Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Ελληνικός λαός μίλησε ... Η κυβέρνηση σε παράκρουση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Περισσότερη δράση-βαθύτερη πολιτικοποίηση η μόνη διέξοδος


Από τον Άγιο Νικόλαο ως και τη Θεσσαλονίκη ξεχείλησε η αγανάκτηση του λαού μας. Με μια ποικιλία αντιδράσεων που δείχνουν ότι δεν υπήρχε ενιαίος συντονισμός, ο Ελληνικός λαός έδειξε την απαίχθειά προς τους επισήμους. Γραβάτες, κλάρες και καλιμαύκια, έζησαν ένα ονειρεμένο πρωϊνό Εθνικής επαιτείου. Σε μερικές πόλεις ακόμα τρέχουν...
Το παλιό, σάπιο, αστικό, δικομματικό σύστημα παραπαίει, και για αυτό επιτίθεται στον αγαναχτισμένο λαό, έχοντας δίπλα του τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που μιλάνε για έλλειψη σεβασμού, για ακρότητες και για... μειοψηφίες. Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου τους αποστώμωσε όλους:Σήμερα έχουμε την αποκατάσταση του πραγματικού νοήματος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ο Ελληνικός λαός αρνείται να μετατραπεί η χώρα μας σε προτεκτοράτο.


Καθρέφτισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 2011.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Στις παρελάσεις, τόσο στις κεντρικές σε όλες τις πόλεις όσο και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση ‘εξαίρεσε’ από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της.

Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς.

Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία.

Οι αγώνες του λαού τιμώνται από τον ίδιο το λαό, καθώς αγωνίζεται για το δίκιο του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διαδηλώνει την αντίθεσή του και να παλεύει με όρους μαζικού κινήματος για να ανατρέψει την πολιτική και την εξουσία που τον θυσιάζει για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του. Όπως καθήκον και υποχρέωση του αγωνιζόμενου λαού είναι να επαγρυπνεί και να παραμερίζει από το δρόμο του κάθε είδους παγίδα και προβοκάτσια που επιτρέπει στην κυβέρνηση και στις συντηρητικές και συμβιβασμένες δυνάμεις να διασπούν και να συκοφαντούν το λαϊκό κίνημα για να το αποδυναμώσουν. Ο λαϊκός αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρός, αποτελεσματικός και νικηφόρος μόνο αν πατήσει γερά στα εργοστάσια, στους κλάδους, στις λαϊκές συνοικίες, διαμορφώνοντας μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που έχει ξεκάθαρο στόχο να ανατρέψει την πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων. Με λαϊκή εξουσία να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις, τον ορυκτό και φυσικό πλούτο, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Αυτός είναι ο δρόμος για να βάλει ο λαός τέλος στις άγριες θυσίες που χωρίς τέλος του επιβάλλουν για τα κέρδη, την κρίση και το χρέος της πλουτοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου