Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

sos...Ξεκινά η καταστροφή των χημικών ανοικτά της Κρήτης

Πολύ σοβαρή καταγγελία από τον Κρίττωνα Αρσένη, για το ρόλο ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) και Κυβέρνησης. Τους κατηγορεί για συμπαιγνία αποσιώπησης, μιας απαράδεκτης μεθόδου καταστροφής των χημικών της Συρίας. Οι καταγγελίες του έχουν ένα επιπρόσθετο βάρος, αφού ως γνωστό πολιτικά είναι παιδί του σωλήνα της σχέσης ΠΑΣΟΚ-ΜΚΟ. Κάνει βέβαια γαργάρα το ρόλο της Ευρωένωσης καθότι οι ευρωεκλογές πλησιάζουν...



Ο ευρωβουλευτής Κ. Αρσένης κατηγορεί την κυβέρνηση για απόκρυψη της αλήθειας

Ξεκινά η καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου ανοικτά της Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης, χαρακτηρίζοντας «άνθρακες» τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής με νέα παρέμβασή του ζητά την άμεση διακοπή της διαδικασίας και κατηγορεί την κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικότητας από τους πολίτες. Ειδικότερα αναφέρεται τόσο στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υφυπουργού Δημήτρη Κούρκουλα.
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες ο Δ. Κούρκουλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη υποστήριξε πως «τα χημικά της Συρίας θα αδρανοποιηθούν σε αμερικανικό πλοίο σε διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ξηρά, πιθανόν στη Γερμανία, προκειμένου να καταστραφούν».
Ο Κρίτωνας Αρσένης κάλεσε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να παρέμβει έστω και τώρα και να σταματήσει την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης. «Η διαδικασία μπορεί να ξεκίνησε πλέον, αλλά θα διαρκέσει 20 ημέρες. Κάθε ημέρα που θα περνάει ο κίνδυνος για την υγεία, το περιβάλλον αλλά και τον τουρισμό θα μεγαλώνει», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και προσθέτει:
«Και όμως, η κυβέρνηση αντί να αναλαμβάνει τον ρόλο του εγγυητή της ασφάλειας και της διαφάνειας της διαδικασίας καταστροφής και ιδιαίτερα την αλλαγή του τόπου εκτέλεσης της, γίνεται φορέας διαρκούς εφησυχασμού και παραπληροφόρησης».
Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Κούρκουλα και τις εγγυήσεις περί μη καταστροφής χημικών ανοικτά της Κρήτης, ο Κρίτωνας Αρσένης διερωτάται: «Δεν ήξερε η κυβέρνηση ότι τα χημικά θα καταστρέφονταν ανοικτά της Κρήτης μόλις 4 ημέρες μετά;». «Γιατί εξυπηρετεί την  κυβέρνηση ο εφησυχασμός και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης για το ζήτημα;», προσθέτει.
«Τα ερωτηματικά για τα κίνητρα της προκλητικής αδράνειας της κυβέρνησης όμως αυξάνονται με κάθε νέα δήλωση του κ. Βενιζέλου για το θέμα. Η μόνη επίσημη ανακοίνωσή του, αναφερόταν σε διαβεβαιώσεις που του μετέφεραν ΜΚΟ από συνάντησή τους με εκπροσώπους του ΟΗΕ. Από τις τρεις οργανώσεις που κατονόμασε ο κ. Βενιζέλος, το WWF δεν είχε συμμετάσχει σε καμία σχετική συνάντηση, ενώ η "oceanica" δεν υπάρχει», επισημαίνει.
Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωπος με την πρωτοφανή «αδράνεια» της κυβέρνησης Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου οι οποίοι αρνούνται τόσο να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας για να διεκδικήσουν δυναμικά την ακύρωση του σχεδίου καταστροφής των χημικών ανοικτά της Κρήτης, όσο επίσης να ενημερώσουν πλήρως τους συμπολίτες μας για το θέμα o Κρίτων Αρσένης  χρησιμοποίησε την ιδιότητα του ως εισηγητή της έκθεσης για την 68η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο της 68ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Τζων Ας.
Σημειώνεται πως ο Τζων Ας δεν ήταν ενημερωμένος για τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε για την ελλιπή ενημέρωση και ανέλαβε να ενημερώσει σχετικά τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν, αλλά και τους επικεφαλής των οργανισμών του ΟΗΕ που χειρίζονται το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου