Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σε όλο τον κόσμο η νεολαία βγαίνει στους δρόμους και διεκδικεί.




ΧΙΛΗ: 60 μαθητές κατέλαβαν το κογκρέσο απαιτώντας αύξηση της χρηματοδότησης της παιδείας.
Μαθητές μπήκαν και κατέλαβαν το κογκρέσο της πόλης Valparaiso, 121 χιλιόμετρα από το Σαντιάγκο. Στις 16 Νοεμβρίου 2010 περίπου 60 μαθητές κατέλαβαν το δημόσιο κτήριο αντιδρώντας στις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση της Χιλής στη δημόσια εκπαίδευση.
Κύριο αίτημά τους ήταν η αύξηση της χρηματοδότησης της παιδείας.







Το Σάββατο περίπου 1,2 εκατοµµύρια Γάλλοι πήραν µέρος στις διαδηλώσεις που πραγµατοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα κατά των αλλαγών που προβλέπουν την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη. Μεταξύ των διαδηλωτών ξεχώρισαν και πάλι πολλοί µαθητές και φοιτητές που έχουν κινητοποιηθεί έπειτα από έκκληση των συνδικάτων, καθώς, όπως λένε, «εάν οι µεγάλοι µένουν περισσότερο στην εργασία εµείς δεν θα βρούµε δουλειά ποτέ».
Το σύνθηµα που κυριάρχησε ήταν «απεργία µέχρι τη σύνταξη», ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κρατούσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «Κάρλα, σου µοιάζουµε. Και εµάς µας πηδάει ο Σαρκοζί».






Στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο, εισέβαλαν διαδηλωτές μετά την ογκώδη πορεία που οργανώθηκε από φοιτητικά σωματεία με θέμα τον υπερδιπλασιασμό των πανεπιστημιακών διδάκτρων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 50.000 κάτι που αιφνιδίασε τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν περίμεναν περισσότερους από 20.000.

1 σχόλιο: