Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον εμβρόντητο κύριο Παπουτσή

Αυτά τα παλουκάρια σε ποιό Α.Τ. υπηρετούν κύριε Παπουτσή;
.

8 σχόλια:

  1. Παλιά φωτογραφία αυτή Βασίλη. Καμιά πρόσφατη δεν έχετε;
    Καμιά φωτογραφία που να δείχνει ανθρώπους του Καρατζαφέρη να επιτίθενται στο ΠΑΜΕ με το μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;

    Όταν το λέει η γ. γραμματέας του ΚΚΕ δεν χρειάζεται απόδειξη;

    Τόσες μέρες λέει, λέει ο ριζοσπάστης και η Αλέκα αλλά μια απόδειξη, μια φωτογραφία δεν έχουμε δει.

    Και μην μου πεις για το γκλοπ που κρατούσε κάποιος που πλακωνότανε με τους ΠΑΜίτες, γιατί υπάρχει video που δείχνει την προηγούμενη ημέρα κόσμος να έχει πάρει γκλοπ και ασπίδες από τα ΜΑΤ και να τα καίνε μπροστά από το ΜΕΤΡΟ.
    Τόσο δύσκολο είναι το γκλοπ που χτυπούσε τον ΠΑΜίτη στη φωτογραφία να ήταν απαλλοτριωμένο;

    Γενικά στενοχωρήθηκα πολύ με τα επεισόδια στην Αθήνα και το θάνατο του διαδηλωτή.
    Όμως θεωρώ ότι το ΚΚΕ έχει πάθει παράκρουση και προσπαθεί να παρουσιάσει ότι όποιοι τα βάζουν μαζί του είναι πράκτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργη εγώ ούτε φωτορεπορτάζ κάνω, ούτε στην Αθήνα ήμουν. Απλά σχολίασα, (με μια από τις εκατοντάδες φωτο που κυκλοφορούν διαδικτυακά, και παρουσιάζουν ασφαλίτες, ματατζήδες και κουκουλοφόρους να εναλλάσονται και να συναγελάζονται...), ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας κύριος Παπουτσής κάνει ότι δεν γνωρίζει τις υπόγειες διαδρομές. Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι.
    Τώρα για το ποιος έχει πάθει παράκρουση ας μην το σχολιάσω. Δες τι έλεγε το ιντιμίντια από μέρες πριν και μέχρι σήμερα και θα σε πιάσει ανακατωσούρα. Το ίδιο εμετική και η ανακοίνωση του "δεν πληρώνω".
    Ξέρεις πολύ καλά επίσης ότι γενικά το ΚΚΕ δεν μιλάει αν δεν έχει στοιχεία. Είτε συμφωνείς με κάποιες θέσεις του είτε όχι, δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι πατάει σε λαϊκίστικα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε δεν τα έχει ανάγκη. Ξεκάθαρη δολοφονική επίθεση υπέστη το μπλοκ του ΠΑΜΕ.
    Θα σου έλεγα να πάρεις ριζοσπάστη γιατί έχει ήδη πολλές φωτό που αποδυκνείουν πράγματα. Και θα υπάρξουν κι άλλες υποψιάζομαι. Οι Καρατζαφύρερ είχαν επισημανθεί κι απομονωθεί κατά τις πορείες του Μαίου αν θυμάμαι καλά με σημαίες, κουκούλες και γυαλιά ηλίου όταν καλούσαν κόσμο από την πορεία του ΠΑΜΕ να κάψουν.... το μπουρδέλο τη Βουλή. Επίσης να σου θυμίσω για τους 2 ακροδεξιούς που οι ΜΑΤατζήδες φυγάδευσαν πίσω από τη βουλή. Εμείς δεν λέμε ότι κράτος, παρακράτος, ακροδεξιοί και δήθεν αντιεξουσιαστές είναι ένα πράγμα. Απλά λέμε ότι η δράση τους υπονομεύει το λαϊκό κίνημα κάνοντάς το ευάλωτο σε προβοκάτσιες τύπου Μαρφίν, η οποία έβγαλε το κίνημα νοκ αουτ για μεγάλο χρονικό διάστημα.Όσο δε για το ... απαλλωτριωμένο γκλομπ του κουκουλοφόρου θα έπρεπε να σε ενοχλήσει το ότι το συγκεκριμένο καλόπαιδο είχε απαλλοτριώσει τη νοοτροπία μπάτσου εκτελώντας την μάλιστα με το ορίτζιναλ εργαλείο του εξουσιαστικού-κατασταλτικού μηχανισμού.
    Τα λέμε Γιώργη.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασίλη αυτό που συμβαίνει με την "περιφρούρηση" του ΚΚΕ στις πορείες το έχω βιώσει πολλές φορές και εγώ ως φοιτητής. Ποτέ δεν κατέβηκα σε διαδήλωση με κράνος και σημαιάκι-στηλιάρι. Αντιθέτως οι "σύντροφοι" σου κατέβαιναν με εξάρτηση.
    Αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί θέμα για την ουσία και το νόημα της διαδήλωσης. Γιατί θεωρείται εκ των προτέρων ύποπτος συναλλαγής με τις δυνάμεις εξουσίας ο κουκουλοφόρος, και δεν θεωρείται ύποπτος συναλλαγής ο καθοδηγητής των κρανοφόρων της περιφρούρησης του ΚΚΕ. Άλλωστε αστυνομία και περιφρούρηση του ΚΚΕ έχουν πάντα καλή συνεργασία. Ακόμα και στις 20 του Οκτώβρη οι επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσαν ότι δεν επενέβησαν αρχικά μετά από συνενόηση με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Η επέμβαση της αστυνομίας στο Σύνταγμα έγινε μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ.

    Όμως αυτό που θεωρώ το πιο ενοχλητικό είναι τα συγχαρτήρια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ για την ψύχραιμη στάση του. Μέχρι και ο Πάγκαλος έδωσε συγχαρτήρια στο ΚΚΕ
    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/86907/o-pagkalos-sygchairei-to-kke
    Αντίστοιχη δήλωση διάβασα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο facebook που συγχαίρει προσωπικά την Αλέκα Παπαρήγα για την ψύχραιμη στάση της σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

    Αυτά Βασίλη δείχνουν πως δεν είναι (μόνο) οι κουκουλοφόροι που λειτουργούν ως εργαλείο του εξουσιαστικού μηχανισμού.

    Ακόμη, όσο δεν δημοσιεύονται σοβαρές αποδείξεις για όσα λέει το ΚΚΕ περί ανθρώπων του Καρατζαφέρη κλπ (αν υπάρχουν αναδημοσίευσε τις και εσύ), η ηγεσία του ΚΚΕ θα χάνει όλο και περισσότερο την αξιοπιστία της (τουλάχιστον στα -σχετικώς άχρωμα- μάτια μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτός από το αντι-ΚΚΕ μένος, τι κοινό μπορεί να έχουν άνθρωποι σαν εσένα Γιώργο με τις εκτιμήσεις του Άδωνη; Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν, προς το παρόν, στοιχεία για συγκεκριμμένο στέλεχος ή μέλος του ΛΑΟΣ, εσύ τι αγωνία έχεις για την αξιοπιστία του ΚΚΕ; Εσείς λειτουργείτε το πρωί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, τι ποσοστά απεργίας είχαν τα σχολεία στον Άγιο;, και το απόγευμα παριστάνετε τους αγανακτισμένους. Τι δουλεία έιχε, Γιώργο ο Καλλιμάντζαλης μετά τη λήξη της πορείας του Ε.Κ, να έρθει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να ζητήσει το μικρόφωνο;Τι άλλο εκτός από ανοησία στα πλαίσια του αντι-ΚΚΕ μένους του. Ένα άλλο κοινό σημείο που έχετε όμως με το σκυλολόι του Καρατζαφύρερ είναι ότι είστε ένθερμοι οπαδοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συνθήκγς του Μάαστριχτ την οποία από κοινού ΨΗΦΙΣΑΤΕ και ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ με τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ μηχανισμούς. Δεν περίμενα από σένα τόση πρεμούρα για τον Καρατζαφέρη, γρήγορα αποκακλύπτετε τη σύμπλευσή σας. Αυτά να τα βλέπει ο Βυσσινόκηπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι τελευταίο. Φαντάζεσαι τα παιδιά που ήταν στην περιφρούρηση, να μη φόραγαν κράνη; Σήμερα θα μας κατηγορούσατε ότι τα στείλαμε ως πρόβατα επί σφαγή.Είναι πάντως θετικό το ότι δεν αναφέρεσαι, Γιώργο Μανουσάκη,σ' αυτά που λέγαν άλλοι, ότι το ΠΑΜΕ παρεμπόδιζε την ελεύθερη διακίνηση των διαδηλωτών, να μπορούν δηλαδή να πάνε σε όποιο σημείο της συγκέντρωσης επιθυμούσαν.Κάτι είναι κι αυτό-αν δεν ξέχασες να το αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργη διαισθάνομαι ότι τα μάτια σου δεν διολισθαίνουν προς την αχρωματοψία αλλά προς συγκεκριμένη πολιτική οπτική. Επειδή έχω και εγώ κατεβεί πολλές φορές με πορείες του ΚΚΕ του ΠΑΜΕ, θέλω να σου πω ότι ούτε για μια στιγμή δεν περνούσε από το μυαλό μας να επιτεθούμε με δολοφονική εξάρτηση σε κανένα κομμάτι της πορείας, όσο ξεπουλημένο κι αν το θεωρούμε. Τουλάχιστον από το 1987 και μετά που συμμετέχω σε μεγάλες πορείες. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν ασυγχώρητο. Τα παιδιά της περιφρούρησης (που τραγικά αποδυκνείεται ότι χρειάζονται όταν έχεις απέναντί σου ψυχοπαθείς), έχουν χτυπήσει μόνο όταν κάποιοι επιλέγουν να μας επιτεθούν. Όμως μην εξισώνεις τη βία του επιτιθέμενου με τη βία του αμυνώμενου.
    Τέλος δεν περίμενα να πέφτεις στη λούμπα των δηλώσεων κάποιων στη κυβέρνηση (βλ. δηλώσεις Πάγκαλου) που γίνονται ακριβώς για να αποτελούν άλλοθι για τη δράση παρακρατικών. Οι υπουργοί που βρίζουν και συκοφαντούν καθημερινά τη δράση του ΠΑΜΕ, δεν γίνεται να αλλάζουν αισθήματα έτσι χωρίς λόγο. Ξέρουν πολύ καλά πως και σε ποιούς ποντάρουν.
    Λυπούμαι που λες ότι το κόμμα είναι μέρος του εξουσιαστικού μηχανισμού. Κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους γι αυτήν σου τη μεταστροφή. Εγώ πραγματικά στεναχωριέμαι γιατί θα πάνε πίσω πολλά πράγματα, σε σχέση με το εννιαίο μέτωπο που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη περιοχή. Ο καθένας μας είχε τη δική του οπτική αλλά ποτέ δεν κατηγόρησε ο ένας τον άλλο για πράκτορα της εξουσίας.
    Όταν υποστηρίζουν οι "αντεξουσιαστές" ότι το ΠΑΜΕ εμπόδισε τη συγκέντρωση (που είχε καλέσει το ίδιο το ΠΑΜΕ) να μπει στη βουλή και να εμποδίσει την ψηφοφορία, θα πρέπει να απαντήσουν στον απλό παρατηρητή γιατί δεν το έκαναν οι ίδιοι κατά τις γιγάντιες πορείες του Μαίου, μόνο έκαιγαν την Μαρφίν. Γιατί δεν τα κατάφεραν στις 5 τουλάχιστον ψηφοφορίες που προηγήθηκαν, για μνημόνια, δανειακές συμβάσεις κλπ . Γιατί δεν το κατάφεραν όταν στις πλατείες υπήρχαν τα πιο ελευθεριακά μπλοκ των αγαναχτισμένων κι όχι το "προδοτικό" ΠΑΜΕ. Και τέλος... Στις 5.30 το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, το ΠΑΜΕ με την ανακοίνωση για το θάνατο του συναγωνιστή μας, αποχώρησε συντεταγμένα για να προστατέψει τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων... Γιατί μετά την αποχώρηση του οι μαυροκουκουλάκηδες δεν έκαναν ντου στη Βουλή αλλά πέζαν κυνηγητό με τα ΜΑΤ κάπου κοντά στα προπύλαια.
    Γιώργη αυτά είναι ζητήματα που σίγουρα σου πέρασαν από το μυαλό. Γιατί λοιπόν τα βάζεις με το ΠΑΜΕ που είχε καλέσει το κόσμο για αποκλεισμό. Φίλε Γιώργη τα καλόπαιδα τον αποκλεισμό σπάσανε...όχι τις πόρτες της Βουλής.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Γιωργάκη μη δίνεις τόση βαρύτητα στα αστικά ΜΜΕ και στην επίθεση που εξαπολύουν συντονισμένα μαζί με διάφορους καλοθελητές και καιροσκόπους απ την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά. Είναι αυτοί ακριβώς για τους οποίους οι χώροι δουλειάς είναι ευαγή ιδρύματα που προσφέρουν εργασία στους εργαζόμενους οι οποίοι πρέπει και να λένε «ευχαριστώ». Είναι αυτοί που δεν διαθέτουν ούτε μονόστηλο για τα πάθη των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Κι επειδή ακριβώς η δράση του ΚΚ αποκαλύπτει ποια πολιτική δύναμη είναι με ποια τάξη, επιχειρούν να σπιλώσουν το ΚΚ στη συνείδηση του λαού.Τη δουλειά τους κάνουν όπως τόσα χρόνια και λένε τα ίδια ψέματα στο λαό όπως πάντα. Είναι οι ίδιοι που με εξίσου επιστημονικό τρόπο και περισσή υποκρισία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στήριξαν τη πολιτική αυτή που έφερε τον Ελληνικό λαό στη σημερινή κατάσταση. Σήμερα τρόμαξαν απ τη μαζικότητα της λαϊκής αντίδρασης και εξαπολύουν με μεθοδικότητα την επίθεσή τους κατά του ταξικού εργατικού κινήματος του μόνου που μπορεί να προκαλέσει μια πραγματική ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εγώ προσωπικά το περίμενα.. Πήραν όμως την απάντησή τους κ αυτό είναι το θετικό. Το εργατικό ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατήθηκε. Τις 2 τελευταίες μέρες έχουν επιδοθεί σε δεκάδες τραμπούκικες επιθέσεις σε αγωνιστές και σε γραφεία του ΚΚ. Αναμενόμενο .Το αντίθετο θα ήταν παράξενο ...
    Ορισμένα στοιχεία μπορείς να δεις στο http://workinform.blogspot.com/2011/10/48-19-2010-videosubsenfrde.html καθώς και http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6507402 , http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6507433 ,http://www.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=23/10/2011&id=13743&pageNo=7&direction=1 , http://www.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=23/10/2011&id=13743&pageNo=11&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή