Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Λασιθίου στη συγκέντρωση της Τετάρτης


Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, όλοι μαζί στην απεργία της Τετάρτης να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η απεργία που έγινε στις 10 του Φλεβάρη ήταν αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., που δημιουργήθηκε και με τη συνδρομή Ν. Δ. – ΛΑΟΣ και με τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Λασιθίου, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στο νομό Λασιθίου στην απεργία της 10ης Φλεβάρη, ήταν μικρότερη από το ποσοστό συμμετοχής στην υπόλοιπη Ελλάδα, καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας να αφήσουν το φόβο, την απάθεια και τη μοιρολατρία στην άκρη και να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης.

Εργαζόμενη-εργαζόμενε,

- Εσύ που ξοδεύεις το μισό μισθό σου για να σπουδάσεις τα παιδιά σου, γιατί η δωρεάν παιδεία είναι μόνο στα λόγια.

- Εσύ που χρεώθηκες στις τράπεζες και αισθάνεσαι τη θηλιά του δανείου στο λαιμό σου.

- Εσύ νέα-νέε, που δουλεύεις με ελαστικές μορφές εργασίας (ωρομίσθιοι, stage, ενοικιαζόμενοι κ.λ.π.) για 400 ευρώ το μήνα.

- Εσύ που έμαθες ή μάλλον σου έμαθαν, ότι η συλλογική δράση για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία δε σε αφορά και δε συμμετέχεις στους συλλογικούς αγώνες.

- Εσύ που θέλεις να απεργήσεις αλλά φοβάσαι ότι θα σε απολύσει ο εργοδότης σου.


- Εσύ που θέλεις να απεργήσεις αλλά σκέφτεσαι το μεροκάματο που θα χάσεις, χωρίς να υπολογίζεις ότι αυτά που θα σου πάρουν, αν περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, θα είναι πολλαπλάσια από το μεροκάματο που θα θυσιάσεις για την απεργία.

- Όλοι εσείς που μπορεί και ορισμένοι να διαφωνείτε μαζί μας σε αρκετά ζητήματα αλλά συμφωνείτε με τη διαπίστωση του ΠΑΜΕ ότι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο φτάνει πια!

Κάντε το βήμα, ΔΗΛΩΣΤΕ ΑΠΕΡΓΟΙ. Ελάτε μαζί μας την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου, βροντοφωνάζοντας:

- Όχι στη μείωση των μισθών.

- Όχι στη μείωση του ύψους των συντάξεων μέχρι 50%.


- Όχι στην αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες.

- Όχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο (η άγρια φορολογία στα καύσιμα δείχνει τη συνέχεια που θα ακολουθήσει).

- Όχι στην επίθεση στο δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη εργασία.

- Όχι στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

- Όχι στη μείωση των μόνιμων διορισμών στην παιδεία και στην υγεία.

Εργαζόμενη – εργαζόμενε, απέρριψε την ιδεολογική τρομοκρατία και τα ψέματά τους. Για την οικονομική κρίση οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Υπεύθυνοι είναι οι τραπεζίτες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα τεράστια κέρδη που συγκέντρωσαν από τη δική μας εκμετάλλευση. Τα αφορολόγητα κέρδη τους και οι ενισχύσεις που πήραν από τις κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ την τελευταία δεκαετία, είναι υπερδιπλάσια του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμα και τώρα, την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τα επιδόματα των ανέργων, ανακοινώνει επιδοτήσεις 4 δισ υπέρ των βιομηχάνων και ζητά από τους ανέργους «ομοψυχία». Την ώρα που μοιράζει 10 δισ από το ΕΣΠΑ στους «άπορους» καπιταλιστές, ζητά από τους εργαζόμενους «κατανόηση».

Εργαζόμενες-εργαζόμενοι, ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, είναι να αντεπιτεθούμε και μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα όχι μόνο να παλέψουμε για να κρατήσουμε ό,τι έχουμε, αλλά να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει με βάση την προσφορά και τις ανάγκες μας.

Υπάρχει προοπτική. Η οργανωμένη πάλη, δείχνει τη διέξοδο.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 11:00 π.μ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΑΜΕ

2 σχόλια:

  1. Μα γιατί δεν σου αφήνει κανείς σχόλια;!

    Εγώ σε διαβάζω!

    Καλή συνέχεια...

    Φιλιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΦΙΑ,
    επειδή είμαστε σε μικρή πόλη, μου λένε τα σχόλιά τους κατ΄ιδίαν...Και εγώ θα προτιμούσα να γίνεται διάλογος κι όχι να είναι ένα μπλογκ άποψης του έχοντος την επιμέλεια.
    Σε ευχαριστώ πάντως για την υποστήριξη και για να χαρείς θα σου πω ότι σύμφωνα με τα στατιστικά, η επισκεψιμότητα ανεβαίνει εκθετικά.
    Υ.Γ Για όσους δεν τη γνωρίζετε, η Σοφία Κολοτούρου είναι μια από τις σημαντικότερες ποιήτριες της γενιάς μας.
    http://www.sofiakolotourou.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή