Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

150.000 εργαζόμενοι έκαναν το πρώτο βήμα προς την κοινωνική τους απελευθέρωση.


150.000 άνθρωποι βάδισαν τα πρώτα βήματα προς τη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου, που μπορεί να οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία...στην πλατιά δημοκρατία του λαού.
Αφηνίασαν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Στήσαν προβοκάτσιες έξω από τη βουλή, αναδιένειμαν ρόλους στη κεντρική πολιτική σκηνή (διαγραφή Ντόρας κ.λ.π), στήσαν κυνήγι μαγισσών, ξεσκόνισαν τα αντικομμουνιστικά εγχειρίδια, βγάλαν στο κλαρί τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια και στείλαν στους δρόμους χρυσαυγίτες φουσκωτούς.

Παρ' όλα αυτά 150.000 λαού τους δημιουργούν μια εικόνα μη αναστρέψιμη.
Οι πλουτοκράτες αρχίζουν να βλέπουν εφιάλτες.


Δυστυχώς κάποιοι "τύποι" μόλυναν τη πρώτη μαζική απάντηση του λαού μας. Μέσα στο ντελίριο τους, αδυνατούν όχι μόνο να σκεφτούν πολιτικώς ορθά, αλλά και ακροθιγώς ανθρώπινα. Τερατογεννέσεις οι ίδιοι, αυτού του βίαιου και άθλιου συστήματος, θέλουν να ξεσπάσουν πάνω σε κάθε τι... Ακόμα και στην ανθρώπινη ζωή. Το ότι πρόσφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες στην αντίδραση είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως αδιαμφισβήτητη πρέπει να είναι και η καταδίκη μας. Πιστεύω ότι οι "μπαχαλάκηδες" μετά από αυτό, θα κάνουν καιρό να ορθοποδήσουν και πώς νέοι άνθρωποι που συναισθηματικά τους ακολουθούσαν, θα πάψουν να έχουν αυταπάτες για τον ακούσιο ή εκούσιο ρόλο τους.

Παράλληλα, για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, ξετυλιγόταν σαν κουβάρι κι ένα άλλο πολιτικό-οικονομικό έγκλημα που στην ούγια του είχε, φαρδιά πλατιά, την σφραγίδα ενός νεογιάπη πλουτοκράτη, που πολλοί κύκλοι του κεφαλαίου έβλεπαν σε αυτόν, ένα πιθανό Μπερλουσκόνι α-λα Ελληνικά.
Έκοβαν και έραβαν λοιπόν μια μάσκα ενός "σύγχρονου" και προικισμένου επιχειρηματία, που ο πολιτικός του λόγος θα μπορούσε να επηρεάσει τους πιο αφελείς κι αυτούς που αντανακλαστικά έλκονται από την γκλαμουριά και τον πλούτο.
Όμως ο "πύργος" που φτιάχνανε κατέρρευσε μέσα σε ένα απόγευμα. Γιατί οι ζωές που μερικοί κανίβαλοι στέρησαν, θα μπορούσαν να σωθούν αν ένας άλλος κανίβαλος του κέρδους, ο κύριος Βγενόπουλος, είχε δείξει λίγο ανθρωπιά. Αν δηλαδή συναινούσε στις απελπισμένες εκκλήσεις του προσωπικού του για να κλείσει έγκαιρα το κατάστημα, ή αν είχε αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο κατάστημα της Μαρφίν μπανκ, σαν ένα χώρο που δουλεύουν άνθρωποι κι όχι σαν ένα κάτεργο που του παράγει κέρδη.

Για του λόγου το αληθές δημοσιεύω την παρακάτω επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ MARFIN BANK

"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέλφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.


● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.


● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.


● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.


● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.


● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.


● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.


● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".


● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

[συμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι στη Marfin του συγκεκριμενου καταστήματος παρακαλούσαν απο τις 12 να φύγουν φοβουμενοι ενδεχόμενα επεισόδια. Διευθυντικό στέλεχος που βρισκόταν σε άλλο κατάστημα τους το απαγόρευσε. Οταν επεσαν οι μολότοφ οι υπάλληλοι άρχισαν να...
ανεβαίνουν προς τα πάνω. Υπήρχε μια σιδεριά και ήταν κλειδωμένα και δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου. Οι υπάλληλοι ένας ένας πηδούσαν απο τον φωταγωγό σε διπλανά κτήρια, στην Costa Boda και στο Βασιλόπουλο για να σωθούν αλλά οι 3 δεν πρόλαβαν, πέθαναν απο τις αναθυμιάσεις."]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ[απο τα ΝΕΑ]

......«Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι ηθικοί αυτουργοί, όμως, πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου