Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ



Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) συμπαραστέκεται στον αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πανελλαδικά, για μια σειρά από προβλήματα που έχουν και αρνείται να τα ικανοποιήσει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προχώρησαν ξανά σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα, συνεχίζοντας τις προηγούμενες κινητοποιήσεις γιατί δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα (νυχτερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες) από το Δεκέμβριο του 2010 ενώ τα εκτός έδρας είναι απλήρωτα από το Σεπτέμβριο του 2010. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται μόνο επείγοντα περιστατικά.
Την ίδια στιγμή σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό πανελλαδικά αλλά και τοπικά στο νομό Λασιθίου. Στο νομό Λασιθίου υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, που θέλει να απαξιώσει το δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα, σε καμιά πόλη του νομού δεν υπάρχει γιατρός συνοδός στα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Άμεσα θα πρέπει να προσληφθούν 3 γιατροί με οργανικές θέσεις. Το καθεστώς πρόσληψης με ορισμένο χρόνο εργασίας έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα κι αν προσληφθούν κάποιοι γιατροί όταν θα βρουν μια μόνιμη εργασία στο δημόσιο σύστημα υγείας να αποχωρούν από τη θέση τους. Στο κέντρο του ΕΚΑΒ στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν μόνο 14 μάχιμοι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχουν 2 πληρώματα μόνο την πρωινή βάρδια , ενώ στην απογευματινή και τη βραδινή υπάρχει μόνο 1 πλήρωμα. Στη Σητεία και την Ιεράπετρα είναι ακόμα λιγότεροι οι μάχιμοι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχει 1 πλήρωμα μόνο σε κάθε βάρδια. Για να καλυφθούν και οι 3 βάρδιες με 2 πληρώματα στο κέντρο του ΕΚΑΒ στον Άγιο Νικόλαο, χρειάζεται να προσληφθούν τουλάχιστον 8 εργαζόμενοι ακόμα. Αντίστοιχες προσλήψεις πρέπει να γίνουν για να καλύψουν και την Ιεράπετρα και τη Σητεία.
Επειδή ο χρόνος διακομιδής στο νοσοκομείο σε σοβαρά περιστατικά είναι πολύτιμος και εάν τύχουν 2 περιστατικά την ίδια στιγμή δε θα υπάρχει πλήρωμα για να καλύψει το ένα από τα δύο γεγονός που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και τη ζωή κάποιου ασθενούς, πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την ανάλγητη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, αρνείται να εντάξει τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά. Πολλοί εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ από μια ηλικία και μετά έχουν προβλήματα με τα οστά τους (γόνατα-μέση) και είναι απαράδεκτο να μην αναγνωρίζεται η εργασία τους σαν βαριά και ανθυγιεινή. Πολλές φορές καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες, παρά τα προβλήματα υγείας που έχουν, προκειμένου να σώσουν ασθενείς που χρειάζονται άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν τον αγώνα των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ και δικό τους αγώνα και να τους συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το τελευταίο νομοσχέδιο για την υγεία αλλά και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία, προσπαθεί να γκρεμίσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Επιδιώκει ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι η υγεία να το κάνει εμπόρευμα. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι ο ενωμένος ταξικός αγώνας προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο, που δύο από τους κύριους στόχους του θα είναι η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η διεκδίκηση ενός δημόσιου-δωρεάν συστήματος υγείας σύμφωνο με τις λαϊκές ανάγκες. Η δική μας απάντηση είναι η δημιουργία ενός μετώπου για λαϊκή οικονομία και εξουσία.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Αλιτήριο κομματόσκυλο με το όνομα Σωτήρης Σώζος, Διευθυντής Β' ΔΥΠΕ, απάντησε με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε στην καταγγελία του Δ/ντή της ΜΕΘ του Ασκληπείου Βούλας, με την οποία καλούσε τους συγγενείς των νοσηλευόμενων να φέρουν από δικού τους διάφορα υγειονομικά υλικά, τα οποία δεν είχε η μονάδα. Δεν φτάνει που τοποθετήθηκε στη θέση του με το απαταίτητο για τέτοιο πόστο προσόν του πρασινοφρουρού, κουβέντα δεν είπε ουσιαστικά για τις καταγγελίες του Διευθυντή. Ξαναδιάβασε το ποίημα του πρωτοπαλλίκαρου της κυβέρνησης,υπουργού Λοβέρδου. Ο Διευθυντής απλά περιέγραψε την εφιαλτική κατάσταση της Υγείας που μας περιμένει πολύ σύντομα. Ρωτήστε τους συγγενείς σας, πόσα ξοδεύουν για την Υγεία τους, για να μπορεί το παχύδερμο, πούπε κι ο άλλος, να σαβουρώνει τον άμπακα. Λευτεριά στην Υγεία, Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των ΕΚΑΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή