Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Μια ακόμα απόφαση του Σαρκοζί, διαποτισμένη με τις αρχές... της ισότητας, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού.

Τα πλαστικά χαμόγελα δεν μπορούν να κρύψουν την αθλιότητα
του συστήματος και των υπηρετών του...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου :Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταδικάζει την καταστροφή, ύστερα από εντολή του Γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί 300 καταυλισμών των Ρομά στη χώρα του.
Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες προετοιμάζουν βαριές επιθέσεις και σε άλλα στρώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα οποία ανήκει και η πλειοψηφία των Ρομά.
Στη χώρα μας έχουμε δει να επαληθεύεται άπειρες φορές η παροιμία που λέει «όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, θα πάρει και το δικό σου φωτιά». Οι επιθέσεις που εξαπολύονται σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που υποκλίνονται στην πολιτική της δε γίνονται για την προστασία του λαού. Η τακτική να χαρακτηρίζονται οι Ρομά, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες εκ προοιμίου κακοποιά στοιχεία, ανοίγει το δρόμο για εφαρμογή σκληρότερων μέτρων. Η απόφαση για απέλαση, χωρίς δικαίωμα επιστροφής όσων εντοπιστούν να μην έχουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής και η δυνατότητα αφαίρεσης ιθαγένειας σε όποιον κατηγορηθεί για επίθεση στα σώματα ασφαλείας ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για διωγμό εκατομμυρίων πολιτών Ρομά, μεταναστών, προσφύγων.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες πρέπει να σταθούν στο πλάι των πληθυσμιακών ομάδων που διώκονται με μόνο κατηγορητήριο το χρώμα ή τη θρησκεία τους.
Για την εργατική τάξη ένας μονόδρομος υπάρχει, η πάλη για μια ζωή χωρίς αποκλεισμούς, η πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου