Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝΠροσέξτε παρακαλώ την παρακάτω δημοσίευση της εφ «ΤΑ ΝΕΑ» που έχει σχέση με το κουτσούρεμα των προνοιακών επιδομάτων:

Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα γίνουν οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, καθώς οι δικαιούχοι θα προκύπτουν αφού πρώτα θα έχει συνυπολογιστεί το εισόδημα τους καθώς και τεκμήρια διαβίωσης όπως ακίνητα, αυτοκίνητα κ.ά.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει την απογραφή όλων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο.
Σε ετήσια βάση, υπολογίζεται ότι δίνονται συνολικά 6 δισ.ευρώ για προνοιακά επιδόµατα και εκτιμάται πως τα λαµβάνουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια άτομα, γεγονός που, όπως εκτιµά το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης, µπορεί να σηµαίνει πως αρκετοί λαµβάνουν για τον ίδιο λόγο επίδοµα από πολλούς φορείς.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η απογραφή όσων λαµβάνουν επιδόµατα θα γίνει µέσω του τραπεζικού συστήµατος ΔΙΑΣ. Ακόµα και όσοι λαµβάνουν επιδόµατα µέσω ΕΛΤΑ θα πρέπει επίσης να απογραφούν.
Οι δικαιούχοι που πληρώνονται µέσω ΕΛΤΑ θα πρέπει να συµπληρώσουν το έντυπο που θα τους φέρει κάποια στιγµή ο ταχυδρόµος.
Στις τράπεζες για την απογραφή θα προσέλθουν είτε οι ίδιοι οι δικαιούχοι είτε πληρεξούσιοί τους, καθώς στόχος είναι να δηµιουργηθεί σε πρώτη φάση µια τράπεζα δεδοµένων και να υπάρχει σαφής εικόνα «ποιος φορέας δίνει τι».
Ήδη, οι δικαιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ έχουν λάβει σχετικό σηµείωµα να προσέλθουν για απογραφή.
Απ' ό,τι φαίνεται εξαιρείται το επίδοµα ανεργίας, το οποίο λαµβάνουν όλοι µέσω του ΟΑΕΔ και το οποίο όµως δεν αποκλείεται να δοθεί στο µέλλον και µε εισοδηµατικά κριτήρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις συγκαταλέγονται επίσης και όσοι συνεχίζουν να λαµβάνουν προνοιακά επιδόµατα από ασφαλιστικά ταµεία, ενώ έχει εκλείψει πλέον ο λόγος ενίσχυσής τους.
Για παράδειγμα, στο ΙΚΑ από τους 330.000 ανάπηρους οι 150.000 έχουν µόνιµη αναπηρία. Όπως έχει διαπιστωθεί, αρκετοί από τους υπόλοιπους συνεχίζουν να λαµβάνουν επιδόµατα ενώ πλέον δεν συντρέχει λόγος.
Στις τράπεζες θα κληθούν άµεσα οι δικαιούχοι επιδοµάτων και αναπηρικών συντάξεων του ΙΚΑ να δηλώσουν µόνοι τους τι εισπράττουν, αλλιώς θα σταµατήσει η καταβολή των επιδοµάτων.
Για την απογραφή δίνεται ένα περιθώριο 3-4 µηνών, ώστε να µην υπάρξουν ουρές στις τράπεζες. Αφού δηµιουργηθεί η βάση δεδοµένων, θα διασταυρωθούν τα στοιχεία.
Σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες δεν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να επιστρέψουν χρήµατα στο Δηµόσιο, αλλά θα διακοπεί η καταβολή του αντίστοιχου επιδόµατος.
Εκτός από την απογραφή θα δηµιουργηθεί ενιαίο κέντρο για να εξετάζονται οι περιπτώσεις αναπηρίας καθώς, ειδικά στο Ταµείο του Δηµοσίου, έχει διαπιστωθεί «µεγάλο πρόβληµα».
Πρόκειται για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, η ίδρυση του οποίου προβλέπεται και στο νόµο 3863. Στο υπό σύσταση Σώµα θα ενταχθούν 2.500 γιατροί ώστε «όλα τα νέα αιτήµατα αναπήρων να εξετάζονται πλέον εκεί».
Στην κάρτα του πολίτη θα υπάρχει και ο αντίστοιχος αριθµός από το Εθνικό Μητρώο Αναπήρων που θα δηµιουργηθεί.


Πέρα από το γεγονός ότι μια αντιλαϊκή πολιτική περνιέται με τα εκσυγχρονιστικά φρου-φρου για

· επανέλεγχο από νέα κέντρα πιστοποίησης,

· εμπλοκή του τραπεζικού (αλίμονο) συστήματος ΔΙΑΣ,

· νέα απογραφή (νέα ταλαιπωρία των δικαιούχων),

· μηχανοργάνωση με Εθνικό μητρώο Αναπήρων και κάρτα του πολίτη

και αρώματα κοινωνικής δικαιοσύνης (πχ «θα το δικαιούνται ανάλογα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά τους κριτήρια»)…κάτι άλλο μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση.


Ο τρομακτικός αριθμός 1,2 εκ Έλληνες που δικαιούνται προνοιακά δικαιώματα είναι συγκλονιστικός. Αμέσως αναρωτήθηκα αν είναι ο αριθμός αυτός προϊόν κάποιας έρευνας της εφημερίδας ή αν προέρχεται από πηγές του Υπουργείου.

Σε μια δεύτερη φάση σκέφτηκα να κάνω μόνος μου ένα υπολογισμό. Επειδή το τελευταίο διάστημα είχα ασχοληθεί με τα προνοιακά επιδόματα και την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής τους (3 μήνες μένουν απλήρωτοι άνθρωποι που δεν έχουν συνήθως άλλους πόρους), ήξερα επακριβώς τον αριθμό των δικαιούχων στο Νομό Λασιθίου. Οι δικαιούχοι λοιπόν σε ένα νομό 76.000 ανθρώπων είναι 1043.

Κάνοντας λοιπόν μια αναγωγή στα 11 εκ των Ελλήνων, η αντιστοιχία μας δείχνει ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν 150 χιλ δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων. Η διαφορά με το 1,2 εκ που αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» είναι αχανής. Δυστυχώς όμως τέτοιοι αριθμοί οδηγούν σε εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται και η συναίνεση στο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων.

Για αυτό σας καλώ:

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

.

3 σχόλια:

 1. Ασχετο με το παραπανω θεμα...την συνεντευξη του Κουνδουρου στο Βημα,την διαβασες φιλε Βασιλη?...Φασιστας κι αυτος?..ρατσιστης ενας μαχητης του ΕΑΜ?...Πρεπει δηλαδη ολοι σας να περασετε κατι παρομοιο...να δειτε τον χαρο μπροστα σας για να αποβαλετε το δηλητηριο της αρωστης λαθρομεταναστολαγνεια σας?....Δεν σας το ευχωμαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ούτε εγώ εύχομαι να πέσεις στο κύκλωμα απειλών, δολοφονιών, προστασίας, διακίνησης όπλων-ναρκωτικών-γυναικών, που έστησαν καμιά 300αριά Ελληνάρες που από προχτές άρχισαν να συλλαμβάνονται.
  Σου ξαναείπα πην αποκόπτεις το ειδικό, από το γενικό. Βγάζεις λάθος συμπεράσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ελληναραδες??...για διαβασε ποιοι ηταν οι εκτελεστες??...σε ενα πλυθησμο δεκα εκατομυριων σιγουρα θα υπαρχουν και 300 καθηκια..δεν χρειαζωμαστε κιαλλους..δεν αποκοπτω το ειδικο..ενδεικτικο παραδειγμα ειναι ο Κουνδουρος σε ενα γενηκευμενο φαινομενο...κατα τα λεγομενα σου αυτα που λεει πρεπει να ειναι φασιστικα..ετσι??...ε οσο φασιστας ειναι ο Κουνδουρος αλλο τοσο ειμαι και γω και το συνολο σχεδον του πλυθησμου...αν το καταλαβεις καποια στιγμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή