Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για νέα αιματηρά μέτρα σε βάρος της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, επιβάλλει να πυροδοτηθούν αγώνες που θα τραντάξουν συθέμελα τους πυλώνες της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

Ο εργαζόμενος λαός, πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια όλα τα ψέματα της κυβέρνησης περί πατριωτισμού και εθνικού συμφέροντος. Πίσω από αυτές τις υποκριτικές φλυαρίες κρύβεται η επιδίωξη της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκφραστών να ρουφήξουν και το μεδούλι της εργατικής τάξης, χωρίς να υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις.

Το ψευδοδίλλημα της κυβέρνησης κατάρρευση ή σωτηρία ένα συμπέρασμα βγάζει. Ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων και όσων θα ακολουθήσουν, θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την λαϊκή εργατική οικογένεια, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους.

Αντίθετα η κυβέρνηση προς το μεγάλο κεφάλαιο τα έδωσε όλα.

Ληστεία 13ου και 14ου μισθού από 50 έως 80% στο Δημόσιο.
Μείωση επιδομάτων από 3 έως 8%.
Για την 13η και 14η σύνταξη η κλοπή ανέρχεται από 50% και πάνω.
Μείωση των συντάξεων μέσω Λάφκα.
Σταματάει η 2η δόση του επιδόματος πείνας (Αλληλεγγύης).
Στο γύψο οι αυξήσεις .
Απολύσεις με τον «Καλλικράτη».
Δραματική μείωση συντάξεων μέσω του υπολογισμού τους σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο. Οι συντάξεις θα καταντήσουν επιδόματα πείνας.
Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Πετσόκομμα των ΒΑΕ και των αναπηρικών συντάξεων .
Κατάργηση της 37ετίας.
Απελευθέρωση των απολύσεων.
Κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, του κατώτερου μισθού.
Αύξηση των εργαζομένων με μερική απασχόληση και ωρομίσθιο.
Πλήρης παράδοση της ενέργειας, του ΟΣΕ και άλλων τομέων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Αύξηση του ΦΠΑ από 21 σε 23% και από 10 σε 11% και νέους φόρους σε ποτά, καύσιμα και τσιγάρα.Οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, επιφέρουν ένα συντριπτικό κάταγμα στο σώμα της εργατικής τάξης. Προσφέρουν έτσι πολλαπλάσια φθηνότερη εργατική δύναμη στους κεφαλαιοκράτες. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι τα μέτρα θίγουν μόνο τους δημόσιους υπάλληλους είναι ένα πελώριο ψέμα, μια ολοφάνερη πολιτική αγυρτεία. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στην κυριολεξία ισοπεδώνονται. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις επεκτείνονται με ακόμα χειρότερους όρους από αυτούς που προέβλεπε το πρόσφατο νομοσχέδιο. Οι απολύσεις θα φτάσουν σε εκατοντάδες, χιλιάδες και η ανεργία θα αυξηθεί ραγδαία. Οι νέοι φόροι ληστεύουν το μόχθο του συνόλου της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν δέχτηκε την παραμικρή πίεση από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να λάβει τα μέτρα που ανακοίνωσε. Τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα. Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο. Υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Τα μέτρα δεν θα είναι μόνιμα γιατί θα έρθουν σε λίγους μήνες ακόμα πιο σκληρά και περισσότερα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία στις 4 και 5 του Μάη. Καλεί ακόμα την εργατική τάξη της χώρας μας να απαλλαχτεί από κάθε ίχνος αυταπάτης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δουλεύουν για να υποδουλώσουν την εργατική τάξη στο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία περί πτώχευσης.

Όλοι στην πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 5 του Μάη.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ιεράπετρα 10:30 π.μ. Πλατεία Δημαρχείου.


Γραμματεία ΠΑΜΕ ν. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου