Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Πάρτε την απεργία στα δικά σας χέρια. Οργανώστε τη μέσα από απεργιακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Μην την αφήνετε να εξελιχθεί σε μια ακόμη απροετοίμαστη, ανοργάνωτη απεργία, χωρίς τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων. Σε μια ακόμη εκφυλισμένη απεργιακή κινητοποίηση, όπως επιδιώκει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.
Με τη μαζική σας συμμετοχή σε αυτή στείλτε αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης, της τρόικας και των μέτρων που περνούν.
Δεν περιορίζονται και δεν αρκούνται στα χτυπήματα που έχουν δώσει μέχρι τώρα, που πλήττουν καίρια τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Ετοιμάζουν ακόμη πιο βάρβαρα, πιο αντιλαϊκά μέτρα. Σχεδιάζουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (και “συναγωνιστή” και “συντρόφου” του προέδρου της ΑΔΕΔΥ) κ. Πάγκαλου, για υπεράριθμους και τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους και ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», προετοιμάζουν το κατάλληλο έδαφος.
Όσο τους ανεχόμαστε και δε δρούμε αποφασιστικά, όσο δεν τους κονταίνουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά, τόσο πιο θρασείς θα γίνονται, τόσο πιο κυνικά και ξετσίπωτα θα συμπεριφέρονται.
Χρόνια τώρα ρουσφετολογούν και χρησιμοποιούν ως λάφυρο το Δημόσιο, προσέφεραν και προσφέρουν τεράστια ποσά από τον ιδρώτα του λαού στα μονοπώλια (Ολυμπιάδα, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, φοροαπαλλαγές, κ.ά.), τώρα με κυνισμό και θράσος προσβάλουν το λαό, λέγοντας ότι «μαζί τα φάγαμε».
Και μόνο γι αυτό αξίζει να νεκρώσει ο δημόσιος τομέας του Ν. Λασιθίου στις 7 του Οκτώβρη.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Ελάτε με το ΠΑΜΕ, όλοι μαζί για να αντισταθούμε στις νέες περικοπές που ετοιμάζουν στους μισθούς και τα επιδόματά μας.
Να εναντιωθούμε στην άρση της μονιμότητας, στις νέες μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουν, στις σχέσεις εργασίας - λάστιχο, στον αυταρχισμό.
Να εναντιωθούμε στα σχέδιά τους να μετατρέψουν τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, σε χώρους επενδύσεων και υπερκερδών των κεφαλαιοκρατών.
Να ματαιώσουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ώστε να εμποδίσουμε κράτος και εργοδότες να διαπραγματεύονται ατομικά με τους εργαζόμενους, όπως επιδιώκουν. Να ματαιώσουμε τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το νερό, τα καύσιμα, τα εισιτήρια, το Φ.Π.Α., τις ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Να αγωνιστούμε για την επαναφορά των δεκάδων ιατρικών πράξεων που μας περιέκοψαν, την καταβολή του εφάπαξ που το καθυστερούν χρόνια.
Να μη γίνουμε συνένοχοι νέων αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, μέσω του «Καλλικράτη».
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για την πορεία των εξελίξεων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την προσωπική στάση καθενός από μας. Φτάνουν οι συμβιβασμοί και η ανοχή σε πολιτικές και συσχετισμούς που μας πνίγουν. Με το ΠΑΜΕ, με το ταξικό κίνημα, μπορούμε να χαράξουμε μια ελπιδοφόρα και νικηφόρα προοπτική. Η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, μικρομεσαίων αγροτών, των νέων και των γυναικών που οικοδομείται, ανοίγει αυτή την προοπτική. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των λίγων. Να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, που είναι μεγάλες, με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου