Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Οι εργαζόμενοι αποκτούν φωνή


Από σήμερα η εργατική τάξη απέκτησε φωνή...Απάντησε με ΑΠΕΡΓΙΑ. Απάντησε με τη μαζικότητα. Απάντησε με το μόνο τρόπο που καταλαβαίνουν τα ντόπια και ξένα αφεντικά.
Το ΠΑΜΕ έδωσε τον τόνο και τον κύριο όγκο των διαδηλωτών. Από σήμερα δεν θα μιλάνε μόνοι τους οι γραβατομένοι κυβερνητικοί, με τους επιτηρητές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, τους κερδοσκόπους, και τους "επαείοντες" μισθωμένους δημοσιογραφίσκους. Από σήμερα ο κόσμος θα μιλάει για την Ελλάδα για ένα πολύ πιο ουσιαστικό λόγο: Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν θα πάνε σαν πρόβατα επί σφαγής. Είναι το καλύτερο μάθημα που μπορεί να διδάξει ο Ελληνικός λαός, τους λαούς όλου του κόσμου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά την απεργία 24/2/2010

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και ειδικά τα μεγαλειώδη και μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα ξεγύμνωσαν την κυβέρνηση, κυριολεκτικά σκόρπισαν την εκφοβιστική προπαγάνδα όλων των μηχανισμών του συστήματος που επιχειρούσαν να πείσουν ότι ο λαός συναινεί στην σφαγή των δικαιωμάτων του.

Απέδειξαν ότι τα μέτρα της συναντούν την λαϊκή κατακραυγή και ότι είναι μεγάλο και συνεχώς διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργαζομένων και του λαού που είναι αποφασισμένο να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας που στηρίζουν την αντιλαϊκή της επίθεσης είναι έκθετη όσο ποτέ. Τώρα αποκαλύπτεται ακόμα πιο καθαρά ότι νόμος για την κυβέρνηση είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Η εμμονή της στην υλοποίηση των άγριων μέτρων που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ υπηρετεί την ελληνική πλουτοκρατία στην προώθηση της ανταγωνιστικότητάς για τη διασφάλιση κερδών και του ισχυρού ρόλου της. Η αντιλαϊκή συμμαχία θα κάνει πίσω μόνο αν υποχρεωθεί από τη λαϊκή δύναμη.

Ο δρόμος της κλιμάκωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης είναι μονόδρομος. Οι επιτυχημένες απεργίες του ΠΑΜΕ απέδειξαν ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες και αναξιοποίητες εφεδρείες για να δημιουργηθεί μια λαϊκή πανστρατιά αντεπίθεσης.

Σήμερα υπάρχουν όλα τα περιθώρια η λαϊκή πάλη να περάσει σε μια νέα φάση όπου το βασικό της ποιοτικό χαρακτηριστικό θα είναι η ταξική συνειδητοποίηση και η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση. Η λαϊκή αντιμονοπωλιακή πάλη και συμμαχία μπορεί να γίνει ασύγκριτα πιο ισχυρή αν τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαλλαγούν από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό, αν συνειδητοποιούν ότι έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της πλουτοκρατίας. Ότι έχουν συμφέρον και τη δύναμη να τον βαδίσουν.

Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη.

Στο Λασίθι τα πράγματα παρέμειναν χλωμά, αν και καλύτερα από τις 10/2.
Το εργατικό κέντρο (ΠΑΣΚΕ_ΔΑΚΕ_ΣΥΡΙΖΑ) έμεινε εντός των τειχών....Η αγοραφοβία δεν κρύβεται...Να το προσέξουν αυτό.
Το ΠΑΜΕ έκανε καλύτερη συγκέντρωση αυτή τη φορά και κέρδισε (για πρώτη φορά) θετικές εντυπώσεις από αρκετό κόσμο, που πάντως παρέμεινε παρατηρητής. Τρομερή δύναμη είχε η ομιλία του εκπαιδευτικού Κώστα Σαραντόπουλου. Μοιράστηκαν πολλά έντυπα κι ανοίχτηκαν αρκετές συζητήσεις. Πάντως στο Λασίθι είμαστε ακόμα στα σπάργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου