Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στον αγώνα της νεολαίας, η ελπίδα!


ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ
Με συνθήματα σαφώς επηρεασμένα από αυτά της γενιάς του Πολυτεχνείου, τα γυμνασιόπαιδα του αθλητικού και κλασικού Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, πήραν το βάπτισμα του Αγώνα.
Με μαζικότητα και δυναμισμό και με αφορμή το κόψιμο της δωρεάν μεταφοράς τους από τα αθλητικά κέντρα προς τα σχολεία, τα παιδιά από την κατάληψη του Γυμνασίου, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, απέκλεισαν για μια ώρα τη Νομαρχία και κατευθύνθηκαν ξανά στο κατειλημμένο σχολειό τους.
Πολύς κόσμος ευχαριστήθηκε από το παλμό και σχολίαζαν θετικά την αγωνιστική τους στάση. Φαίνεται ότι είδαμε στην κινητοποίηση μια κολυμπήθρα του Σιλωάμ... όπου ξεπλένουμε οι μεγάλοι το αμάρτημα της απάθειας. Βλέπεις εμείς έχουμε συνηθίσει στις σφαλιάρες και δεν μας ξεκουνάει τίποτα.
Σε κάθε περίπτωση μπράβο παιδιά.



ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...


«Τρομοκρατική» εισαγγελική παρέμβαση για τους μαθητές
Άμεση απάντηση χτες από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές. Νέα κινητοποίηση σήμερα των μαθητών με συμμετοχή των εκπαιδευτικών

Με εισαγγελική παρέμβαση, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μαθητές και γονείς λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε πολλά σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης και των καταλήψεων στις οποίες έχουν προχωρήσει συνολικά 22 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού με αποφάσεις των συμβουλίων τους.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νικόλαος Μαρκάκης, με έγγραφό του προς τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητά την ενημέρωση όλων των διευθυντών και καθηγητών των σχολείων, με σκοπό να παρέμβουν συμβουλευτικά όπως αναφέρει προς τους μαθητές, ώστε να σταματήσουν οι καταλήψεις των σχολείων «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος»(!), γιατί, όπως τονίζει, η κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων, συνιστούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη.

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο ο Εισαγγελέας Ηρακλείου ζητά να ενημερωθούν και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ώστε να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη της παραπάνω αξιόποινης πράξης τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων».

Χτες το πρωί, η Ομοσπονδία Γονέων του νομού, η ΕΛΜΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μαθητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών δε θα περάσει. Τέτοιου είδους ενέργειες τόνισαν δείχνει πόσο η κυβέρνηση φοβάται τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Αποτέλεσμα της πίεσης και της αποφασιστικότητας των συγκεντρωμένων ήταν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αποστείλει έγγραφο προς τους Διευθυντές των σχολείων ζητώντας τους να μην πάρουν υπόψη τους το εισαγγελικό έγγραφο, να το θεωρήσουν, όπως χαρακτηριστικά είπε, ανενεργό.

Η καλύτερη απάντηση ήρθε στο δρόμο όπου 3000 μαθητές, γονείς, καθηγητές, πλημμύρισαν τους δρόμους του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου