Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Ο «Καλλικράτης» από τη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέδειξε τις αντιδημοκρατικές διαστάσεις του.Σε μια συνεδρίαση που θα περίμενε κανείς να διεκπεραιώσει ένα απολίτικο και γραφειοκρατικό καθήκον (αυτό της εκλογής προεδρείου και επιτροπών), αποκαλύφθηκε το πόσο δύσκολη θα είναι η συνέχεια, για τη στοιχειώδη δημοκρατική εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος.
Ο «Καλλικράτης» είναι ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα πλαίσια του δικομματισμού. Ένας νόμος που αλλοιώνει την λαϊκή εντολή, τη λαϊκή βούληση . Πιο συγκεκριμένα:
Ο νόμος μιλάει για προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 64), όμως από καμία διάταξή του δεν ορίζεται η λειτουργία του. Αντίθετα όπως προκύπτει από το άρθρο 67, παρ. 7, ο πρόεδρος που εκλέγεται από την πλειοψηφία, καταρτίζει μόνος του την ημερήσια διάταξη χωρίς τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκλογή του προεδρείου με την πρόφαση της αντιπροσωπευτικότητας, μοιράζει τη θέση του Αντιπροέδρου στη μείζονα αντιπολίτευση και του Γραμματέα στην ελάσσονα. Πρόκειται δηλαδή για αξιώματα χωρίς αρμοδιότητα. Για αυτό το λόγο αρνηθήκαμε να ορίσουμε γραμματέα, ώστε να μην νομιμοποιήσουμε μια ψευδεπίγραφη αντιπροσωπευτικότητα.
Αντίθετα ο γαλαντόμος (για τις θέσεις του προεδρείου) Καλλικρατικός νόμος, μετατρέπεται σε λαιμητόμο της ελάσσονος μειοψηφίας, για θέσεις με πραγματικές αρμοδιότητες.
Προβλέπει λοιπόν για την σύνθεση των 2 κυριότερων αποφασιστικών επιτροπών της οικονομικής, (που θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει τα οικονομικά του Δήμου) και της επιτροπής ποιότητας ζωής ( που θα είναι υπεύθυνη για θέματα χωροταξίας, περιβάλλοντος, πολεοδομίας κλπ), ότι τα 5(!!!) από τα 7 της μέλη θα προκύπτουν από τη παράταξη της πλειοψηφίας. Οι άλλες 2 θέσεις θα προτείνονται από ένα κοινό σώμα όλης της μειοψηφίας. Λες και έχει καμιά πολιτική σχέση η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με αυτήν του κ. Καρατζή… Σε ένα σώμα ανομοιογενές πολιτικά, που εμείς είχαμε 3 ψήφους και οι άλλοι 8, τα αποτελέσματα ήταν προκαθορισμένα. Η παράταξη του κ Καρατζή θα έκανε ότι ήθελε, και αυτό που ήθελε ήταν να καταλάβει και τις 2 θέσεις για την επιτροπή περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας πόσο κοντά πόδια είχαν, τα όσα έλεγαν περί «νέων δημοκρατικών ηθών» και τα ρέστα…
Όμως πέρα από τα νέα ήθη της παράταξης του κ. Καρατζή, αποδείχτηκε κάτι πολύ πιο ανησυχητικό: Ο Καλλικράτης αναδεικνύει τη μείζονα αντιπολίτευση είτε σε πάτρωνα της ελάσσονος (στη περίπτωση που της «χαρίσει» αντιπρόσωπο), είτε σε παράγοντα αποκλεισμού (όπως και έγινε για την επιτροπή ποιότητας ζωής). Στόχος του νομοθέτη να χειραγωγηθούν οι ανυπότακτες μειοψηφίες και να συρθούν σε παζάρια.
Εμείς με τη στάση μας δεν υποχωρήσαμε σε τίποτα και δεν παζαρέψαμε τίποτα.
Αποτέλεσμα μια παράταξη του 13% που δικαιολογεί με το ποσοστό της να έχει 1 αντιπρόσωπο στους 7 της κάθε επιτροπής, τελικά να μην το δικαιούται…
Για μια ακόμα φορά παραβιάζεται η λαϊκή βούληση. Αυτός είναι όμως ο Καλλικράτης: ΒΑΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.
Εμείς ανυπότακτα συνεχίζουμε και ενημερώνοντας τον κόσμο θα χτίσουμε μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό φοβούνται - αυτό θα κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου