Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ: Ένα δράμα χωρίς τέλος...


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το δράμα εκατοντάδων προσφύγων που ναυάγησαν ανοιχτά της Κέρκυρας
17/01/11
Το φρικτό δράμα των εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά,
με δεκάδες αγνοούμενους ανοιχτά της Κέρκυρας, αποτελεί ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα. Η ευθύνη γι' αυτό δεν βαραίνει μόνο τους δουλεμπόρους, αλλά πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, τόσο για τη δημιουργία του μεταναστευτικού φαινομένου, όσο και για την απάνθρωπη πολιτική και τα μέσα που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες. Η αιχμή του δόρατος της πολιτικής της ΕΕ είναι ο Κανονισμός του Δουβλίνου II, που στήριξαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και που εμποδίζει τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες, ενώ τους αναγκάζει να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να φτάσουν στη χώρα του προορισμού τους.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την προπαγάνδα των κομμάτων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ. Οι κανονισμοί της, το Frontex και οι φράχτες κάνουν πιο απάνθρωπη την αντιμετώπιση των μεταναστών.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να διερευνηθούν τα αίτια του ναυαγίου και οι καταγγελίες για παραβίαση του δικαίου διάσωσης στη θάλασσα από παραπλέοντα πλοία. Να παρασχεθεί, εκτός από τη στέγαση και σίτιση, πλήρης ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη στους ναυαγούς, ολοκληρωμένη στήριξη και αρωγή στα παιδιά, τις γυναίκες και τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους.

Να τους δοθεί τώρα καθεστώς διεθνούς προστασίας και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νόμιμα και με ασφάλεια στα κράτη της ΕΕ που επιθυμούν.


Υ.Γ. Οι πρόσφυγες ισχυρίζονται ότι το πλοίο τους εμβολίστηκε και δεν βυθίστηκε μόνο του. Το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη αφού είναι ισχυρισμός που δύσκολα μπορώ να χωνέψω. Όμως στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί παρόμοια περιστατικά και μάλιστα στην Αδριατική. Οπότε δεν το αποκλείω κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου