Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα.


Η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
«Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ακόμη τα εξής: «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση.

Το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους.

Εκλογές τώρα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τις επιβάλλουν και να τις υποδεχθούν με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Με τη δράση και την ψήφο τους να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων».

Υ.Γ. βυσσινόκηπου: Είναι πολύ σημαντική η τελευταία παράγραφος και δυστυχώς τη ζυμώνει αταλάντευτα μόνο το ΚΚΕ αυτό τον καιρό. Ο κόσμος δεν πρέπει να διαλέξει ποιό τμήμα του αστικού πολιτικού κατεστημένου θα του περάσει τη θηλιά από το λαιμό. Πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται και να παλεύει για την ανατροπή του ίδιου του πολιτικο-κοινωνικού συστήματος.
Από την άλλη άκουσα τον Τσίπρα χθες βράδυ στον Alter και εκεί που τα λεγε καλά για τη δυναμική του λαϊκού παράγοντα και τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μας πέταξε την πρόταση να δανειστεί η χώρα από άλλους μη ευρωπαίους δανειστές και μας παρέλυσε. Επίσης ότι μας έχει σώσει(;;;)το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο σκληρό πυρήνα της ευροζώνης κι ότι εκτός αυτού θα πέφταμε στον "Καιάδα". Τέλος μίλησε για σωτηρία από τις δημόσιες επενδύσεις εντός καπιταλισμού, σκορπίζοντας έτσι αυταπάτες για το ρόλο του αστικού κράτους. Μα αν ήταν αυτό αριστερή πολιτική αντίληψη, τότε ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής ήταν ο γερο-Καραμανλής που "κρατικοποίησε" τις προβληματικές και με κρατικά (δικά μας) λεφτά, επιδότησε την ανάπτυξη των καπιταλιστών παρέχοντάς τους τζάμπα υπηρεσίες...
Τι να πω. Καλή η ενότητα, αλλά για να κάνουμε τι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου