Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Με το Π.Α.ΜΕ στην απεργία.
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι, Νέοι –Νέες
ΟΛΟΙ στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Στις 15 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά. Νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, τα γιαπιά.. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μην γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, συμμετοχής στην απεργία και κλιμάκωσης του αγώνα με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη βουλή του αντεργατικού αντιλαϊκού τερατουργήματος.
Αγώνας διαρκής έως την ανατροπή τους.
Διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ δυναμώνοντας το μήνυμά μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα περάσουν.
Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας συμβιβασμός, καμιά υποχώρηση. Αντιστεκόμαστε στα τρομοκρατικά διλλήματα, στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς εκβιασμούς.
Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα.
• Δεν θα ζήσουμε με τον εφιάλτη της ανεργίας.
• Δεν θα ζήσουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών.
• Δεν θα δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες, θέλει ο εργοδότης.
• Δεν θα αποδεχτούμε να κάνουν τα μυαλά των παιδιών μας «κιμά» στα σχολεία και μετά να τα βασανίζουν, να χτυπάνε επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας.
• Δεν ανεχόμαστε να επιδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εργοδότες και οι άνεργοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες.
• Ως εδώ η φόρο-ληστεία και η φοροκλοπή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων την ίδια ώρα που στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους όχι μόνο τους μειώνεται αυτό που πληρώνουν, αλλά και τσεπώνουν ό,τι μαζεύουν τα κρατικά ταμεία από την αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών.
• Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας.
• Καμία αναγνώριση του χρέους. Το χρέος είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.
Τώρα ξέρουμε ακόμα πιο πολλοί από ότι πριν, ότι όσο το κουμάντο θα το κάνουν οι μεγάλοι εργοδότες, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, όσο οι κυβερνήσεις θα αποτελούνται από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όσο θα παραμένουμε στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, τόσο η πρέσα της εκμετάλλευσης θα συνθλίβει τις δικές μας τις ζωές και ας είμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο και ας μην γυρνά ούτε γρανάζι χωρίς εμάς.
Γι’ αυτό η απάντησή μας πρέπει να είναι :
• Η οργάνωση πριν από όλα στον τόπο δουλειάς, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτελέσματα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος.
• Το κοινό μέτωπο και η ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές. η αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του ευρώ-μονόδρομου.
ΌΛΟΙ- ΌΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγ.Νικόλαος 10.30 Μαρίνα - Ιεράπετρα 10.30 Πλατεία Παπαγεωργίου - Σητεία 10.30 Πλατανάρια
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Υ.Γ. βυσσινόκηπου. Πολλοί με ρωτάνε γιατί πρέπει να γίνουν 2 ξεχωριστές συγκεντρώσεις σε μια πόλη που μετά βίας συγκεντρώνονται μερικές δεκάδες κόσμου, σε μια πόλη η οποία δεν δίνει βρε αδελφέ και κανένα πολιτικό πανελλαδικό μήνυμα...


Η απάντησή μου είναι η εξής. Υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντική διαφορά , που κάνει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μικρομεσαίους να συμμετέχουν στη μία ή την άλλη απεργιακή κινητοποίηση.


Η κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ. και τα αιτήματά της, βάζουν ξεκάθαρα το αίτημα για συνολική ανατροπή των παραγωγικών σχέσεων, ώστε οι εργάτες να πάρουν όλη την οικονομική αλλά και πολιτική εξουσία στα χέρια τους .


Η άλλη συγκέντρωση "παλεύει" ώστε να γίνουν διαχειριστικές αλλαγές εντός του σημερινού εκμεταλλευτικού πολιτικού συστήματος. Και βάζω το "παλεύει" εντός παρενθέσεων γιατί με την τακτική τους τόσα χρόνια, οδήγησαν σε συνεχόμενες υποχωρήσεις την εργατική τάξη, οδήγησαν σε αποστράτευση από τα συνδικάτα, από όσους έβλεπαν τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να εξελίσονται σε δήμιους της εργατικής τάξης όταν αναρριχόταν στα κοινοβούλια και τα υπουργεία.


Για αυτό λοιπόν η διαφορετική συγκέντρωση και η ισχυροποίηση των μπλοκ του Π.Α.ΜΕ., είναι ελάχιστη υποχρέωση για όσους δεν θέλουν να ρίχνουν νερό στο νερόμυλο της αντίδρασης.


Τώρα αν οι 2 πορείες θα μπορούσαν να συναντιούνται, εγώ λέω ότι όταν υπάρχει κοινός αγώνας για ένα επιμέρους ζήτημα, μπορούν να σχηματίζονται και κοινές πορείες που τα μπλοκ τους θα διατηρούν τη πολιτική τους αυτοτέλεια, τα διαφορετικά συνθήματα και σύμβολά τους.


VENCEREMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου