Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ


Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου

«Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»!


Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια

Μη σκεφτείς ότι κρατάς άλλο ένα χαρτί που μιλά για το μεγάλο ΟΧΙ που γιορτάζουμε κάθε φορά την 28η Οκτωβρίου. Εμείς οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, μόνο σαν επέτειο και μνημόσυνο δεν το βλέπουμε. Θέλουμε να σου μιλήσουμε για το νόημα και το σημερινό περιεχόμενο που έχει το ΟΧΙ, η Αντίσταση κι η γιορτή.

Σου λένε κάθε φορά στις γιορτές: «Μια χούφτα Έλληνες, αντιμετώπισαν την πιο καλά εξοπλισμένη αυτοκρατορία». Κράτα το. Πίστεψέ το. Αλήθεια είναι: «η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»....φωνάζουμε ακόμα στους δρόμους. Δεν είναι παντοδύναμοι ούτε οι κατακτητές, ούτε οι ντόπιοι δυνάστες. Ο λαός ενωμένος, οργανωμένος μπορεί να τους νικήσει όλους. Όπως έκανε τότε με τους Ιταλούς. Όπως έκανε τότε με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που έδιωξε τους Γερμανούς.

Σου λένε καθηγητές στις ομιλίες τους και στο μάθημα: «Το ΟΧΙ το είπε ο λαός». Κάντο πράξη και σήμερα! Το ΟΧΙ απέναντι σε κάθε αυταρχισμό είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωσή μας, είναι ανάγκη για να βγει η ιστορία μπροστά. Η απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων σε κάθε εποχή είναι υπόθεση δική σου: του λαού. Όπως ήταν τότε που μια παλλαϊκή επιστράτευση και δράση στήριξε το στρατό στο να αποκρούσει τους Ιταλούς. Όπως ήταν λίγο αργότερα που μια τεράστια διαδήλωση του λαού της Αθήνας ματαίωσε την επιστράτευση και την αποστολή εργαζομένων στα ναζιστικά κάτεργα, που επιχείρησαν οι κατοχικές δυνάμεις. Όπως τώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στο δρόμο ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία, ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο ΔΝΤ και την τρόικα.

Λέμε εμείς οι καθηγητές στις γιορτές: «ο λαός πήρε τα όπλα». Πράγματι. Θέριεψε τότε πάλι ο γίγαντας λαός για να σπάσει δεσμά κι αλυσίδες όπως λέει κι ένα αντάρτικο τραγούδι. Όπως θεριεύει και σήμερα. Αλλά δε «θέριεψε» όλος ο λαός. Υπήρξαν κι αυτοί οι «ρεαλιστές» που έτρεξαν να κρυφτούν πίσω απ’ τους προστάτες τους Άγγλους κι Αμερικάνους. Υπήρξαν κι άλλοι που πίστεψαν στην παντοδυναμία του αντιπάλου κι έγιναν συνεργάτες των Γερμανών και κουκουλοφόροι που κάρφωναν λαϊκούς αγωνιστές. Και σήμερα θα δεις παρόμοιους «ρεαλιστές» που πιστεύουν ότι «δε γίνεται τίποτα» ή ότι «οι αντίπαλοι είναι παντοδύναμοι κι ανίκητοι». Έχει η ιστορία παραδείγματα να τους δείξεις. Σαν το 1940 και την ηρωική αντίσταση του λαού μας.

Ακούς για τα αντίποινα που έκαναν οι Γερμανοί στους αντάρτες. Πάντα έτσι γίνεται. Πάντα ο τύραννος προσπαθεί να τρομοκρατεί τους αγωνιστές κι όλο το λαό που τους στηρίζει. Και τότε και τώρα. Τώρα που το κράτος και το παρακράτος τρομάζει με το μέγεθος του κινήματος που αναπτύσσεται κι αναγκάζεται να βγάζει τα «κρυφά χαρτιά του»: τους προβοκάτορες, αναρχοφασίστες-κουκουλοφόρους να χτυπάνε το λαό στις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Όπως τότε όμως που οι αντάρτες είχαν οργανώσει την αυτοάμυνα και την προστασία των λαϊκών αγωνιστών, έτσι και τώρα το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις του κι έχει τη δυνατότητα να απωθεί τους τραμπούκους και τους τρομοκράτες.

Ακούς στο αντάρτικο τραγούδι που λέει : «Το ΕΑΜ μας έσωσε απ’ την πείνα»…Είναι ακριβώς έτσι: όταν οι κατακτητές έκλεβαν με το ζόρι όλα τα αγαθά που παρήγαγε η Ελληνική γη για να θρέψουν τις μαύρες λεγεώνες τους, το ΕΑΜ οργάνωσε τη μάχη της σοδειάς. Φρουρούσε με τα όπλα του ΕΛΑΣ τα χωράφια και τα χωριά που ο κόσμος μάζευε τη σοδειά του. Ταυτόχρονα βοήθησε κιόλας στο μάζεμα αυτής της σοδειάς. Οργάνωνε συσσίτια στις πόλεις και στα χωριά. Έτσι και σήμερα, που τα φαινόμενα της φτώχειας και της πείνας επανέρχονται μέσα στα σπίτια μας, στους μαθητές του διπλανού θρανίου, στα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία απ’ την πείνα. Χρειάζεται πάλι να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια.

Χρειάζεται να αγωνιζόμαστε για την κοινωνία των αναγκών και των ονείρων μας. Αυτή που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο και θα απαγορεύει την ανεργία, την πείνα, τα ναρκωτικά. Αυτή που οργάνωνε κι ονειρευόταν και το ΕΑΜ: «λαοκρατία» έλεγε τότε το ΕΑΜ. Σήμερα το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης του ΕΑΜ είναι ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Μια κοινωνία όπου αυτός ο λαός που παράγει τον πλούτο, υλικό και πνευματικό, θα τον δικαιούται και θα τον απολαμβάνει. Δε θα υπάρχουν παράσιτα, τραπεζίτες, βιομήχανοι, κεφαλαιοκράτες που να πίνουν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού, που θα κλέβουν τον κόπο τον γονιών σου.

Ίσως να έχεις ακούσει ότι οι αντάρτες στα μέρη που ελευθέρωναν κατοχύρωναν τη λαϊκή δικαιοσύνη, τη λαϊκή παιδεία, έκαναν θέατρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ. Αλήθεια είναι. Το ΕΑΜ ήταν ταυτόχρονα μορφωτικό κίνημα. Οργάνωνε μαθήματα και σχολεία που λειτουργούσαν κανονικά στην «Ελεύθερη Ελλάδα» όπως λέγανε τότε τις περιοχές που είχε ελευθερώσει ο ΕΛΑΣ. Το ΕΑΜ έλεγε: «Ένας λαός–μια παιδεία». Όπως και σήμερα που αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι οι μαθητές βιβλίο, σχολείο και δάσκαλο. Για να έχουν όλοι οι μαθητές δικαίωμα στη μόρφωση και στη γνώση, ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση και το γονιό και το μαθητή πελάτη σ’ ένα σχολείο της φτηνής κατάρτισης. Που κάνει τη μόρφωση απλησίαστο εμπόρευμα.

Ίσως να έχεις διαβάσει στο σχολείο ή στο σπίτι σου το βιβλίο «Τα ψηλά βουνά». Βιβλίο που θυμάσαι για την ποιότητά του και την ζωντάνια του. Αυτό το βιβλίο μαζί με άλλα παρόμοια ήταν σχολικό βιβλίο που είχε τότε εκδώσει το ΕΑΜ. Σκέψου το σε αντιπαράθεση με τα σημερινά σχολικά βιβλία, που επιχειρούν τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Που σου κρύβουν το μεγαλείο της εθνικής αντίστασης και επιχειρούν να σου κρύψουν τις αγωνιστικές σελίδες της αληθινής ιστορίας του λαού μας.

Ψάξτα όλα αυτά. Μάθε!

Είναι η δική σου ιστορία. Κι είναι δίπλα σου. Η ιστορία αυτή είναι ζωντανή ακόμα. Ίσως να είναι ο παππούς κι η γιαγιά σου. Ίσως να είναι η φωτογραφία του σκοτωμένου συγγενή που έχετε στο σαλόνι σας. Και σίγουρα είναι αυτοί οι γέροι που κρατούν το λάβαρο των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης. Η ΠΕΑΕΑ. Αυτοί έγραψαν αυτές τις «λαμπρές σελίδες». Βρες τους. Ρώτα τους. Κάλεσέ τους στο σχολείο σου να σου μιλήσουν γι’ αυτά που έζησαν. Γι’ αυτά που έκαναν και που είναι ανάγκη να τα μαθαίνουμε, γιατί χρειάζεται να τα ζωντανέψουμε με τη νέα αντεπίθεση και αντίσταση της εποχής μας. Για να φέρουμε πιο κοντά τη νίκη του λαού μας στις νέες συνθήκες.


10 σχόλια:

 1. τι λετε ρε μαγκες..κομουνιστικη προπαγανδα στα σχολεια μας??..δικα σας ειναι ,εσεις τα χτησατε η ο μπαμπας σας?..και με ποιο δηκαιωμα στο δικο μου παιδι. Δεν ξεχνιεται το παιδομαζωμα,ετσι??..Ναι ,να τους τα πειτε λοιπον αν θελετε,αλλα να τους πειτε κιαλλα..Οτι το ΟΧΙ το ειπε ο Μεταξας ειτε συμφωνει κανεις μαζι του ιδεολογικα ητε οχι..ο λαος 3 ηωρα τη νυχτα κοιμοτανε,,Ναι ,το ΕΑΜ ΕΛΑΣ εκανε σκληρη αντισταση ,αλλα να τους πειτε οτι ουτε το 20 τις εκατο δεν ητανε κομουνιστικο εφοσον στις ταξεις του υπηρχαν μεχρι και ιερεις ακομα και αντηπαλοι οπως ο Σαραφης..Να τους πειτε και για το παιδομαζωμα..για τη πυγαδα και τα κομουνιστικα εγκληματα απεναντι σε γυναικοπαιδα..Να τους πειτε για την προδοτικη σταση των κομουνιστοσυμορητων και για τις συμφωνιες τους απο τοτε με την Γιουγκοσλαβια για υδρηση Μακεδονικου κρατους με προτευουσα τη Θεσσαλονικη..νατα πειτε ολλα αυτα και τερμα η προπαγανδα..ο λαος δεν θα παει απο τη μια απολυτ5αρχια στην αλλη...ξεχαστε το..Φτανει το ανθελληνικο σας δυλητηριο μεσα στην εκπαιδευση,ως εδω...και κατι αλλο..προχθες υποκριτηκα κλαιγατε για τον ατυχο νεκρο του ΠΑΜΕ,και τονηζατε ..53χρονος οικοδομος ανεργος..Αν δεν λημαινωνταν οι Αλβανοι την οικοδομη ,αυτος ο συνανθρωπος δεν θα ηταν ανεργος φιλοι μου υποκρητες..Και θελετε να σας πηστεψουμε οταν μηλατε για πατριωτησμο..Αφηστε το..δεν σας παει..Ο πατριωτησμος θα φανει συντομα απο τον πραγματικο λαο ,και οχι απο το λαο της αριστερας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα θα λέμε εμείς την ιστορία που μας έμαθαν οι γονείς μας και που προκύπτει από την επιστημονική αναζήτηση των πηγών και συ λέγε τους το ανικομμουνιστικό ντελίριό σου. Μόνο μην ξεχάσεις να τους πεις ότι το κύρηγμά σου είναι το ίδιο με αυτό που αρχικά επινόησαν τα ες ες, και μετά τα υιοθέτησαν οι φίλοι του Σκόμπυ και η βασίλισσα Φρειδερίκη...
  Είναι αυτό που λένε: πες μου τους φίλους και δασκάλους σου, για να σου πω ποιός είσαι :)
  Το δε σχόλιό σου για το σύντροφο οικοδόμο θα το δεις μόνο από τη χρυσή αυγή... ξέρεις... αυτούς που ορκίζονται στη σβάστικα και στη λευκή φυλή...
  Και μη βγεις πάλι να μας πεις ότι σε κατηγορήσαμε άδικα σα φασίστα. Stupid is, who stupid does... , ή αλλιώς φασίστας είναι όποιος φασιστικά πράττει και προπαγανδίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. -Εσύ μεγάλε και γνήσιε πατριώτη ψάξε μέσα στα μπαούλο της γιαγιάς σου ,βρες και ξεσκόνισε την ((οικογενειακή κουκούλα)) που ..διαπαιδαγωγημένος , ψαγμένος, παρα-μορφωμένος .. γνήσιο τέκνο μεγάλων προγόνων -- φυλάς ως ιερό χύτικο κειμήλιο μέσα στη ναφθαλίνη γιατί από τα λεγόμενα σου θα συνεχίσεις την ...παράδοση.- πραγματικέ λαϊκέ ορθόδοξε λαέ???
  ΥΓ. -70.000 παιδιά περιμένουν στη σειρά για να ...πάρουν την δουλειά του Αυστραλιανού κ.λ.π. λαών,. κοντόφθαλμε από το Τσολακογλο-μανιαδέικο.-
  Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αυτα τα 70000 παιδια που περιμενουν να πανε στην αυστραλια θα μπρουσαν να ηταν γυναικες που απλα θα περιμεναν να πανε να γινουν πουτανες στην ευρωπη.
  αλλα ευτυχως σας προδωσε ο πατερουλης σας τοτε κ επικρατησαν οι απεναντι.κ ετσι εχουμε πουτανες απ το πρωην ανατολικο μπλογκ.......κ ειναι κ ωραιες παναθεμα τις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μπραβο συντροφια,εκδηλωθητε λιγο ακομα να σας μαθουμε καλητερα..Συνεχηστε να βεπετε σε καθε αντηθετη αποψη ακροδεξιους,χρυσαυγητες,δοσηλογους κτλπ..αλλα αλο τοσο θα απομακρηνεστε απο τον λαο..Εσεις μαρκαρησμενα προβατα συνεχηστε να βελαζετε απο το μαντρι της αριστερας..Η πλειοψηφια ομως που εχει επιτελους πεταξει απο πανω της τις ταμπελες θα σας φωναξει στα μουτρα οπως και γω...ΕΛΛΗΝΑΣ ειμαι ρε..ΕΛΛΗΝΑΣ και τιποτα αλλο..και συμβολο λαικων αγωνων,θυσιων και αιματος ειναι για μενα η σημαια των προγονων μου και οχι το εισαγωμενο σφυροδρεπανο..Οσο για κουκουλες,ψαξτε της στα καθηκακια του νεοφασισμου σας που καινε ανθρωπους εργαζωμενους..απο την ιδεολογικη σας αγκαλια ξεπηδησαν..Απο που κι ως που το 10 τις εκατο εκπροσωπει τους αγωνες ολοκληρου του λαου??..μας ρωτησατε? Το δειξατε προσφατα στο Συνταγμα..ουτε απλοι πολιτες δεν επιτρεποταν να περασουν στην πλατεια ..ακομα και οι δημοσιογραφοι επρεπε να δηξουν ταυτοτητα...τι ειναι ρε η πλατεια..χωραφι του παπου σας??..Αν ειναι να κανει προπαγανδα το ΠΑΜΕ στα σχολεια και να μαθαινει στα παιδια την Ιστορια οπως εσεις θελετε..τοτε πρεπει να επιτραπη και σε ολους τους αλλους..και για ποια Ιστορια και ποιους επιστημονες...τυπου Ραγκουση και Δραγωνα..να μας ληπει..Για τον ατυχο οικοδομο πηστευεις ανωνημε οτι ειναι αποψεις της χρυσης αυγης..Για κανε μια βολτα και κουβεντιασε με τους ντοποιους οικοδομους..μαλον για χρυσαυγητες θα σου φανουνε ολοι..Μην τη φοβασται την ακροδεξια..πεντε νοματαιοι ειναι..απ αλλου θα τη βρητε ..Πριν μερηκες μερες σπασανε την απεργια των καθαρηστων ιδιοτηκα φορτηγα με αλοδαπους Πακιστανους και Αλβανους..μουγκα η αριστερα..μετα θελετε να πηστεψουμε οτι ειστε με την εργατια..ουτε τον ιδιο τον θεο σας..το Μαρξ..δεν πηστευετε..Τι ειπε ο Θεος??..οτι η μεταναστευση ειναι η χαρα του κεφαλαιου και η καταντια του εργατη..πεφτουν τα μεροκαματα,αποδυναμονωντε οι λαικες αντιστασεις και δημιουργουντε περισοτεροι δουλοι..Για να τα παραδεχτουμε ομως αυτα πρεπει να αποβαλουμε τον διεθνησμο και τον ανθελληνισμο μας,κοματι δυσκολο...Θα σας προτεινα αγωνηστες,σαν υστερογραφο στο κειμενο του ΠΑμε να προσθεσετε οτι...δυστηχως δεν καταφεραμε να εδραιωσουμε το κομουνισμο στη χωρα μας,ετσι ωστε να απολαυσουμε και μεις τον παραδεισο της Βουλγαριας,της Αλβανιας,της Ρουμανιας,και τη δημοκρατια της Σοβιετιας και της βορειας Κορεας..Να τα λετε ολλα συντροφοι για να μαθαινουμε και μεις που δεν μαθαινουμε απο επιστημονες της αριστερης διανοησης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Α! ρε Ελληνάρες της πλάκας! Όταν πάτησαν οι γερμανοί χωθήκατε στις τρύπες σας, στην καλύτερη περίπτωση, ή συνεργαστήκατε μαζί τους στην χειρότερη αλλά ποιο διαδεδομένη!!!
  Τώρα για τα παιδιά του "παιδομαζώματος" (εμείς το λέμε παιδοσώσιμο)που αναφέρει ένας μάγκας ανώνυμος, απαντώ: καταρχήν να μη μας πιάνεις στο στόμα σου, και να ξέρεις πως από αυτά δε χάθηκε κανένα και όλα γύρισαν πίσω ξέροντας από προέρχονται, σπουδαγμένα σωστοί άνθρωποι και όχι σαν το ξεπούλημα εμπορεύματος που έκανε η Φρειδερίκη με τα παιδιά των κομμουνιστών σε Αμερικές και Αυστραλίες!!!
  Αυτά τα ψευτοεθνικιστικά με τις σημαίες και τους προγόνους να τα λέτε εκεί στο ΛΑΟΣ, τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, και τους υπόλοιπους μπαμπουίνους της συνομοταξίας σας μια και τόσο σας κόβει!!!
  Ελληνάρες της πλάκας όταν εκχώρησαν κάθε ένοια εθνικής κυριαρχίας και σας έβαζαν στην ΕΕ, στο Ευρώ, στο ΔΝΤ δε βγάζατε κουβέντα. Όταν εκχωρήθηκαν τα δικαιώματα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ πάλι τσιμουδιά!!! Βρε ουστ!!!!
  Το συμφέρον των Ελλήνων εργατών είναι κοινό με αυτό των Αλβανών, Τούρκων, Βούλγαρων κλπ. ενάντια στο κεφάλαιο!!!
  Την καπιταλιστικές Βουλγαρία, Ρωσία, Αλβανία κλπ, που έκαναν πουτάνες τα κορίτσια, να τις χαίρεστε κάτι μάγκες σαν και σας!!!
  Θα έρθει η ώρα που οι εργάτες, με τα σύμμαχα στρώματα θα πάρουν την εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και τότε αλίμονό σας "καλόπαιδα"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αλιμονο μας ε??..σηγα μη σκσεις κανενα καλτσον..φοβηθηκαμε ..Οταν θα παρουνε πραγματη οι εργατες δυναμη,τοτε θα δητε και τα δικα σας μαντατα..η σουπε κανενας οτι η εργατια ανηκει αποκλιστηκα στην αριστερα...ωστε η Αλβανια Ρωσια Βουλγαρια ηταν καπιταλιστικες χωρες?..αυτα λετε και τελειωσατε για το λαο..τα συμφερωντα λοιπον του Ελληνα εργατη ειναι κοινα με των αλοδαπων...πηγενε να τα πεις αυτα στους ανεργους Ελληνες εργατες και αυτοι θα στα πουνε καλητερα απο μενα..τελειωσατε ανθελληνικα μιασματα,αλλα δεν τοχετε καταλαβει..δεν σας πηστευει κανενας ποια..παρτε το χαμπαρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πάλεψε κουμπάρε να πάρουν οι εργάτες όλη την εξουσία στα χέρια τους και πάψε να μιλάς εξ ονόματός τους. Ανθελληνικό μίασμα δεν είναι οποιος υπερασπίζεται την πανάρχαια ελληνική αρχή της φιλο-ξενίας αλλά αυτός που δέχεται την ναζιστική αρχή του μίσους προς οτιδήποτε ξένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κουμπαρε δεν αμφηβαλω για την ειληκρηνια σου ,αλλα κοιτα...αυτο τον καιρο ο Ελληνικος λαος,και οχι ο λαος της αριστερας μονο,ξεχωρηζει τους φιλους του απο τους εχθρους..Εσεις μονο φιλικα δεν τοποθετηστε απεναντι του..Προστατευετε τα δηκαιωματα τωνΠακιστανων κλεφτων και βιαστων,των Αλβανων φονιαδων,των ανωμαλων,των Σκοπιανων,των Τουρκων και τοσων αλλων εκτος του Ελληνα..Εγω ειμαι με το μερος του αδυναμου και του θυματος..και μεχρι τωρα τα μονα θυματα που βλεπω καθημερηνα ειναι συμπατριωτες μου..Πες μου ΜΙΑ φορα που η αριστερα σταθηκε διπλα στα θυματα αυτης της εισβολης..Η φιλο-ξενια εχει αξια οταν ο φιλοξενουμενος σεβεται τον οικοδεσποτη...20 χρονια τωρα μονο σεβασμο δεν εχουμε δει..απεναντιας βλεπουμε καθημερηνα ενα φοβερο μισος,ενα ανθελληνισμο και ενα πραγματικο ρατσισμο εκ μερους τους.Δεν μπορει η αριστερα να μας δουλευει πλεον οτι ειναι με τον εργαζωμενο,τη στιγμη που υπαρχει εναμιση εκατομυριο Ελληνες ανεργοι δεν νμπορειτε να υποστηρηζετε την ελευθερη εισροη λαθραιων και ανοιχτα συνορα..Αυτο ειναι το λιγοτερο υποκρισια..Σταματηστε επιτελους να βλεπετε Ναζι και χρυσαυγητες γιατι ο λαος πειναει,και αν πειναση ακομα περισοτερο θα παρει και σας με τις πετρες..Εχω δηκαιωμα να μηλαω εξ ονοματος τους γιατι και γω εργατης ειμαι φιλε..Διεθνισμος και πατριωτησμος δεν πανε μαζι φιλε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ρε πατριώτη Ελληνάρα μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά κάνε κήρυγμα!!! Σαν μετανάστης που δεν κατέχει την ελληνική γράφεις!!! Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών είναι ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης και άσε τα σάπια. Επειδή δεν έχω και πολύ όρεξη να ασχολήθώ με την πάρτη σου και αφού για τη μιζέρια σου νομίζεις πως δε φταίει η κυβέρνηση που με την πολιτική της σε εξαθλιώνει, δε φταίει η ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ που κατασκευάζουν πολέμους και μετανάστες για τα κέρδη, δε σου φταίει καν το ότι δε βλέπεις πέρα από τα κηρύγματα του Καρατζαφέρη, και του κάθε είδους φασιστοειδούς έγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω!!!
  Όσο για το αν θα μας πάρουν με τις πέτρες αυτό άσε να το πουν οι εργαζόμενοι που έρχονται μαζί μας όλο και περισσότεροι γιατί σε εμάς βλέπουν το στήριγμα, τη διέξοδο στα σημερινά προβλήματα!

  ΥΓ Συγγνώμη για την κακία μου ως προς την ορθογραφία σου αλλά δε κρατήθηκα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή