Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε αθλιότητες...ώστε να γονατίσει κάθε αντίσταση του λαού


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για τις τρομοκρατικές συλλήψεις στελεχών του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος στη Μυτιλήνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες κυβέρνηση και εφοπλιστές στη Μυτιλήνη σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι λιμενικές αρχές με εντολή εισαγγελέα συνέλαβαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Στρατή Αντώνα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου Νίκο Μπουλμπούλη, επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη χτεσινή απεργία των ναυτεργατών. Ταυτόχρονα, εισβάλλοντας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ απαίτησαν από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Παρασκευά Γεωργούλα να τους ακολουθήσει στα γραφεία του Λιμενικού Σώματος για να καταθέσει, ενώ μήνυση κατατέθηκε και κατά του βουλευτή του Κόμματος Σταύρου Σκοπελίτη για τους ίδιους λόγους. Αφορμή για να εκδηλωθεί η κρατική - κυβερνητική καταστολή στάθηκε η μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών που υπέβαλε καπετάνιος πλοίου της ΑΝΕΚ με εντολή που έλαβε από τους εφοπλιστές ιδιοκτήτες μετά τη λήξη της απεργίας και ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αυτήν την προκλητική τρομοκρατική ενέργεια. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποτελεί συνέχεια της συκοφαντικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από κοινού η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές, τα ΜΜΕ που τους υπηρετούν, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., κατά του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν ο αγώνας και οι απεργίες των ναυτεργατών για τα δικαιώματά τους υπονομεύουν τον τουρισμό. Είναι συνέχεια της οργανωμένης από το σύστημα και τα κόμματα συκοφαντικής και προβοκατόρικης επίθεσης κατά του ΚΚΕ. Ο στόχος τους είναι να ποινικοποιήσουν τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος, το δικαίωμα στην απεργία, να γονατίσουν το λαό, για να πληρώσει αυτός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία είναι η κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα άκουσα ένα σύνθημα : Το ΠΑΣΟΚ είναι δω να ληστέψει τον Λαό. Λαϊκισμός αλλά έχει και μια δόση αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή