Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Το Π.Α.Μ.Ε. στηρίζει τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι – Νέοι – Νέες – Άνεργοι – Συνταξιούχοι,
Οι εκλογές για τα νέα όργανα του κράτους στο επίπεδο της περιφέρειας και του δήμου, είναι μια εκλογική μάχη με μεγάλη σημασία αντίστοιχη με αυτήν των βουλευτικών εκλογών. Το ερώτημα που μπαίνει μπροστά μας είναι πολύ καθαρό: Θα δώσουμε περήφανη και αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ή θα δείξουμε ανοχή όπως έγινε στις εκλογές του 2009.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί, χωρίς καμία ταλάντευση, να πάρετε θέση. Να ψηφίσετε τους υποψήφιους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο ενιαία.
Έχουμε και εμείς ευθύνη αν οι επίσημοι και ανεπίσημοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που θα ερμηνευτεί ως πράσινο φως για την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει και να δυναμώσει την αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολύσει. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Καλύτερες μέρες έρχονται για τους εκμεταλλευτές σου. Για σένα και τα παιδιά σου, σύνταξη στα 65 και τα 70, με μισθούς και συντάξεις πείνας.
Δώσε απάντηση στη Ν.Δ. που θέλει να δείξει ότι ακόμα έχει την ικανότητα να εγκλωβίζει λαϊκές μάζες και ότι παραμένει απαραίτητος παίχτης στο δικομματικό παιχνίδι.
Ενίσχυσε τις προσπάθειες του ΠΑΜΕ να μειωθεί ο δικομματισμός, να βελτιωθεί ο συσχετισμός δύναμης υπέρ του ταξικού αγωνιστικού κινήματος. Στήριξε τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που συμμετέχουν παντού στελέχη του ΠΑΜΕ.
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι – Νέοι – Νέες,
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δεν πρέπει να επιβραβεύσει όλους αυτούς (στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) που στους δήμους και στα συνδικάτα έβαλαν πλάτη να υλοποιηθούν χρόνια τώρα όλες οι αντεργατικές και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι τέτοιο θα τους έλυνε τα χέρια, θα τους αποθράσυνε ακόμα περισσότερο. Θα τους έδινε τη δυνατότητα την αντεργατική θύελλα που έχουν εξαπολύσει να την αναβαθμίσουν σε αντεργατικό τυφώνα, όπως θέλουν και σχεδιάζουν μέσω των νέων κρατικών οργάνων στις περιφέρειες και τους δήμους που θεσμοθετεί ο Καλλικράτης.
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών πρέπει και μπορεί να είναι η συνέχεια και η καταγραφή και στην κάλπη των αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με απεργίες, συλλαλητήρια, πικετοφορίες και καταλήψεις ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί από εσάς ήσασταν μαζί μας σ΄ αυτούς τους αγώνες που δώσαμε στο Ν. Λασιθίου. Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς θέλατε να ήσαστε μαζί μας αλλά οι οικονομικές δυσκολίες δε σας το επέτρεψαν. Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς έχουν παιδιά που σπουδάζουν και πληρώνουν υπέρογκα ποσά μιας και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αντί να χτίσουν φοιτητικές εστίες φρόντισαν να ενισχύσουν με δισεκατομμύρια τους τραπεζίτες. Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς έχουν παιδιά στην Γ΄ Λυκείου και πληρώνουν υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια για μια θέση στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Ξέρουμε ότι πολλές νέες εργαζόμενες είναι μητέρες και έχουν παιδιά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και πληρώνουν τροφεία που με συναίνεση επέβαλαν οι δήμαρχοι του ευρωμονόδρομου Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς έχουν πάρει δάνεια για ν΄ αγοράσουν σπίτι ή για να καλύψουν άλλες ανάγκες και τρέμουν μην καθυστερήσουν κάποια δόση και χάσουν το υποθηκευμένο σπίτι τους. Δάνεια, που θα πληρώσουν τρεις και τέσσερις φορές στο αδηφάγο τραπεζικό κεφάλαιο. Ξέρουμε ότι αρκετοί από εσάς είστε άνεργοι ή έχετε παιδιά που παρόλο που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους είναι άνεργα. Ακόμα ξέρουμε ότι μετά τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την αύξηση των άδικων έμμεσων φόρων, πολλοί από εσάς δύσκολα τα βγάζετε πέρα. Τέλος ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς που εργάζεστε στα ξενοδοχεία ή στα δημόσια έργα του νομού μας είστε μήνες απλήρωτοι, γεγονός που κατήγγειλε το ΠΑΜΕ με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας κατά την επίσκεψή του στο νομό μας τον Αύγουστο αλλά ο κ. Παπανδρέου προτίμησε αντί να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων του νομού μας, να κηρύξει την «επανάσταση του αυτονόητου»! Φυσικά το αυτονόητο για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι να ενισχύει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Τώρα μπορείτε να είστε μαζί μας. Τώρα μπορείτε να εκφράσετε την οργή και την αγανάκτησή σας για όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική υποστήριξη των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, γιατί τα ψηφοδέλτιά της είναι εκφραστής της απόφασής μας και της επιδίωξής μας να δημιουργήσουμε ένα μαζικό, ρωμαλέο και αποφασιστικό κίνημα ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και στο επίπεδο της περιφέρειας και του δήμου.

Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Λασιθίου
.

1 σχόλιο: