Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος της "Σοσιαλιστικής διεθνούς"

ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ...ο αντιπρόεδροςΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο Πρόεδρος


Γεώργιος Παπανδρέου: Ο πρόεδρος της "Σοσιαλιστικής διεθνούς", εγκαινίασε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης για το λαό του. Απευθείας οικονομική (άρα και γενικότερη) καθοδήγηση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (Ευρωπαϊκή τράπεζα, ΔΝΤ) και μια κυβέρνηση τοποτηρητή, που συντάσσει τις νομοθετικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή των επιβληθέντων μέτρων, τα προπαγανδίζει και επιβλέπει την τήρηση των δεσμεύσεων για να αισθάνονται οι δανειστές μας ασφάλεια.
Σε αυτές τις συνθήκες το σχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα. Πρόκειται για ένα «νόμο - εφιάλτη» σε μία «κοινωνία - εφιάλτη». Δεν επιδεινώνει απλώς τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις, αλλά ανατρέπει εκ βάθρων τη φιλοσοφία του ασφαλιστικού συστήματα, με τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα και τελικά στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση. Με δουλειά μέχρι θανάτου για συντάξεις - επιδόματα κηδείας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων η σύνταξη και η ασφαλιστική προστασία, γίνονται «απαγορευμένος καρπός». Ενώ τα παιδιά μας, γίνονται η «γενιά των 500 ευρώ», η γενιά της εργασιακής περιπλάνησης και της ανεργίας που θα δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για συντάξεις - ψίχουλα!

Ο κοινωνικός μεσαίωνας όμως δεν σταματά εδώ. Έρχονται ακόμη σκληρότερα μέτρα! Με την αύξηση του αριθμού των απολύσεων, την ουσιαστική κατάργηση των αποζημιώσεων, την κατάργηση των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού, τη νέα λιτότητα. Με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών, τη στέρηση των υπηρεσιών πρόνοιας, την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Εχούντ Μπαράκ: Ο αντιπρόεδρος της "Σοσιαλιστικής διεθνούς" και υπουργός άμυνας του Ισραήλ. Πρώτος υπέύθυνος για τη σφαγή στο MAVI MARMARA. Ο κύριος αυτός, φαίνεται ετοιμάζεται για νέο μακελειό. Ζητάει από τους Αμερικάνους περισσότερα όπλα...πιθανότατα όχι γιατί φοβάται τις σφεντόνες των παλαιστινίων αλλά προαναγγέλλοντας κάτι πολύ δυσοίωνο. Επιδιώκει μια ελεγχόμενη στρατιωτική ένταση με τα γειτονικά κράτη και πιθανότατα την Τουρκία για να επανεπιβεβαιώσει την Σιωνιστική ηγεμονία στη περιοχή (που υπαίστει πλήγματα κυρίως μετά από την αποτυχημένη εισβολή στο Νότιο Λίβανο). Όμως όπως έχει πολλές φορές αποδειχθεί, οι "ελεγχόμενες κρίσεις" δεν είναι και τόσο ελεγχόμενες. Και αυτό μπορεί να φέρει νέα δεινά και για το λαό του αλλά και για τα γειτονικά έθνη. Αλλά γιατί ένας "Σοσιαλιστής" να νοιαστεί για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες...

Israeli request for more arms from US raises fears of regional violence
By Catrina Stewart in Jerusalem
Wednesday, 9 June 2010
REUTERS
Israel's Defence Minister Ehud Barak made a move for the weapons during a recent visit to Washington
Israel has approached the United States for more bombs and asked Washington to increase an emergency arms cache stowed on Israeli soil by 50 per cent, according to the leading newspaper Ha'aretz.
The approach, made by Defence Minister Ehud Barak during a recent visit to Washington, reflects the heightened tensions in recent months between the Jewish state and its neighbours that have given rise to widespread fears within Israel of an imminent regional conflict.
Διάβασε αναλυτικά: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israeli-request-for-more-arms-from-us-raises-fears-of-regional-violence-1994956.html


ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου