Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Από Ρωμύλο

‘ Κάψτε τους καναπέδες σας και βγείτε στους δρόμους.’

Το ΠΑΜΕ Λασιθίου στις 10 Φλεβάρη στα πλαίσια της Πανελλαδικής του εξόρμησης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλεια και την Παιδεία, έκλεισε το Ταμείο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου μαζί με το σωματείο των Εργαζομένων ( μπράβο τους ). Στο απέναντι καφενείο έπινε τον καφέ του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου. Μέχρι την ώρα που έφυγα, γύρω στις δέκα, δεν είχε εμφανιστεί στο χώρο διαμαρτυρίας. Δεν το είχε πληροφορηθεί, δεν τον αφορά το χαράτσι των 5 Ευρώ ή συμφωνεί με την επιβολή του; Δεν μπορώ να ξέρω, ας απαντήσει ο ίδιος. Μην κατηγορηθεί στην επόμενη συγκέντρωση το ΠΑΜΕ για διάσπαση των δυνάμεων της εργασίας. Το έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής. Καμιά συμπόρευση με τους καντηλανάφτες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, της άρχουσας τάξης και των πολιτικών υπαλλήλων τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχ. Ατσαλάκη στη σελ. 3 της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Τρίτης 8 τρέχοντος μηνός, την Δευτέρα 7 του ιδίου μηνός Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητή του Ιδρύματος με θέμα την αναγκαιότητα επέκτασης του Νοσοκομείου . Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκης.
( Υπενθυμίζω στους αναγνώστες, ότι λίγες μέρες νωρίτερα σύσσωμη, σχεδόν γιατί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απουσίαζαν, η νεολαία του Ηρακλείου συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης προκειμένου να υποδεχτεί το άξιο τέκνο της Κρητικής Γης, ο οποίος πρώτευσε στο τηλεσκουπίδι Big Brother. Έτριζαν άραγε εκείνη την ώρα τα κόκκαλα του Καζαντζάκη; Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους «επιστήμονες», οι οποίοι οπλισμένοι με τσεκούρια, ρόπαλα και φλογοβόλο τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν στην Πλάκα κατά τη διάρκεια της παράστασης ‘ Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ’, στέλνοντας δύο άτομα στο νοσοκομείο. Πιθανόν να μπέρδεψαν την λέξη ΠΑΟΚ, με τη λέξη ΠΑΣΟΚ. Τέτοια καφρίλα στη χώρα του Αισχύλου, του Ευριπίδη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη, του Καζαντζάκη, του Κουν; )
Αλλά, ας επανέλθουμε στα καθ’ ημάς. Η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου απαιτεί την εξεύρεση 2 εκ. ευρώ, ούτως ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, εν όψει μάλιστα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την εγκυρότητα του οποίου δεν αμφισβητώ,’ ο κ. Καρχιμάκης ζήτησε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να διατυπώσει και επίσημα το αίτημα, της εξεύρεσης των 2 εκ. ευρώ, μαζί με μια σειρά επιχειρήματα που καθιστούν αναγκαία την χρηματοδότηση του έργου, προκειμένου να κινηθούν διαδικασίες για να προχωρήσει γρήγορα’.
Κώστα Νικολαράκη, έχεις καμιά θέση για μένα σε κανένα ίδρυμα της αρμοδιότητάς σου; Τι θέλει να μας πει ο ποιητής Καρχιμάκης, κυρίες και κύριοι; Ότι, μέχρι τώρα η επέκταση του Νοσοκομείου ήταν έξω από τις κυβερνητικές επιλογές κι ότι χτιζόταν, χτιζόταν στην άμμο; Ότι, μόνο με δική του παρέμβαση μπορεί να ολοκληρωθεί ένα ζωτικής σημασίας για την πόλη έργο και πρέπει να πριμοδοτήσουμε με έξτρα ψήφους το ΠΑΣΟΚ για κάτι το αυτονόητο; Αν νομίζει ο ποιητής ότι θα μας τρελάνει, τον ενημερώνω πως το κουτόχορτο τέλειωσε.
Φωτιά στους καναπέδες, που λέει κι ο Τζίμης, ο Πανούσης. Όλοι στους δρόμους, που λέει ο Αβδής. Για το ζήτημα της άσκησης του ΝΑΤΟ στις Σέρρες, όπου ο λαός αντιμετωπίζεται ως όχλος και τρομοκράτης, δείτε την ταινία Zeitgeist. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κι εκεί θα λύσετε πολλές απορίες.

3 σχόλια:

  1. "... δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους «επιστήμονες», οι οποίοι οπλισμένοι με τσεκούρια, ρόπαλα και φλογοβόλο τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν στην Πλάκα κατά τη διάρκεια της παράστασης ‘ Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ’, στέλνοντας δύο άτομα στο νοσοκομείο. Πιθανόν να μπέρδεψαν την λέξη ΠΑΟΚ, με τη λέξη ΠΑΣΟΚ".

    Δηλαδή αν ήταν ΠΑΣΟΚ θα επιτρεπόταν να κάνουν τα όσα έκαναν; Δεν αποτελούν καφρίλα στη χώρα των τραγικών να λέμε τέτοια πράγματα; Ή μήπως έχουμε ανοίξει πανιά για άλλη γη γι' άλλα μέρη;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς ο Ρωμύλος εννοεί ότι η μόνη σοβαρή αιτία για να εξεγείρεται κανείς, είναι ενάντια στη βαρβαρότητα που ζούμε. Στη πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων. Στο κόμμα που κυβερνάει με ένα αυταρχικό τρόπο και που παρέχει τις υπηρεσίες του στο μεγάλο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο. Στο ΠΑΣΟΚ... που είναι και το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να περάσει παρόμοια μέτρα, αφού ποδηγέτισε και αλλοτρίωσε την συνδικαλιστική δράση της εργατικής τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οπλισμένοι με τσεκούρια, ρόπαλα και φλογοβόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή