιδεία πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για οποιαδήποτε κυβέρνηση. Πάρτε ένα μέρος από τα 10 δισ. που προορίζετε για τις τράπεζες και δώστε τα στην παιδεία. Εάν το κάνετε να ξέρετε ότι όλοι θα επικροτήσουν την πρωτοβουλία σας.
Τελειώνοντας επειδή ξέρουμε ότι στο συνέδριο ανάμεσα στ΄ άλλα πάλι θα μας πείτε πολλά ωραία λόγια για τους εργαζόμενους και το πόσο νοιάζεστε γι΄ αυτούς, θα παραφράσουμε ένα στοίχο του Διονύση Σαββόπουλου και θα σας πούμε: «Τι να τα κάνουμε τα ωραία λόγια σας ποτέ δε λένε την αλήθεια, ο κόσμος υποφέρει και πεινά κι εσείς τα ίδια παραμύθια».

ΓΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου