Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βήμα-βήμα καταργούν και τα τελευταία φύλλα συκής από την κατ' ευφημισμό ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Σειρά φέτος έχει η κατάργηση των δωρεάν σχολικών βιβλίων.
Αφού πέρσι κατήργησαν τον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, φέτος δεν έστειλαν ούτε τα μισά βιβλία στα σχολεία.
Οι άθλιοι του Υπουργείου Παιδείας, δηλώνουν ότι θα εκσυγχρονίσουν το σχολείο δίνοντας DVD... και υποχρεώνουν τα σχολεία (βλέπε σχολικές επιτροπές, βλέπε Δήμους, βλέπε δηλ. πάλι τους δημότες με έμμεση φορολογία) να βγάζουν εκατομύρια φωτοτυπίες, εξακοντίζοντας το λειτουργικό κόστος των σχολείων.
Ο ελληνικός λαός φορτώνεται το κόστος των βιβλίων, πολλαπλασιαζόμενο επί 30 φορές περισσότερο λόγο των φωτοτυπιών.
Πολλοί γονείς ή και συλλόγοι ψάχνουν βιβλία του ΟΕΔΒ στις αποθήκες των ιδιωτών, οι οποίοι (περιέργως πως) γεμίζουν τις αποθήκες τους με βιβλία ενός κατηργημένου οργανισμού...(!!!)
Κανενας γονέας, κανείς σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δεν πρέπει να αγοράσει βιβλία. Κανένας Δήμος, καμμία σχολική επιτροπή δεν θα πρέπει να αποδεχτεί να πληρώσει από ιδίους πόρους το τεράστιο κόστος των φωτοτυπιών. Πρέπει αντίθετα να στέλνουν τους λογαριασμούς στα Υπουργεία, αρνούμενοι να επιμερίσουν το κόστος στους Δημότες τους φορολογώντας τους με νέα Δημοτικά τέλη.
Γενική ανυπακοή λοιπόν για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται.

Ας δούμε λίγο πως μεθοδεύτηκε από πέρσι το χρονικό της ντροπής.

29/12/2010: Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει και καταδικάζει την πρόθεση της κυβέρνησης που εκφράστηκε σήμερα από την υπουργό παιδείας για τη διάλυση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ).

"Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση εκχωρεί μια ακόμα δραστηριότητα του δημοσίου στους ιδιώτες. Αυτό συνεπάγεται ότι το σχολικό βιβλίο μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έτσι ένα ακόμα τμήμα της δωρεάν παιδείας ιδιωτικοποιείται σε συνθήκες δραματικής μείωσης του εργατικού εισοδήματος με αποτέλεσμα την παραπέρα επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της εργατικής οικογένειας.

Άμεσα, οι εργαζόμενοι στον ΟΕΔΒ κινδυνεύουν με απόλυση ή στην καλύτερη περίπτωση την υποχρεωτική μετάταξη που επιβάλλει εκβιαστικά η κυβέρνηση.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα πρωτοστατήσει για να συντονιστούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μέσα από δυναμικούς αγώνες να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες αυτής της πολιτικής και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια δημόσια - δωρεάν - αναβαθμισμένη Παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και το βιβλίο κοινωνικό αγαθό."


6/9/2011:

Σε οργάνωση της πάλης καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
Οι συγγνώμες της υπουργού Παιδείας δεν απαλλάσσουν την κυβέρνηση από την ευθύνη για το ότι δε θα υπάρχουν τα απαραίτητα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Η ομολογία της κυβέρνησης ότι φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς... βιβλία, έχει προκαλέσει αναστάτωση και αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε χτεσινή συνέντευξή της (στο ραδιοσταθμό «Βήμα fm») ζήτησε «συγγνώμη, από τους γονείς και τους μαθητές για την ταλαιπωρία αυτών των ημερών, μέχρις ότου έρθουν όλα τα βιβλία», παραδέχτηκε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν προβλήματα τόσο με ελλείψεις βιβλίων όσο και εκπαιδευτικών από τα σχολεία, ωστόσο επιχείρησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει: «Οι εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλη εμπειρία, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καθυστέρηση» και έδωσε κατεύθυνση να αξιοποιηθεί το διαδίκτυο, τα σχετικά dvd που θα μοιραστούν αντί για βιβλία στους μαθητές και ως έσχατη λύση... οι φωτοτυπίες.

Για τις δε ελλείψεις εκπαιδευτικών, άφησε να εννοηθεί ότι έχουν ευθύνες και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Είπε χαρακτηριστικά: «Από τους 600 διορισμούς που ανέφερα οι 120 διορίστηκαν στο Νότιο Αιγαίο - όπου έχουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Διορίστηκαν την Τρίτη και την Πέμπτη το 30% ζήτησε άδεια είτε λόγω επαπειλούμενης κύησης, είτε λόγω ανατροφής παιδιών. Δεν το αμφισβητώ (...) όμως το αποτέλεσμα αυτού είναι να διορίζουμε 120 και πηγαίνουν οι 80 (...) ανακοινώνουμε τους αναπληρωτές και ενώ πρέπει να παρουσιαστούν για να καλύψουν τα κενά δημιουργούνται πάλι αντίστοιχα προβλήματα»...

Η βαρβαρότητα δεν έχει όρια
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει, πλευρές του προβλήματος με τα βιβλία θέτοντας το ερώτημα «πώς μπορεί στ' αλήθεια να διαβάσει ένας μαθητής από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ακόμα και από φωτοτυπία;».

Και τονίζει: «Η βαρβαρότητα δεν έχει όρια. Στερούν ακόμα και τα αυτονόητα, τον καθηγητή από την τάξη, το βιβλίο, τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο. Σπρώχνουν τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την προμήθεια των βιβλίων και ...όποιος προλάβει!

Επισημαίνει ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατάργησης απαραίτητων δημόσιων οργανισμών, όπως ο ΟΕΔΒ και ο ΟΣΚ και ότι το «νέο, ψηφιακό σχολείο» που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι «το σχολείο χωρίς βιβλία, όπου τα παιδιά θα "κολλάνε" με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή, συλλέγοντας άσχετες πληροφορίες, χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση. Παιδιά που θα απεχθάνονται το βιβλίο και τελικά το διάβασμα, την ίδια τη γνώση. Παιδιά αμόρφωτα, έρμαια στις ορέξεις του καθένα»!

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν: «Τώρα να οργανωθεί η πάλη, χωρίς άλλη καθυστέρηση από εργατικά συνδικάτα, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές. Να απαιτήσουμε:

Να έρθουν όλα τα βιβλία στα σχολεία.
Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, με μόνιμους διορισμούς
Να μεταφερθούν δωρεάν και με ασφάλεια οι μαθητές στα σχολεία από την πρώτη μέρα».
Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, βιβλία για όλα τα παιδιά!

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ «ΚΑΒΑΤΖΩΣΑΝ» ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/09/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρχισαν τα όργανα, κορόιδα.Να δω πότε θα απαλλαγείτε από τις αυταπάτες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας γονιός να μην αγοράσει βιβλία, να μη δώσει λεφτά για φωτοτυπίες, ούτε ένα σεντ να μην δώσετε για τη μετακίνηση του παιδιού σας από και προς το σχολείο. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή