Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" στην αυγή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα

Καμαρώστε τι έγινε στη Δημητσάνα, όταν εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε τα αυτονόητα...

Δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο κάτι ανίσχυροι βουλήσεως, ευνουχισμένοι δημοτικοί άρχοντες, που κυνηγώντας ψηφαλάκια, συμβιβάζονται με την παρουσία Δεσποτάδων σε μια καθαρά πολιτική τελετή...

Στον Άγιο Νικόλαο επειδή και ο Δεσπότης μας, δεν είχε καμμία σχέση με αυτόν τον αφιονισμένο αντικομμουνιστή... δεν είχαμε παρατράγουδα. Έτσι 2 από τους 3 δημοτικούς συμβούλους της Λάϊκής Συσπείρωσης, δεν δώσαμε θρησκευτικό όρκο αλλά δηλώσαμε στη τιμή και την υπόληψή μας ότι θα υπηρετούμε το συμφέρον του λαού.

Κάποιοι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεοκρατικό καθεστώς. Και πρώτη πρέπει να το καταλάβει η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου.

Για αυτό θα βάζουμε πάντα το αίτημα και θα το ζυμώνουμε στο λαό :

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

.

18 σχόλια:

  1. Δεν φταιει ο χριστος αν εν τω μεσω των αιωνων η εκκλησια του μπερδεψε το ρολο της και κατεληξε σαν εκλησιαστικη εξουσια χειροτερη κι απο αυτην την πολιτικη .Ας μην ξεχνουμε ομως οτι τα ανθρωπινα παθη κυριαρχουν και στους ιερεις οπως σε ολους τους ανθρωπους .Αυτος ομως δεν ειναι λογος για να αρνουμαστε την πιστη μας στο Χριστο την μονη μας ζωντανη ελπιδα και τον μονο αναμαρτητο τον μεγαλυτερο επαναστατη που γνωρισε ο ανθρωπος. Σ αυτον ας προσπαθουμε να ομοιασουμε και οχι στους ιερεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευγε στο Δεσπότη !! Αξιος!!
    Σε μια εποχή που ο Γιωργάκης και η κυβέρνησή του, σαν πιστά σκυλιά του Σιωνισμού και της μασονίας, εχουν ως στόχο τους να ξεπουλήσουν την πατρίδα, να διαλύσουν τη θρησκεία και την οικογένεια,βρέθηκε επιτέλους ένας δεσπότης αρκαδίας και ένας πειραιώς Σεραφειμ να ορθώσουν το ανάστημά τους στους προδότες !!!
    Ξυπνήστε επιτέλους!!!
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΌΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα πίστης είναι μια τελείως προσωπική υπόθεση, που ουδεμία σχέση έχει με την ανάδειξη και εγκατάσταση ενός δημοτικού συμβουλίου η οποία είναι μια διαδικασία πλήρως κοσμική. Οι ιερείς ας συνεχίσουν το ...εθνοσωτήριο έργο τους από τους άμβωνες. Πως θα τους φαινόταν αν κατά τη Κυριακάτικη λειτουργία τους, βγαίναμε στους άμβωνες και προπαγανδίζαμε τη σοσιαλιστική επανάσταση και τον επιστημονικό υλισμό;;;
    Επειδή μου αναφέρεις για την χριστοπιστία, σε ενημερώνω ότι δεν πιστεύω στη χριστιανική διδασκαλία αλλά μεγαλώνοντας σε μια "χριστιανική" πατρίδα σίγουρα έχω επηρεαστεί από αυτή τη διδασκαλία.
    Θεωρώ μάλιστα οτι τις διαφορετικές κοσμοθεωρητικές απόψεις ακόμα κι όταν δεν τις σεβόμαστε πρέπει να τις ανεχόμαστε.
    Αλλά αυτό το παρατράγουδο δεν έχει να κάνει με το δίκιο της μιας ή της άλλης άποψης. Έχει να κάνει με τη σύγχυση στο μυαλό κληρικών (αλλά και πολλών λαϊκών), ότι η εκκλησία έχει υψηλή επιστασία επί της πολιτικής λειτουργίας.
    Ας καταδικάσουμε λοιπόν όλοι το περιστατικό, είτε είμαστε πιστοί είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...
    Πολύ καλά έκανε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και αντέδρασε. Γιατί πολύ απλά υπερασπίστηκε αυτό για το οποίο τον ΚΑΛΕΣΑΝ να κάνει. Γιατί δεν πήγε μόνος του εκεί. Η Πολιτεία τον κάλεσε. Για τους δικούς της λόγους. Αλλά τον κάλεσε. Οπότε όφειλε και να τον προστατεύσει. Και να προστατεύσει την τελετή για την οποία ο Μητροπολίτης εκλήθη. Αλλά φευ! Για τους πολιτικούς είπαμε αποτελεί μια τυπική διαδικασία μέσα στις πολλές ευκαιρίες που έχουν για άγρα ψήφων.
    Μπράβο στον Μητροπολίτη Ιερεμία γιατί τους είπε κατάμουτρα αυτό που ολόκληρη η Ιεραρχία θα έπρεπε να είχε πει εδώ και καιρό. Πως αν δεν θέλουν τον κλήρο, αν δεν σέβονται την τελετή και αν δεν σέβονται την ιστορία και την παράδοση τότε οι Ιεράρχες και η Εκκλησία δεν μπορεί να αποτελούν ούτε το άλλοθι των πράξεων των πολιτικών, αλλά ούτε και ένα φολκλορικό συμπλήρωμα των ψηφοθηρικών διαθέσεών τους.
    Ήρθε η ώρα η Ιεραρχία να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία που θα δείξει πως και στην πράξη αποδοκιμάζει πρακτικές και συμπεριφορές όσων επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα του πιστού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αν είμαι ακραίος ή όχι (ποιό είναι το μέτρο σας δεν ξέρω) το διαχειρίζομαι στη καθημερινότητά μου και κρίνομαι όπως κι ο καθένας. Αλλά αφού λες ακραίο εμένα και την ίδια στιγμή θεωρείς "δίκαια αντίδραση" την λυσσαλέα και θεατρινίστικη επίθεση του Μητροπολίτη... τότε καταλαβαίνω τι ρόλο διαφεντεύεις και του λόγου σου. Ή όπως θα έλεγαν και στην εκκλησία: ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ.
    Ο μητροπολίτης προφανώς δεν έκανε κριτική στη πολιτεία, για την πολιτική εκμετάλλευση του ρόλου της εκκλησίας. Ο "κύριος" αυτός εθείχθει, γιατί κάποιος αμφισβήτησε το ρόλο της εκκλησίας σε μια πολιτική τελετή.
    Μην γυρνάς λοιπόν την αλήθεια ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορω να καταλάβω ρε Βασίλη πως ενω ο αδερφός σου είναι ενας τοσο σεμνος και ταπεινός ιερέας, υπόδειγμα χριστιανού, εσύ αντιμετωπιζεις με τοσο εχθρα τη θρησκεία μας...Πιστεύω όμως ότι και έσυ με τον καιρο θα άλλαξεις τις αποψεις σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε φίλε μου ποιά έχθρα. Αντίθεση το λένε. Για μένα ο ταξικός μου εχθρός είναι οι κεφαλαιοκράτες. Απλά δεν θεωρώ τυχαίο ότι ο κόσμος του κεφαλαίου γεννήθηκε και άνθισε εκεί που κυριαρχούσε η χριστιανική πίστη. Όμως μη θαρείς. Την ίδια αντιπαλότητα έχω και με όλες τις θρησκείες. Μην το παίρνεις προσωπικά λοιπόν.
    Για τον Κωστή τι να πω... Χαίρομαι που είναι αδελφός μου. Θα σε εκπλήξει, αλλά πιστεύω ότι κι ο Κωστής χαίρεται για μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μου π[εις τωρα τι ανθισε στις μουσουλμανικες που καμαρωνετε ;;;μεχρι στιγμης μονο η μπουργκα!! Αυτο δεν σας λεει τιποτα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσεις οι κομμουνιστές εχετε ξεσπαθώσει απο χθες βραδυ εναντιον του Χριστιανισμου ότι δήθεν είναι το ιδιο με τον Εβραισμό αλλά δεν λέτε και αποκρύ βετε από τον κόσμο ότι και ο κομμουνισμός είναι δημιούργημα και εργαλείο των σιωνιστων. προκειμένου να επιτευξουν το στοχο τους και να κτυπήσουν το χριστιανισμό.. Ο Μαρξ ήταν εβραικής καταγωγής και ενω στη Ρωσία οι Εβραιοι ηταν το 5%, στο κομμουνιστικό κομμα ήταν πάνω από 70!!!!!!
    Κατάφεραν έτσι να συγκεντρώσουν όλο τον πλούτο της Ρωσίας οι κύριοι κομματάρχες και ο λαός δούλευε για αυτούς!!!!!!!!
    Ξυπνήστε κομμουνιστες γιατι κοιμάστε τον υπνο του δικαίου.....
    Ο Χθεσινός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ εγώ δεν μίλησα για χριστιανισμό και ιουδαϊσμό. Μάλλον αναφέρεσαι σε συζήτηση που γίνεται κάπου αλλού.
    Επίσης επειδή γενικότερα φαίνεσαι μπερδεμένος.... Ο Μαρξ δεν ήταν εβραίος. Η καταγωγή του ήταν εβραϊκή. Ο Μαρξ είναι ο πατέρας του επιστημονικού υλισμού και της σύγχρονης αθεϊας.
    Τα στατιστικά που λές για τη συμμετοχή εβραίων στη Επανάσταση, είναι τελείως αυθαίρετα (δώσε πηγή αν μπορείς).
    Στο μόνο που φαίνεται να έχεις δίκιο είναι ότι πολλά στελέχη της Σοβιετικής ιεραρχίας, εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις τους και αφού παρέδωσαν την εξουσία στους ιμπεριαλιστές, εξαγόρασαν τη προδοσία τους με χιλιάδες εκτάρια γης, βιομηχανίες, πετρελαιοπηγές, ναυπηγεία...κλπ. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το σοσιαλισμό, αλλά από τη μη εφαρμογή του σοσιαλισμού (η μη εφαρμογή βασικών σοσιαλιστικών αρχών στην οικονομία και τη κοινωνία είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα και για αυτό έγινε εφικτή η ανατροπή...)
    Αλλά όλοι αυτοί που σφετερίστηκαν την περιουσία των Σοβιετικών λαών δεν ήταν Εβραίοι. Ήταν απλά καθάρματα, με μόνο Θεό το χρήμα.
    Αν δεν αποκωδικοποιήσεις την ιστορία ταξικά αλλά θρησκειολογικά, τότε πραγματικά κοιμάσαι ολόρθος. Γιατί τότε θα νομίζεις ότι ο Τρωϊκός πόλεμος έγινε για την ωραία Ελένη, οι σταυροφορίες για το άγιο δισκοπότηρο, και η Ελληνική επανάσταση του 21 για να λειτουργάει λεύτερα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.... Ξυπνάται αδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΥΛΙΣΤΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΗΘΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
    ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστω για τις θερμές ευχές σας και για τα γεμάτα χριστιανική καλοσύνη λόγια σας.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί μου χριστιανοί, εσείς που θίγεστε προσωπικά από την ανάρτηση του Βασίλη, ενώ αυτή στρέφεται εναντίον συγκεκριμένου μητροπολίτη, σας παραπέμπω να διαβάσετε το άρθρο 13 του Συντάγματος που αναφέρει ρητά στο εδάφιο 5: "Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του."

    Για τη συγκεκριμένη ορκωμοσία ο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) αναφέρει:
    1) (Οι εκλεγέντες) δίδουν τον ακόλουθο όρκο: "Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
    2) Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση.
    3) Για την ορκωμοσία συντάσσεται πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από το δήμαρχο, τους συμβούλους και τους τοπικούς εκπροσώπους που ορκίστηκαν.

    Από πού λοιπόν επιβάλλεται η λειτουργική παρουσία των εκπροσώπων της εκκλησίας στην τελετή της ορκωμοσίας; Θα μπορούσαν να ήσαν απλοί παριστάμενοι, όπως ας πούμε οι συγγενείς των εκλεγμένων. Κι ακόμα, από πού επιβάλλεται ο όρκος στο ευαγγέλιο;
    Όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι που βλέπουμε στο βίντεο δεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Νόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. α δεν το ξερατε κυριε χατζηδακη οτι ο κομουνισμος ειναι εβραικο κατασκευασμα..σε πληροφορω λοιπον οτι ο Μαρξ ηταν γερμανοεβραιος,ο Λενιν γιος εβραιας και Κερενσκυ Ισραηλινος. Το συμβουλιο λαικων επιτροπων της πρωτης κομουνιστικης κυβερνησης ειχε 22 μελη ..απο αυτα 17 ηταν εβραιοι.Απο τους 554 διοικητικους επιτροπους της μετεπαναστατικης Ρωσιας οι 30 μονο ηταν Ρωσοι και 447 εβραιοι.Και οταν λεμε εβραιοι μηλαμε για σιωνησμο..και οταν λεμε σιωνησμο ενοουμε την υλιστικη ισοπεδωση των παντων.Την ισωπεδωση αξιων ,εθνων,προσοπων κλπ.Υποκριτικα μαχεστε την παγκοσμιοποιηση αλλα στην ουσια ειστε η αιχμη του δωρατος του σιωνηστικου καιφαλεου,της πολιπολιτισμικης απεθνοποιησης και ολων των δεινων που διατρεχουν την ανθρωπουητα.Ομως ,οπως και ολλα τα ψευτηκα ,και αυτο θα καταρευσει μονο και μονο γιατι ειναι εναντιο στη φυση και στη ανθρωπινη ψυχοσηνθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πω πω! Τι θεωρίες συνομωσίας είναι αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θεωριες ε??..συνομοσιες ε??..ετσι σας θελουν..αδαεις και προβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ φίλε. Το χειρότερο δεν είναι ότι αναφέρεις θεωρίες συνομωσίας... δεν είναι ότι τα στοιχεία σου είναι λάθος (επιμένεις για τον Μαρξ παρά τα όσα σου εξήγησα). Το χειρότερο είναι ότι όλη αυτή η προπαγάνδα προέρχεται από τα γραφεία παραποίησης της ιστορίας του Αδόλφου Χίτλερ και του Γκαίμπελς.
    Ατυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που προπαγανδίζουν (πιθανά χωρίς να ξέρουν την πηγή) με τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που προπαγάνδιζαν πριν 70 χρόνια οι εχθροί του ανθρώπινου είδους.
    Θα ήθελα να μη δίνεις επίσης δικούς σου ορισμούς, όπως για το τι είναι σιωνισμός....
    Άμα δεν θες να ανοίξεις κανένα λεξικό πολιτικο-κοινωνικών όρων, μπες τουλάχιστον στο wikipedia και ενημερώσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλε Βασιλη..δεν εχω ιδεα τι εχει πει ο χιτλερ η ο Γκαιμπελς..αλλα ενημερονωμε και εγω και δεν ειναι αναγκη να μπω στο wikipedia..παντως να ξερεις οτι οποιος ειναι αντισιωνιστης δεν ειναι απαρετητο να ειναι οπαδος του χιτλερ..εγω δεν ορησα τον σιωνησμο..απλα αναφερω τους σκοπους και τα αποτελεσματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή