Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΑ...Ο ιμπεριαλισμός ξαναδείχνει τα δόντια του, ενώ τα ΜΜΕ γίνονται γραφεία τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου. Νέα καθήκοντα για το διεθνές κομμουνιστικό και αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα


ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Ανακοίνωση για τη σύγκρουση στη Συρία
Από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Τουρκία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία

Ο ιμπεριαλισμός, που κρύβεται κάτω από τη σημαία της «συριακής αντιπολίτευσης», ξεκίνησε μια αιματηρή επίθεση ενάντια στο συριακό λαό. Μετά από μια σύντομη περίοδο σύγχυσης σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία η θολούρα ξεκαθαρίζει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον για το ότι η αντάρτικη ομάδα, ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ), που εμπλέκεται σε ένοπλη πάλη ενάντια στη συριακή κυβέρνηση στηρίζεται από τον ιμπεριαλισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τον ομόλογό τους την ΕΕ καθώς και τους περιφερειακούς τους υποστηρικτές συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας. Δε στηρίζουν μόνο πολιτικά τον ΕΣΣ αλλά χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές του, εκπαιδεύουν την πολιτοφυλακή του και παρέχουν όπλα για τον «ιερό» αγώνα του.
Παρότι ο συριακός λαός έχει τους δικούς του λόγους για να εναντιώνεται στο καθεστώς Ασάντ, η εξελισσόμενη εκστρατεία ενάντια στη συριακή κυβέρνηση δεν εκφράζει τη θέληση και τα αιτήματα του συριακού λαού. Η τρέχουσα σύγκρουση στη Συρία δεν μπορεί να ερμηνευτεί απλά με το πρότυπο «ο λαός ενάντια στο δικτάτορα». Οι πρόσφατες αλλαγές καθεστώτων στον αραβικό κόσμο και κυρίως η περιβόητη ανατροπή της λιβυκής κυβέρνησης έδειξαν ότι οι ιμπεριαλιστές εκμεταλλεύονται αυτό το πρότυπο για τη στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή. Ο στόχος τους είναι να φτιάξουν το ίδιο σενάριο για τη Συρία.
Οι εξελίξεις στην περιοχή εκφράζουν την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την κατάκτηση νέων αγορών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Η επίθεση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και των συμμάχων τους στη Συρία υπηρετεί αυτόν το σχεδιασμό και αποσκοπεί στην επιβολή κυβέρνησης που θα συμμορφώνεται πλήρως με τις ιμπεριαλιστικές επιταγές και θα υπηρετεί πιστά τα συμφέροντά τους. Αυτές οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δηλώνουν ανοιχτά ότι μέσα από την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία επιδιώκουν επίσης να απομονώσουν και να αποδυναμώσουν το Ιράν. Από αυτήν την άποψη, δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα τέθηκαν ξανά στο τραπέζι τα σχέδια για στρατιωτική επίθεση στο Ιράν.
Μιας και η επίθεση ενάντια στη Συρία είναι μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, στο ζήτημα συμμετέχουν αναπόφευκτα και άλλοι διεθνείς παράγοντες. Η Ρωσία, σίγουρη πλέον για την ικανότητα του συριακού καθεστώτος να αντιστέκεται στην συνεχιζόμενη επέμβαση, τάχθηκε με το μέρος της κυβέρνησης Ασάντ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται στενά στην περιοχή με τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία. Αυτοί οι πολεμοκάπηλοι δίνουν χρήματα, όπλα, ενώ εισάγουν ακόμα και διεθνείς τζιχαντιστές στη Συρία. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο λαός της Συρίας που έχει διαφορετική εθνική και θρησκευτική ταυτότητα ανησυχεί για το μέλλον του και για το μέλλον της Συρίας ως κοσμικής και πολυεθνικής χώρας.
Η Τουρκία, η οποία συνορεύει με τη Συρία, όχι μόνο φιλοξένησε συναντήσεις για τη δημιουργία μιας ενιαίας σουνιτικής αντιπολίτευσης ενάντια στο συριακό καθεστώς, αλλά επίσης έχει αναπτύξει σουνιτικές-ισλαμιστικές πολιτοφυλακές στις παραμεθόριες πόλεις.
Στα στρατόπεδα των προσφύγων που βρίσκονται μέσα στα σύνορα της Τουρκίας οι πολιτοφυλακές ζουν ανάμεσα στους πολιτικούς πρόσφυγες, πράγμα που αποτελεί ανοιχτή παραβίαση των διεθνών κανονισμών σχετικά με τα στρατόπεδα προσφύγων. Επιπλέον, η CIA και η MOSSAD μαζί με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εκπαιδεύουν σε ξεχωριστά στρατόπεδα τις συριακές πολιτοφυλακές.
Τονίζουμε ότι η ένταση στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και σημειώνουμε ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Τουρκία είναι ενάντια σε οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στη Μέση Ανατολή είδαμε ότι οι ιμπεριαλιστές, οι επιχειρήσεις των MME τους και τα ακαδημαϊκά φερέφωνά τους βάζουν στις φιλοϊμπεριαλιστικές δυνάμεις την ταμπέλα των «επαναστατών». Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή στα μάτια των λαών, επειδή τάχα τις απαιτούν αυτές οι δυνάμεις που αποκαλούνται «επαναστατικές».
Από αυτήν την άποψη, ως κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα καταδικάζουμε όλα τα είδη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, που διεξάγεται είτε με τη στήριξη μιας ομάδας στο εσωτερικό της Συρίας για να πολεμήσει ενάντια στο καθεστώς ή με την άμεση στρατιωτική επιχείρηση. Αναγνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε μέθοδος κι αν υιοθετήθηκε ή πρόκειται να υιοθετηθεί από τον ιμπεριαλισμό στη Συρία καταπατά το δικαίωμα του συριακού λαού στην αυτοδιάθεση.
Δηλώνουμε ότι σε όλη αυτήν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα η λεγόμενη «επανάσταση» και η επέμβαση είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένες.
Καταδικάζουμε τους απολογητές της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που εγκωμιάζουν ως «επαναστατικές» τις φιλοϊμπεριαλιστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των ισλαμιστών, που παλεύουν ενάντια στο συριακό λαό.
Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα καλούν όλες τις αληθινές επαναστατικές και φιλειρηνικές δυνάμεις, τους λαούς στην περιοχή να ανεβάσουν το επίπεδο της πάλης τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και τις απειλές ενάντια στο Ιράν.
  • Κόμμα Εργατών Βελγίου
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
  • Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
  • Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
  • Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα
  • Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
  • Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα των Κομμουνιστών
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου