Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κοινή δράση εμπόρων- εμποροϋπαλλήλων ... ΤΩΡΑ


Πρόταση του Βασίλη Χατζηδάκη (πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου) προς το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζω από πρώτο χέρι τη πολύ δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχουμε όλοι βρεθεί. Όμως στις δύσκολες στιγμές μας, πρέπει να μετράμε τους φίλους μας και να σκληραίνουμε τη στάση μας προς τους πραγματικούς φταίχτες αυτής της κρίσης.

Φίλοι μας και συνοδοιπόροι μας σε αυτή τη κρίση είναι οι εργαζόμενοί μας. Αυτοί άλλωστε είναι και οι εν δυνάμει καταναλωτές των μαγαζιών της περιοχής μας.

Απέναντί μας έχουμε τις κυβερνήσεις που υπηρετώντας την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, και των εμπορικών πολυεθνικών, μας έκαναν να γονατίσουμε. Οι ίδιοι σήμερα μας ζητάνε θυσίες και υπακοή στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όχι για να σώσουμε τα μαγαζιά μας βέβαια, αλλά για να γίνουμε εμείς υπάλληλοι των πολυεθνικών και τα μαγαζιά μας… υποκαταστήματά τους.

Σήμερα πρέπει από αυτόν εδώ το τόπο, να τους δείξουμε ότι δεν μπορούν να μας δουλεύουν. Σήμερα από αυτόν εδώ το τόπο πρέπει να δείξουμε ανυπακοή… Πώς;

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία* με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε αύξηση στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, πάνω από την μεσοσταθμιστική αύξηση του 1% μέχρι το 2012… που συμφώνησε η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ (Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων). Η «αύξηση» αυτή αποτελεί κοροϊδία αφού και μόνο η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2+2=4% και η αύξηση των εμμέσων φόρων σηματοδοτεί πολλαπλάσια μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, σημαίνει ύφεση της κατανάλωσης και επιδείνωση των οικονομικών μας.

Προτείνω στο σύλλογο μας να καλέσει το σύλλογο των εμποροϋπαλλήλων, για να συμφωνήσουν με τη μεσολάβηση του Ο.ΜΕ.Δ., σε τοπική κλαδική σύμβαση. Το πόσο παραπάνω αύξηση μπορεί να δοθεί, ας το συμφωνήσουν οι δύο φορείς. Το σημαντικό ζήτημα είναι να σπάσει στη πράξη η πολιτική λιτότητας για τους εργαζόμενους, να σπάσουν στη πράξη τις προσταγές του μνημονίου.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι ότι θα ανοίξουμε ορίζοντα πολιτικής συνεργασίας με τους εργαζόμενούς μας, στους οποίους θα αποδείξουμε ότι βρίσκονται μαζί μας στον αγώνα της επιβίωσης που δίνει η κάθε λαϊκή οικογένεια. Αντίθετα θα φέρουμε σε δύσκολη θέση τη κυβέρνηση, με το να δημοσιοποιήσουμε τη τοπική συμφωνία μας. Η δικιά μας ανυπακοή μπορεί να γίνει αφορμή πανελλαδικών εξελίξεων στο θέμα. Και αν θέλουν οι κυβερνητικοί ας μας δικάσουν (για παράβαση νόμου), επειδή επιλέξαμε να παραμείνουμε άνθρωποι…

*Η τροπολογία, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και Εργασίας, Α. Λοβέρδος, και έφεραν άρον άρον για ψήφιση, ορίζει:

«Οι εκδοθησόμενες με τη διαδικασία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) μεσολαβητικές και διαιτητικές αποφάσεις, προς επίλυση συλλογικών διαφορών, δεν ισχύουν και δεν παράγουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, εφόσον χορηγούν καθ' οιονδήποτε τρόπο μισθολογικές αυξήσεις, πέραν αυτών που προβλέπονται από την υπογραφείσα την 15η Ιουλίου 2010 Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου