Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πρώτα έκλεψαν τα ταμεία των ΑΕΙ-ΤΕΙ και τώρα τα στρέφουν στις μπίζνες με εταιρείες-χορηγούς...Γιατί άραγε;;;


Μπίζνες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέες μπίζνες με επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να ανοίξουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του αναφέρει:

«Ανάμεσα στις πιθανές συμφωνίες ξεχωρίζουν αυτές του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τη γνωστή κινεζική πολυεθνική COSCO και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με την εταιρεία Hail Agriculture.

Με μεγάλα λόγια για "εξωστρέφεια" και "απάντηση στην κρίση", κρύβουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ - ΤΕΙ και τη σύνδεσή τους με την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η πιθανή συμφωνία ελληνικών πανεπιστημίων με την COSCO σημαίνει:
  • Ερευνα που θα δικαιολογεί και θα ενισχύει την εκμετάλλευση των εργατών και την καταστροφή του περιβάλλοντος, θα συγκαλύπτει τα εργατικά ατυχήματα, τελικά θα βοηθά στην αύξηση των κερδών της επιχείρησης εις βάρος των εργαζομένων και του λαού. Ούτε λόγος φυσικά για έρευνα π.χ. για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φτηνές, συχνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • Για τους απόφοιτους, δουλειά-λάστιχο, ανασφάλιστη εργασία, μισθοί πείνας των 430 ευρώ, ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις. Η συγκεκριμένη πολυεθνική έχει μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε εργασιακό γκέτο. Η άνοδος της εμπορευματικής κίνησης στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς, που κατέχει η επιχείρηση, κατά 73,5% και τα τεράστια κέρδη της, ακόμα και σε περίοδο κρίσης, χτίζονται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων: Με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, εργατικά ατυχήματα και μισθούς Κίνας. Αυτά υπόσχονται στους απόφοιτους οι ιδιοκτήτες της COSCO και οι συνεταίροι τους στα πανεπιστήμια, διοικήσεις, μεγαλοκαθηγητάδες και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  • Εκπαίδευση των φοιτητών με τις αξίες των μονοπωλίων, να καθορίζει η COSCO τι θα μαθαίνουν οι φοιτητές.
  • Επιβολή διδάκτρων.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που ιδρύει, κατά παραγγελία της εταιρείας Hail Agriculture, παράρτημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό το πανεπιστήμιο ονειρεύονται τα κόμματα της πλουτοκρατίας που ψήφισαν και υλοποιούν το νέο νόμο-πλαίσιο: Πανεπιστήμιο που όλη του η λειτουργία ενισχύει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό εννοούν όταν λένε "σύνδεση με την αγορά".
Τώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να σηκώσουν ανάστημα. Να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις του κεφαλαίου μέσα στις σχολές που συμφωνούν με το πανεπιστήμιο-επιχείρηση. Να παλέψουν μαζί με το ΜΑΣ για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα σε μια κοινωνία που η επιστήμη και η εξουσία θα βρίσκεται στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου