Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Χιλιάδες χριστιανών και χριστιανοπαίδων, περπάτησαν χιλιόμετρα για να ...προσκυνήσουν

φωτό από pezopories.blogspot.com
Τα μονοπάτια για την Παναγία τη Φανερωμένη, γέμισαν κι εφέτος από κόσμο. Κι όχι μόνο από γενιές που διδάχτηκαν την Θεογονία ως τη μία και απόλυτη αλήθεια... αλλά και νεότερες γενιές που υποτίθεται έμαθαν έστω και ακροθιγώς ότι η γη είναι μια φτυσιά του απείρου κι όχι το κέντρο της δημιουργίας του κόσμου... Άλλωστε και τον Δαρβίνο και τον Γαλιλαίο κάπου θα τον ακούσανε...δεν μπορεί.
Στα νέα παιδιά απλά θέλω να τους θυμίσω:
1) Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2010...
2) Αν κάναν παρόμοια πορεία χιλιομέτρων εναντίον της επίσκεψης Παπανδρέου, μπορεί να λύνονταν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει η Μεγαλόχαρη...
3)Η άσκηση κι η φυσιολατρεία που πολλοί επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους, ουσιαστικά αποτελεί τον φερετζέ κάτω από τον οποίο κρύβεται η αντίληψη "... κι αν υπάρχει;"


Σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες, αφιερώνω το παρακάτω βίντεο






.

5 σχόλια:

  1. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη,
    Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν για λόγους κοινωνικής προβολής.
    Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν γιατί έχουν ακούσει για θαύματα κλπ.
    Υπάρχουν κάποιοι πραγματικά πιστοί, που δεν είναι εύκολο να καταλάβουν την υπερβολή την οποία χρησιμοποεί ο χριστιανισμός για να επιβάλλεται.

    Το είπε ο ίδιος ο χριστός άλλωστε "μακάριοι οι φτωχοί των πνεύματι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Χατζηδακη
    συγχαρητηρια για το καταπληκτικο βιντεο
    και συγχαρητηρια περισοτερο για το timing.
    Περιμενω με ανυπομονυσια και το βιντεο για τους πιστους του κουμουνισμου οπως αυτος εφαρμοστηκε σε ρωσια κινα κορεα και αλλου.
    Γιατι εκτος απο αθεραπευτα πιστοι του χριστιανισμου υπαρχουν και αθεραπευτα πιστοι του κουμουνισμου.
    Φιλικα
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Δημήτριε,
    αδυνατώντας να κατανοήσω σε πιο timing αναφέρεσαι, θα σου έλεγα ότι πάντα είναι καλό το timing , για να πεις αλήθειες... ή τουλάχιστον τις δικές σου αλήθειες. Το πρόβλημα δεν είναι αν κάποιος πιστεύει σε μια κοσμοθεωρεία, αλλά σε πια κοσμοθεωρεία πιστεύει. Κι αν η κοσμοθεωρεία του βοηθά την κοινωνία να κάνει βήματα προς την γνώση, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, η να πάει ολοταχώς προς το μεσαίωνα. Τα υπόλοιπα περί Ρωσίας, Κίνας και Κορέας: Για όλα αυτά τα καθεστώτα εγώ κάνω κριτική από τελείως άλλη οπτική από σένα. Και για να σου το κάνω πιο λιανά, εσύ λες ότι η κατάληξη αυτών των κοινωνιών στην καπιταλιστική παλινόρθωση ήταν αποτέλεσμα της εφαρμογής του σοσιαλισμού, ενώ εγώ εκτιμώ ότι ήταν αποτέλεσμα της μη εφαρμογής του σοσιαλισμού. Χρονικά ψάξε στο σημείο εκείνο, που η κοινωνική πρωτοπορεία της εργατικής τάξης ανέθεσε σε άλλους κι όχι στον εαυτό της, την υπόθεση της κοινωνικής της απελευθέρωσης...
    Μια πιο σοβαρή συζήτηση για αυτά, θα μπορούσαμε να κάνουμε σε μια άλλη ανάρτηση. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για το σχολιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον βυσσινόκηπο.
    Και ιδιαίτερα στα όσα αναφέρθηκαν για την μη εφαρμογή του σοσιαλισμού, εκ του οποίου και συνάγεται να εκκολάπτονται τόσοι «αθεράπευτα πιστοί του χριστιανισμού»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο βυσσινοκηπε! ετσι ειναι ακριβως για τη μη εφαρμογη του σοσιαλισμου. Η μονη μας ελπιδα να τα καταφερουν καλυτερα τα παιδια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή