Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Καμμία ανθρωπιά από τον πολυδιαφημισμένο "φίλο των μεταναστών" και την παράταξή του


«Όχι» σε ψήφισμα συμπαράστασης στους μετανάστες, από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση υπέρ των μεταναστών απεργών πείνας στις 8/2
Απορρίφθηκε το αίτημα των συμβούλων του ΚΚΕ να εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο την αλληλεγγύη του και να ζητήσει από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους
Στην απόρριψη του αιτήματος των εκλεγμένων με το ΚΚΕ δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Αθήνας, να εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο την αλληλεγγύη του στους μετανάστες απεργούς πείνας και να ζητήσει από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. Μάλιστα, η πλειοψηφία του Σώματος αρνήθηκε, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, να θέσει σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα που κατέθεσαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, υιοθετώντας προφανώς το σκεπτικό που εκφράστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Π. Μπέη ότι «ο δήμαρχος εκφράζει το δήμο».

Ο Γ. Καμίνης έκανε σαφές ότι δεν προτίθεται να υιοθετήσει ο δήμος ένα αίτημα που είναι απραγματοποίητο, από τη μία, και που δε συναντά τη συναίνεση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, από την άλλη. Ισχυρίστηκε, δε, ότι ελάχιστοι από τους μετανάστες απεργούς πείνας έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα και ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος του δήμου εξαντλείται στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός, υπογράμμισε ότι γύρω από τον αγώνα των μεταναστών υπήρξαν πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, συμπληρώνοντας ότι σε λίγες μέρες οι μετανάστες δεν θα έχουν πού να πάνε - καθώς θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το κτίριο της Πατησίων - και το θέμα θα απασχολήσει, όχι προς το συμφέρον τους, αλλά στο πλαίσιο συνολικότερων σχεδιασμών.

Το ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ως εξής:

«Για 13η ημέρα, 237 μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας στο κέντρο της πόλης, διεκδικώντας νομιμοποιητικά έγγραφα από την κυβέρνηση. Οι μετανάστες απεργοί πείνας είναι άνθρωποι που δούλευαν χρόνια στη χώρα μας, είχαν νόμιμα χαρτιά παραμονής και εργασίας. Λόγω της κρίσης δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τους όρους ανανέωσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες απεργούς πείνας και ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους».

Οι ...προθέσεις
Στο μεταξύ, με αφορμή τα γεγονότα στη Νομική και τους μετανάστες, ο Γ. Καμίνης έκανε λόγο για ενέργειες που υπονομεύουν την έννοια του ασύλου. Συμπλήρωσε πως όταν τα πανεπιστήμια χρησιμοποιούνται από τον καθένα που αισθάνεται αδικημένος για τέτοιους σκοπούς, τότε καταντούν ουσιαστικά οπλοστάσια. Φανερώνοντας, δε, τις προθέσεις του για το πώς πρέπει να «κινείται» το κέντρο, ο δήμαρχος είπε ότι διαδηλώσεις λίγων ατόμων υπονομεύουν το δικαίωμα της διαδήλωσης και έκανε λόγο για κατάληψη του κέντρου.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν επτά δημοτικοί σύμβουλοι, του ΚΚΕ, της Ανοιχτής Πόλης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Επιμένουμε Αθήνα. Οι έντεκα σύμβουλοι της παράταξης Κακλαμάνη ψήφισαν λευκό.


ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ
Αντιδήμαρχοι της Αθήνας παραιτούνται, διαμαρτυρόμενοι σε ψήφισμα Καμίνη για τους απεργούς πείνας
Παραιτήσεις αντιδημάρχων Αθηναίων για τους 300

Τις παραιτήσεις τους κατέθεσαν ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, αρμόδιος για τα οικονομικά του δήμου, Γιώργος Αναγνωστόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, που είχαν ψηφίσει “παρών” σε πρόταση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, η οποία πρότεινε στους μετανάστες στο κτίριο Υπατία να αναστείλουν την απεργία πείνας τους. Η παραίτηση του κ. Προβατά ήρθε έπειτα από την αποδοχή της παραίτησης του κ. Αναγνωστόπουλου από τον κ. Καμίνη.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τους μετανάστες, που διανύουν την 28η μέρα της απεργίας τους, διεξήχθη σε έντονους τόνους. Κατατέθηκαν δύο προτάσεις και απορρίφθηκαν και οι δύο. Η μία ήταν του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, που πρότεινε στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία, προτείνοντας παράλληλα την μεσολάβηση του δημάρχου και του δήμου.

Η άλλη πρόταση, την οποία κατέθεσαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ήταν να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Και στα δύο ψηφίσματα η παράταξη Κακλαμάνη ψήφισε λευκό. Η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, καθώς 6 από τους δημοτικούς της συμβούλους (Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη) ψήφισαν παρών και η πρόταση απορρίφθηκε με μια ψήφο διαφορά.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε κατόπιν ότι θέτει την θέση του στη διάθεση του δημάρχου, επισημαίνοντας ότι «ψήφισα με βάση την συνείδησή μου και την αίσθηση πολιτικής ευθύνης».
Ένας από τους απεργούς πείνας, ο Ρασίντ Ραφίκ, πριν από την έναρξη της συζήτησης, απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους, ζήτησε τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στον αγώνα τους, τονίζοντας ότι «ο αγώνας των απεργών πείνας έχει φθάσει σε οριακό σημείο όσον αφορά στην υγεία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου