Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η μάνα του "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ" είναι πάλι γκαστρωμένη


Κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ευρώπης

«Η σύνοδος Κορυφής της ΕΕ της 11ης Φεβρουαρίου σηματοδοτεί νέα σφοδρή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους κομμουνιστικά κόμματα των κρατών μελών της ΕΕ.

Τα κομμουνιστικά κόμματα υπογραμμίζουν ότι βάση της στρατηγικής της ΕΕ για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση αποτελεί η επιβολή σαρωτικών αλλαγών στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δραστικής μείωσης μισθών, συντάξεων και συνολικά των κοινωνικών παροχών. Αυτή η επίθεση φέρει τη σφραγίδα και των φιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατών που στήριξαν και στηρίζουν τις επιλογές του κεφαλαίου σε αγαστή σύμπνοια με τα επιτελεία της ΕΕ.

Τα Κομουνιστικά Κόμματα εκτιμούν ότι τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, οι διαδικασίες επιτήρησης των οικονομιών διαφόρων κρατών μελών, ανάμεσά τους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας επιστρατεύονται για να τρομοκρατήσουν ιδεολογικά τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

«Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να καταδικάσουν τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή επέλαση της ΕΕ. Να ενισχύσουν τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να απορρίψουν τον κοινωνικό εταιρισμό σε αντιλαϊκές πολιτικές και να δώσουν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή καταιγίδα που εξαπολύεται απαιτώντας: Σταθερή μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί - αντεργατικοί νόμοι, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αποκλειστικά δωρεάν παροχές στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια. Οι εργάτες μπορούν να ζήσουν καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές, είναι οι ίδιοι που παράγουν τον πλούτο κι αυτοί πρέπει να τον καρπώνονται», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν: ΕΚ Βελγίου, KK Bουλγαρίας, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, KK Βρετανίας, Νέο ΚΚ Βρετανίας, ΚΚ στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ΚΚ Εσθονίας, EK Ιρλανδίας, ΚΚ Ιρλανδίας, ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, ΑΚΕΛ Κύπρος, ΣΚ Λετονίας, ΣΚ Λιθουανίας, ΚΚ Λουξεμβούργου, KK Μάλτας, Νέο ΚΚ Ολλανδίας, Ουγγαρέζικο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, KK Πολωνίας, ΚΚ Σλοβακίας, ΚΚ Σουηδίας και ΚΚ Φινλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου