Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ




Ανομία καπιταλιστών
«Η ανομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα μας. Ουδείς σέβεται τους νόμους... μέρος της κοινωνίας αδιαφορεί για τους νόμους και το κράτος αδυνατεί να τους επιβάλει... Η ανομία δεν αντιπαλεύεται με την ανομία» («Καθημερινή», 16/1/2011).
Πασχίζει να επιβάλει στις λαϊκές συνειδήσεις πως ο αγώνας για τη ζωή τους είναι παράνομος, ενώ η ισχυροποίηση των καπιταλιστών με την κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι νόμιμη.
Νόμος για τον εφοπλιστή Αλαφούζο, ιδιοκτήτη της εφημερίδας και όλους της τάξης του, είναι να κερδίζουν αμύθητο πλούτο από την εκμετάλλευση των εργαζομένων τους με μισθούς πείνας, να θαλασσοπνίγουν ναυτεργάτες, να ναυπηγούν βαπόρια στη νοτιοανατολική Ασία καταστρέφοντας τα ναυπηγεία και τους εργαζόμενους σ' αυτά στην Ελλάδα αφήνοντάς τα χωρίς δουλειά, να μειώνουν μισθούς στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών τους κάνοντας τη ζωή τους κόλαση. Αλλά αυτή είναι η ανομία τους γιατί καταστρέφει ζωές εργατών.
Ε, λοιπόν, απέναντι στην ανομία τους, νόμιμο είναι για τους εργαζόμενους να παλεύουν για την κατάργηση της κόλασης των καπιταλιστών, διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, μέχρι να κάνουν δική τους ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγουν απαλλοτριώνοντας τους καπιταλιστές.

1 σχόλιο:

  1. Από την άλλη η Αριστερά δεν τολμά να αγωνιστεί για να απονομιμοποιήσει στη συνείδηση των εργαζομένων την αστική νομιμότητα και εδώ οι ευθύνες της είναι τεράστιες! Με συμπλέγματα και αναστολές, μη και μας πουν ότι δεν σεβόμαστε τη νομιμότητα τους, δεν πάμε πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή