Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Βαφτίζουν «εθνικό» το ταξικό συμφέρον της πλουτοκρατίας




Ξεσπάθωσαν εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων όταν πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζ. Κλοντ Γιούνκερ δήλωνε ότι μέσα από την υλοποίηση του «μεσοπρόθεσμου» και του εφαρμοστικού νόμου «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό».


Φυσικά, πρόκειται για τους ίδιους που έχουν υπογράψει το Μάαστριχτ, που έχουν συμφωνήσει στη συμμετοχή της χώρας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς, όπως π.χ. η ΕΕ, η ευρωζώνη, και πρόσφατα έτριβαν τα χέρια τους για την προώθηση της «οικονομικής διακυβέρνησης». Δηλαδή, εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα, αφού συμμετέχει η Ελλάδα από υποδεέστερη θέση, γιατί έτσι μεγεθύνεται το κεφάλαιο και πτωχεύει ο λαός. Το κεφάλαιο δεν έχει τέτοιες ανησυχίες εκχώρησης δικαιωμάτων της χώρας, αρκεί να κερδοφορεί.


Γι' αυτό οι ίδιοι δεν είπαν λέξη όταν την ίδια και χειρότερη θέση εξέφρασε η ηγεσία του ΣΕΒ μέσω του γνωστού «ερευνητικού» οργάνου της, του ΙΟΒΕ, επιβεβαιώνοντας την απύθμενη υποκρισία της αντίδρασής τους κατά του Κοινοτικού αξιωματούχου. Ούτε λίγο ούτε πολύ το παραμάγαζο των μεγαλοβιομηχάνων στην τριμηνιαία έκθεσή του, που δημοσιοποιήθηκε προχτές, χαρακτηρίζει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του «μεσοπρόθεσμου» και του εφαρμοστικού ως «την πλέον εθνικά συμφέρουσα λύση, που εξασφαλίζει μακροχρόνια ευημερία μετά από μια τριετή περίοδο προσαρμογής»(!).


Αποδεικνύεται δηλαδή για ακόμα μια φορά ότι η εγχώρια πλουτοκρατία βαφτίζει το ιδιοτελές - ταξικό συμφέρον της ως «εθνικό» και φυσικά δεν δίνει την παραμικρή σημασία στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, που πάντα θεωρούσε ως «αναγκαίο κακό» προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μακροχρόνια συμφέροντα και η κυριαρχία της.


Ταυτόχρονα αποδεικνύεται πόσο λαθεμένες και επιζήμιες είναι οι αντιλήψεις εκείνων των αστικών κομμάτων και άλλων δυνάμεων περί δήθεν ξενόφερτων μέτρων ή ξενόφερτου μνημονίου και «μεσοπρόθεσμου» ή περί ξένης εξάρτησης. Οι θεωρίες αυτές επιχειρούν να αθωώσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα που στηρίζουν και εφαρμόζουν με όλες τις δυνάμεις τους τα φρικτά μέτρα του μνημονίου και του «μεσοπρόθεσμου», ακριβώς γιατί αποτελούν στρατηγικές επιλογές της πλουτοκρατίας, εκφρασμένες με σαφήνεια εδώ και πολλά χρόνια. Οσο για τα κυριαρχικά δικαιώματα μόνο με λαϊκή εξουσία θα τα εξασφαλίσει ο λαός.

3 σχόλια:

  1. Το άρθρο παειυσιάζει ενδιαφέρον. Μια διευκρίνηση μόνο. Η Ελλάδα μετέχει στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς από υποδεέστερη θέση, ένεκα του δεν υπάρχει ανεπτυγμένη βιομηχανία, η αγροτική της παραγωγή ολοένα και συρρικνώνεται, άρα το ισοζύγιο του εξωτερικού εμπορίου είναι αρνητικό, η κομπραδόρικη αστική τάξη της Ελλάδας όχι μόνο δεν κάνει επενδύσεις, αλλά αντίθετα καρπώνεται τις κρατικές επιχορηγήσεις, αυξάνοντας το έλλειμμα και μετά δραστηριοπείυαι σε γειτονικές χώρες, όπου το κόστος της εργατικής δύναμης είναι, προς το παρόν, χαμηλότερο. Μ΄ςσα από το Χρηματιστήριο το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής βιομηχανικής και εμπορικής δραστηριότητας έχει περάσει σε χέρια ξένων, άγνωστων κύκλων. Όταν δεν έχεις ούτε βιομηχανική, ούτε αγροτική παραγωγή ελληνική, αλλά περιμένεις πότε θάρθει κανένα κρουαζιερόπλοιο να μολάρει τους εβραίους να μας χέσουν και να θέλεις διπλάσια λεφτά για να καθαρίσεις τα σκατά τους απ'΄αυτά που άφησαν σε καναδυό μαγαζιά, τόυε μετέχεις από υποδεέστερη θέση σε οτιδήποτε, γι αυτό και τρως τις φάπες σου.
    Σςν διευκρινίζεται αν η κρεμάλα είναι από απόγαση Λαϊκού δικαστηρίου ή απ' αυτά που θα δικάσουν τον Τσοχατζόπουλο και τους άλλους. Αν η απόφασξ βγει από Λαϊκό δικαστήριο, τόυρ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φανερό ότι δε φέγγω καλά κι άλλα θέλω να χτυπήσω κι άλλα πατάω. Το ρεζουμέ όμως το καταλάβατε.
    Αυτός που έγραψε το προηγούμενο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά έχω μείνει με μια απορία. Η Μαρία η Δαμανάκη, η πρώην καθοδηγητάρα σας, η οποία ως Επίτροπος Αλιείας στις Βρυξέλλες έχει στρογγυλοκάτσει για τα καλά και τρώει και καλοπίνει, έχει βρει αν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του; Μήπως διεκδικούνται από την Τουρκία, ή το Ισραήλ και γι αυτό δεν επέτρεψαν στον λεβεντοκαπετάνιο Γιώργη Κλώντζα ν'αποπλεύσει, μήπως και δημιουργηθεί διπλωματικό επισόδιο;
    Τι ξεπεσμός κι αυτός. Από εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου Επίτροκος της ΕΕ. Φαντάζεστε τον Αβδή στη θέση της, τι κράξιμο θάτρωγε;
    Αλλά το γαμημένο το κουδούνισμα από τα φραγκοδίφραγκα την ξεμυάλισαν. Είχε ξεχάσει να βάλει βουλοκέρι στ΄αυτιά της σαν τον Οδυσσέα, όταν ήταν στην ΚΝΕ. Γι αυτό λέω ότι ξεμαγαρίσαμε με δαύτα τα κοπρόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή