Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


Μέχρι την Κυριακή δε θα λύσει κάβος. Εμπρακτη η αλληλεγγύη εργατών της στεριάς, της νεολαίας, των μικρών ΕΒΕ, των γυναικών.



Με νέα 48ωρη απεργία που αρχίζει να μετρά από σήμερα Παρασκευή τα ξημερώματα, οι ναυτεργάτες παραμένουν αταλάντευτα στους καταπέλτες των πλοίων, δίνοντας, με τη δύναμη της έμπρακτης αλληλεγγύης των εργατών της στεριάς, της νεολαίας, των μικρών ΕΒΕ, των γυναικών, που ενισχύουν τις απεργιακές ναυτεργατικές φρουρές σε όλα τα λιμάνια, έναν αποφασιστικό αγώνα για να αποκρούσουν την άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει εξαπολύσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο για την αύξηση της κερδοφορίας του επιδιώκει πλέον να σαρώσει το σύνολο των ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Οι ναυτεργάτες, με το βάρος της οργάνωσης του αγώνα να έχουν αναλάβει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, παλεύουν για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μπάρκο, διεκδικούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
«Με την αποφασιστική καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών και την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους, των ταξικών συνδικάτων και δυνάμεων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και της νεολαίας, συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία η απεργία των ναυτεργατών», τονίζουν με ανακοίνωσή τους ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και έμπρακτη απάντηση των ναυτεργατών «στα χοντροειδή ψεύδη, τις συκοφαντίες και την κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρεί ο πρόεδρος της ΕΕΝ Α. Βεντούρης», βρίσκοντας βήμα στα ΜΜΕ των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων.
Τονίζουν ότι η επιθετικότητα των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, που την αντλούν από την αντιλαϊκή πολιτική, η απαίτησή τους για πλήρη, χωρίς κανένα περιορισμό ελευθερία δράσης, η μέχρι τώρα κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στην ακτοπλοΐα, πανάκριβα εισιτήρια, νησιά στην απομόνωση, «δημιουργούν συνθήκες ερήμωσης» και «διευκολύνουν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά σχέδια, διατηρώντας αυτοί τα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως κυνικά έχουν δηλώσει (σ.σ. δήλωση Βεντούρη 3 Νοέμβρη 2010)».
Σε ό,τι αφορά τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία χτες αναγκάστηκε κάτω από τη θέληση των ναυτεργατών να πάρει απόφαση για τη νέα 48ωρη απεργία, τα σωματεία σημειώνουν: «Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί περιορίζει το πλαίσιο αιτημάτων μόνο στο ζήτημα της ανανέωσης της ΣΣΕ και με ευτελή αύξηση του ποσοστού» σε σχέση με την τεράστια απώλεια του ναυτεργατικού, όπως συνολικά του εργατικού, εισοδήματος. Ετσι, σύμφωνα με τα σωματεία, η πλειοψηφία εξαιρεί τμήματα των ναυτεργατών, όπως τα πληρώματα των κρουαζιεροπλοίων, των πορθμείων που δε συμπεριλαμβάνονται στην απεργία, τους ανέργους, όταν η επίθεση των εφοπλιστών είναι σφοδρή και ενιαία.


Περιοδείες σε πλοία από ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΜΑΣ
Ξεχωριστό ήταν χτες το πρωί το στιγμιότυπο που καταγράφηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών περιόδευσε μαζί με εκπροσώπους των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στα ακτοπλοϊκά πλοία «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και «EUROPEAN EXPRESS». Οι ναυτεργάτες επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους νεολαίους με μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν αντίστοιχα στα γκαράζ των δύο πλοίων.
Από την πλευρά των σπουδαστών μίλησε στους συγκεντρωμένους ναυτεργάτες ο Πέτρος Καραλιώκης, ο οποίος - ο ίδιος είναι γιος ναυτεργάτη - ανέφερε ότι ο αγώνας των ναυτεργατών «είναι και δικός μας αγώνας γιατί έχουμε γονείς ναυτεργάτες και γιατί παλεύουμε και εμείς, όπως και εσείς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική». Ανακοίνωση συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών εξέδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα του Πανεπιστημίου Πειραιά.


Συλλαλητήριο συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών, αλλά και στον αγώνα των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διοργανώνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.
Η συμπαράσταση είναι αναγκαία «στους απεργούς ναυτεργάτες που παλεύουν για συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, στους εργαζόμενους της Ζώνης που παλεύουν για μέτρα στήριξης των ανέργων, για ανάπτυξη, υποδομές, παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, για το δικαίωμα στη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον». Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους φτωχούς αγρότες, «που νιώθουν στο πετσί τους καθημερινά τις συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής», «να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, καλύτερη οργάνωση να υπερασπιστούμε τα δίκια μας, με προοπτική τη ρήξη και ανατροπή της βάρβαρης αυτής αντιλαϊκής πολιτικής».
Τη συμπαράστασή τους στους ναυτεργάτες εκφράζουν η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ του Πειραιά. Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών εξέδωσε και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.


Αποθρασύνθηκαν οι εφοπλιστές

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις απειλές των εφοπλιστών σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών:
«Ταξικό μίσος, απειλές, ψέμα και τρομοκρατία είναι η απάντηση των εφοπλιστών στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, για εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απ. Βεντούρης, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, των ΜΜΕ που ανήκουν σε εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, προκαλεί με τις συκοφαντίες που εκτοξεύει κατά της απεργίας των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ.
Οι στυγνοί εκμεταλλευτές, οι μεγάλοι ληστές των επιβατών, οι εκβιαστές των νησιωτών, αυτοί που ευθύνονται για μαζικά εγκλήματα, όπως για παραδείγματα, του ΣΑΜΙΝΑ και του ΔΥΣΤΟΣ, οι πιο ευνοημένοι καπιταλιστές σε κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, που θησαύρισαν και εξακολουθούν να έχουν τεράστια κέρδη, τολμούν να απειλούν με πτώχευση, αν οι ναυτεργάτες δεν υποταχθούν στην καταδίκη να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των εφοπλιστών, όλων των καπιταλιστών. Για την αποθράσυνσή τους ευθύνονται και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια πιστά τούς υπηρετούν και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών».



Υποσημείωση Βυσσινόκηπου:
Οι Λασηθιώτες αγρότες που κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις επιπτώσεις αυτής της απεργίας στα προϊόντα τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μια νίκη των ναυτεργατών, θα είναι μια νίκη όλου του Λαού, απέναντι στους εφοπλιστάδες, και την κυβέρνηση της Τρόϊκας. Οι όποιες διαμαρτυρίες τους πρέπει να στραφούν εναντίον όσων προάγουν μια πολιτική, που συντρίβει την αγροτική παραγωγή και όχι εναντίον της εργατικής τάξης.


6 σχόλια:

  1. Αν ένας ναυτεργάτης αυτήν την στιγμή παίρνει π.χ. 1000 ευρώ και προσπαθεί με τον δίκαιο αγώνα του να τα κάνει 1020, εγώ ο αγρότης από το Λασίθι δεν παίρνω τίποτα, πληρώνω όμως τα έξοδα της καλλιέργειας μου στον γεωπόνο, τα εργατικά μου κλπ. και βρίσκομε σε μια κατάσταση αναμονής για το πότε θα λήξουν οι απεργίες να ξανακερδίσω τις αγορές που έχω χάσει, τα συμβόλαια που έχουν ακυρωθεί, αλλά προπαντός την αξιοπιστία μου, που καταστρατηγήθηκε λόγω της ανέχειας της πολιτείας και της αδιάλλακτης στάσης των ναυτεργατών. Τι ζητάμε εμείς σε αυτές τις περιπτώσεις; Ένα μεταγωγικό πλοίο να εκτελεί δρομολόγια ΜΟΝΟ με ευπαθή προϊόντα από Κρήτη προς Πειραιά. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    Σας ευχαριστώ
    Αντώνης Ιεράπετρα
    e-mail : aplex0@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αντώνη,
    χαίρομαι που βάζεις επώνυμα τη θέση σου.
    Ο ναυτεργάτης όχι μόνο παλεύει για το "αυτονόητο" δικαίωμά τους στη δουλειά, στην ασφάλιση, σε αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και για να σπάσουν οι ντιρεκτίβες του μνημόνιου και της υποτέλειας.
    Είναι ένας αγώνας που κάθε μικρομεσαίος και εργαζόμενος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος.
    Τα επεισόδια στο λιμάνι έδειξαν ότι ένας Πασοκοστρατός, αναλαμβάνει να γίνει παρακρατικός μηχανισμός πίεσης, για να εξυπηρετήσει τους εφοπλιστές, το κόμμα τους και την ήττα μιας λαϊκής κινητοποίησης.
    Αν αισθάνεσαι μικρομεσαίος αγρότης που υφίσταται τις συνέπειες της Κ.Α.Π.,θα έπρεπε να καταδικάσεις απερίφραστα τη στάση κάποιων "αγροτών" που τραμπούκιζαν εργάτες στο λιμάνι Ηρακλείου.
    Η στάση τους αποτελεί ντροπή για κάθε προοδευτικό Λασηθιώτη.
    Φαντάσου πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν ναυτεργάτες πήγαιναν μαζί με αγρότες και καταλάμβαναν την Περιφέρεια, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ναυτεργατών. Έτσι χτίζεται η εργατο-αγροτική συμμαχία. Η αλληλεγγύη των παραγωγών. Δυστυχώς κάποιοι μεγαλοαγρότες δεν είναι πια παραγωγοί, αλλά στυγνοί εκμεταλλευτές "μαύρης" εργασίας. Έτσι είναι πιο κοντά στην οικονομική και ηθική θέση του αφεντικού. Αν δεν είσαι ένας από αυτούς, θα πρέπει να σηκώσεις το ανάστημά σου και να πεις σε αυτούς τους κυρίους ...ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ. Αν πάλι είσαι ένας από αυτούς, δεν χρειάζεται να μπαίνεις στον "βυσσινόκηπο" και να χαλάς τη ζαχαρένια σου.
    Σε ευχαριστώ όμως για την παρέμβασή σου, η οποία δείχνει πως είσαι πιο δημοκράτης από τους άλλους που χτυπούσαν εργάτες και αλληλέγγυους στο λιμάνι του Ηρακλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΩΝΗΣ Ολόκληρο το κειμενο28 Νοεμβρίου 2010 στις 11:24 μ.μ.

    Το θέμα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι αν χαλάμε τις ζαχαρένιες μας ή όχι αλλά να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη που θα αποτελέσει βήμα διαλόγου για μελλοντικές καταστάσεις τέτοιου τύπου.
    Όπως θα παρατήρησες αγαπητέ λαχανόκηπε, το ότι διαδραματίστηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην εθνική οδό, δεν είχαν καμία, μα καμία σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις αγροτών, για το λόγο αυτό υπήρχε και τόσο λίγος κόσμος. Το να στραφώ εγώ εναντίον μιας κοινωνικής τάξης, κλείνοντας τον δρόμο, είναι κάτι το οποίο δεν το επιθυμώ, γιατί εγώ διαμαρτύρομαι για κάτι ανάλογο που έκαναν σε εμένα κλείνοντας και σε μένα τον δρόμο (θαλάσσιο). Το να πάω να κονταροχτυπηθώ μα τους ναυτεργάτες στην πλώρη του πλοίου, καίγοντας και λύνοντας κάβους δεν είναι το ζητούμενο. Το να πάω και να δείρω τους φοιτητές του ΠΑΜΕ που διαδήλωναν στο λιμάνι ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ από ΟΛΟΥΣ τους αγρότες της περιοχής. Άλλωστε, ίσως στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ανάμεσά τους να βρίσκετε και η κόρη μου, που είναι φοιτήτρια στο Ηράκλειο. Αυτά τα έχομε καταλάβει και δει σε προηγούμενες κινητοποιήσεις μιας και είμαστε για πολλά χρόνια στο ίδιο έργο θεατές.
    Δυστυχώς, όμως , επειδή όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια, το ίδιο συμβαίνει και με την κοινωνική τάξη των αγροτών. Κάποιοι θερμόαιμοι, ανεγκέφαλοι, που είχαν πιεί τις ρακές τους στον κόμβο του αεροδρομίου, μη ξέροντας τι να κάνουν, αποφάσισαν να κατέβουν στο λιμάνι για επεισόδια. Και να είσαι σίγουρος ότι το γεγονός αυτό καταδικάστηκε από την πλειονότητα των αγροτών, γι αυτό και διαλύθηκε η κινητοποίηση της Παρασκευής.
    Αυτό όμως που με ανησυχεί με τις απόψεις σου είναι η λέξη Πασοκοστρατός.
    Γιατί εσείς νομίζεται, ότι ανήκομε όλοι εμείς σε ένα κόμμα;
    Γιατί εσείς νομίζεται, ότι είμαστε υποκινούμενοι;
    Γιατί εσείς νομίζεται, δεν είμαστε αγρότες, αλλά Πασοκοστρατός;
    Αγρότες για εσάς είναι μόνο οι αγρότες του κάμπου;
    Μήπως οι μεγαλοαγρότες που αναφέρεις βρίσκονται εκεί πάνω και ξέρεις βέβαια για ποιους αναφέρομε για να μην λέμε και ονόματα, κάτι μπροστάρηδες στον αγώνα των αγροτών του κάμπου, την εποχή που δεν έχουν δουλειές και αντί να κάθονται στο καφενείο, μετατρέπουν τις αποκλεισμένες εθνικές σε τεκέδες, λογαριάζοντας ότι για κάθε μέρα αποκλεισμού ,καθαρίζουν και ένα χιλιαρικάκι στην τσέπη τους;
    Η εργατο-αγροτική συμμαχία, θα χτιστεί όταν εγώ, έχω διασφαλίσει την πώληση των προϊόντων μου, έστω και σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές, με ένα πλοίο επιφυλακής, προσπαθώντας, τουλάχιστον, να κρατήσω τα κεκτημένα (αγορές, συμβόλαια, προμηθευτές κλπ), όπως και ο λιμενεργάτης κάνει την απεργία του αλλά το μισθό του, χωρίς την ζητούμενη αύξηση, τουλάχιστον τον έχει εξασφαλίσει.
    Γιατί, εμείς, (οι αγρότες ΟΛΟΙ), σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις
    ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
    Τότε, να είσαι σίγουρος ότι, ΝΑΙ θα είμαι και εγώ μαζί με τον λιμενεργάτη στην Περιφέρεια, στο λιμάνι, ΠΑΝΤΟΥ. Έχοντας εξασφάλιση τουλάχιστον, τα προς το ζην. Αν εννοείται, ότι στα προς το ζην ανήκουν οι δανειακές υποχρεώσεις στις τράπεζες, τα φροντιστήρια, αλλά και όλα αυτά που μας προκύπτουν από τις .
    Σας ευχαριστώ
    Αντώνης Ιεράπετρα
    e-mail : aplex0@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Αντώνη,
    χαίρομαι που καταδικάζεις απερίφραστα τα γεγονότα του διημέρου και χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν ακούω ότι η πλειοψηφία των αγροτών δεν συμφωνούν με τους τραμπουκισμούς στο λιμάνι.
    Έχουμε όμως μερικά ζητήματα να συζητήσουμε...
    Λές:
    " Αυτό όμως που με ανησυχεί με τις απόψεις σου είναι η λέξη Πασοκοστρατός.
    Γιατί εσείς νομίζεται, ότι ανήκομε όλοι εμείς σε ένα κόμμα;
    Γιατί εσείς νομίζεται, ότι είμαστε υποκινούμενοι;
    Γιατί εσείς νομίζεται, δεν είμαστε αγρότες, αλλά Πασοκοστρατός;
    Αγρότες για εσάς είναι μόνο οι αγρότες του κάμπου;"
    Κατ' αρχήν μεγαλοαγρότες, νεοτσιφλικάδες, εκμεταλλευτές μαύρης εργασίας υπάρχουν παντού. Όσο η Κ.Α.Π. εξωθεί την εγκατάληψη των καλλιεργειών από τους μικρούς καλλιεργητές, τόσο οι μεγαλοαγρότες αυξάνουν τη γη τους. Μαζί τους δεν υπάρχει περιθώριο κοινής δράσης.
    Όμως όση προπαγάνδα και αν κάνουν τα ΜΜΕ του κεφαλαίου, ο κάμπος δεν είναι ο παράδεισος των προνομιούχων αγροτών. Αυτό είναι ένα επιχείρημμα τόσο λαθεμένο όσο και το ότι όλοι οι Γεραπετρίτες αγρότες είναι φερέφωνα του Καρχιμάκη.
    Σε καμμιά περίπτωση εγώ δεν γενίκευσα για τους αγρότες της Ιεράπετρας. Είπα όμως ότι αυτοί που βρέθηκαν στο λιμάνι, τελούσαν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Γιατί δεν βρέθηκαν για παράδειγμα σε μια κατάληψη της Περιφέρειας; Τυχαίο; ...δε νομίζω.
    Ελπίζω να βγουν γρήγορα συμπεράσματα και να προωθηθεί ένας ειλικρινής διάλογος ταξικής συνεννόησης για τις περιπτώσεις αυτές, γιατί όσο κι αν φαίνεται σε μερικούς παράλογο, τα προβλήματα είναι κοινά και προέρχονται από την ίδια πηγή. Από την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και την πολιτική των κυβερνήσεων που τη υποστηρίζουν.
    Κοινή είναι η επίθεση που δεχόμαστε λοιπόν, κοινή πρέπει να είναι και η απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ λαχανόκηπε καλησπέρα
    Μετά από ένα μικρό κενό στην επικοινωνία μας, λόγω της παρουσίας μου στην Περιφέρεια του Ηρακλείου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μήπως και καταφέρομε τα αυτονόητα, δηλαδή, να προωθήσομε τα προϊόντα μας στα σημεία πώλησης και μετά από ένα συμβούλιο του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού του οποίου είμαι μέλος, για την αποτίμηση της κατάστασης και απολογισμό της ζημιάς, διάβασα το νέο σου σχόλιο και θέλοντας να συνεχίσω την ειλικρινή συζήτηση την οποία έχομε ξεκινήσει, σχολιάζω :
    1ο : O κάμπος ΕΙΝΑΙ ο παράδεισος των προνομιούχων αγροτών, μιας και αυτοί οι αγρότες κανονίζουν, α) το 50 % του εισοδήματος τους να είναι από κοινοτικές επιδοτήσεις β), το 30 % από απεργιακές κινητοποιήσεις (βλέπε πρόστιμα στην Ε.Ε.) καi γ) το υπόλοιπο, από το αγροτικό τους εισόδημα, αν αποφασίσουν και αν τους συμφέρει να φτάσουν μέχρι το στάδιο της συγκομιδής και την διαπραγμάτευση της πώλησης.
    2ο : Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που το αίμα του βράζει, τον κυνηγάει η τράπεζα, ο γεωπόνος, τα έξοδα τον πνίγουν, πετάει τα προϊόντα του, ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Στην πράξη – δυστυχώς ή ευτυχώς – είδαμε ότι διατεταγμένη υπηρεσία την συγκεκριμένη βραδιά εκτελούσαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι οποίοι κατέβηκαν στο λιμάνι, συντεταγμένοι σε τριάδες, θυμίζοντας άλλες εποχές που ούτε καν θέλομε να τις θυμόμαστε.
    3ο : Ο ειλικρινής διάλογος θα προωθηθεί μόνο όταν και εμείς οι αγρότες, έχομε πρόσβαση στα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Όταν σε μια μελλοντική κινητοποίηση της ΠΝΟ έχομε ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με το οποίο θα διακινούνται τα προϊόντα μας. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι χτίζετε η βάση για έναν ειλικρινή διάλογο ταξικής συνεννόησης ενάντια στο κατεστημένο, στην ΚΑΠ, το μνημόνιο, την σοσιαλιστική κυβέρνηση που μας προέκυψε συντηρητικότερη της συντηρητικής αντιπολίτευσης.
    Υ.Γ .1 Σήμερα απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ αλλά στα νοσοκομεία υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
    Υ.Γ. 2 Θυμίσουμε σε παρακαλώ, όταν ξανακάνουν οι αγρότες του κάμπου κινητοποιήσεις, τι εποχή θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Αντώνη,
    καλημέρα από τον βυσσινόκηπο κι όχι το λαχανόκηπο. Όχι ότι έχω τίποτις με τα λάχανα, απλά έχω μια αγάπη στους βυσσινόκηπους και στον Τσέχωφ.
    Εγώ λοιπόν θα ήθελα να δω τι εποχή θα είναι, όταν θα καταίβουν οι Γεραπετρίτες αγρότες στον αγώνα...Καθότι από ότι λες περισσεύουν τα προβλήματα, αλλά το μόνο που βλέπω είναι επιστολές σε υπουργούς και κομματαρχαίους, που ακολουθούνται από ευχαριστήρια επειδή ασχολήθηκαν... με το πρόβλημα. Τέσπα.
    Είναι πολύ κακό να διαιρείς την ίδια τη τάξη σου από τα μέσα...και εννοώ να βάζεις γεωγραφικά κριτήρια υποστήριξης σε αγροτικούς ξεσηκωμούς.Είπαμε ότι ταξικά δεν είναι όλοι οι αγρότες ίδιοι ούτε στην Θεσσαλία ούτε στην Ιεράπετρα.
    Αναφέρεις ένα επιχείρημα για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που δεν πολυκατάλαβα... Κατεβαίναν λές τριάδες στο λιμάνι Ηρακλείου και αυτό θυμίζει άλλες μαύρες εποχές... Μα αυτό είναι η απόλυτη έκφραση εργατικής αλληλεγγύης δηλ ότι πιο ωραίο, αγνό και τίμιο μπορεί να κάνει ένας εργάτης. Και το ΠΑΜΕ προς τιμήν του ξέρει να πλάθει τέτοιες ταξικές συνειδήσεις.
    Για το τέλος προτείνω: όταν έχουν οι ναυτεργάτες μελλοντικές κινητοποιήσεις, καλό θα ήταν να μην ξημεροβραδιάζεστε με τους εξουσιαστές στη Περιφέρεια για να παζαρεύετε λύση για τη μετακίνηση των προϊόντων σας, με άξονα πώς θα σπάσετε την απεργία. Αντίθετα να βγείτε από τώρα και διαχωρίζοντας τη θέση σας από τους τραμπουκισμούς να ζητήσετε από τους ναυτεργάτες διάλογο για το πως στην επόμενη απεργία τους, θα φέρετε την Κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, πιέζοντας από κοινού με κινητοποιήσεις ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Περιφέρειας ή άλλων κρατικών υπηρεσιών (πχ εφορεία). Τι ωραίο θα ήταν, να πείτε στο κράτος ότι όσο δεν ικανοποιείτε τα αιτήματα των ναυτεργατών, μας επιβαρύνετε οικονομικά και για αυτό εμείς δεν θα σας πληρώσουμε φόρους....
    Λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει απλά να γυρίσει το μυαλό κάποιων ανάποδα.
    VENCEREMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή