Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.

Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες, τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

To KKE διοργανώνει πικετοφορία την Τετάρτη 20/4/2011 στις 8π.μ. στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου





Στο σχέδιο αντιλαϊκής λεηλασίας απαντάμε με αγώνες

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
Η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις της την Παρασκευή το πρωί για το (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015), επαναλαμβάνει τις χιλιοειπωμένες γενικολογίες για να συγκαλύψει την ανείπωτη τραγωδία που φέρνει για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων με καταιγίδα νέων βάρβαρων μέτρων και με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Σκοπεύουν να αφαιμάξουν ακόμα 76 δισ. ευρώ από το λαό και τον κοινωνικό πλούτο και να τα προσφέρουν κι αυτά στο μεγάλο κεφάλαιο. Τα 76 αυτά δισ. ευρώ θα προέλθουν από:
- Επιπρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2011.
- Ακόμα 23 δισ. ευρώ για το διάστημα 2012-2015 που θα εξασφαλιστούν με μείωση των δαπανών κατά 14 δισ. ευρώ και αύξηση των εσόδων κατά 9 δισ. ευρώ. Δηλαδή νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, χτύπημα στον τομέα της υγείας και της παιδείας, αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα.
- Από 50 δισ. ευρώ που θα εξασφαλιστούν από ιδιωτικοποιήσεις. Δηλαδή ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Να σημειώσουμε ότι στη δέσμη των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί με το μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας αφού θεωρείται ότι ήδη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Έτσι για παράδειγμα δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη σχεδιαζόμενη μετάταξη εκατοντάδων ειδών πρώτης ανάγκης από το μεσαίο στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, στην επικείμενη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, στην κατάργηση της ειδικής φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης κλπ. Όλ΄ αυτά είναι άλλα θανάσιμα χτυπήματα για το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, που θα τα υποστούν πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα των 76 δισ. ευρώ.
Το κεφάλαιο «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» προβλέπει την παραχώρηση σε ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα κάθε περιουσιακού στοιχείου που ανήκει στο δημόσιο (και κατ΄ επέκταση στο λαό) το οποίο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος ή πόλο έλξης για την κερδοφορία ιδιωτικών κεφαλαίων. Ό,τι συγκεντρωθεί από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα καταβληθεί απ΄ ευθείας στις τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα επειδή τόσα χρόνια χρηματοδοτούσαν με δάνεια την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.
Το κεφάλαιο για τις αναγκαίες προσαρμογές της δημοσιονομικής πολιτικής δεν είναι τίποτα άλλο παρά χτύπημα ακόμα περισσότερο στα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνικά ασφάλιση. Τη ώρα που διοχετεύουν εκατοντάδες δισ. προς την πλουτοκρατία μειώνουν ακόμα περισσότερο τα τελευταία κρατικά κονδύλια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Το να κόβεις ακόμα 2,5 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων ή να μειώνεις ακόμα κατά 2,7 δισ. τις δαπάνες για τον τομέα της δημόσιας υγείας, μπορεί να φαίνεται πως είναι επιλογή αρρωστημένων εγκεφάλων, μόνο που η αρρώστια δεν αφορά απλά αυτούς τους ίδιους, αλλά το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν και χάριν του οποίου παίρνονται τέτοιες αποφάσεις.
Στη στρατηγική της κυβέρνησης να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες για την υγεία, εντάσσονται και οι σχεδιασμοί για τα δημόσια νοσοκομεία που παρουσίασε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την Παρασκευή 1 Απριλίου. Με την κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας και την αντικατάσταση των κλινικών από τομείς, ξεκινά η σύνθλιψη των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Αυτές οι δραματικές ανατροπές, θα λειτουργήσουν με φόντο και τη θεσμοθετημένη ολοήμερης λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου και τη συγκρότηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όπου τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις και η παροχή των υπηρεσιών υγείας θα περιοριστεί σε ένα ελάχιστο πακέτο με βάση τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. Στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης (μέσω του ΕΟΠΥΥ) δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μερίδιο σε «φιλέτα» των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας θα δοθούν και σε ασφαλιστικές εταιρείες. Μέσα στις 5 μορφές συγχωνεύσεων που παρουσίασε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι και η μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, που θα λειτουργούν στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ με επιχειρηματικά κριτήρια απόκτησης εσόδων. Δηλαδή και στα ολοήμερα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας που θα δημιουργηθούν με την κατάργηση των νοσοκομείων , εκτός από το χαράτσι των 5 ευρώ, οι ασθενείς θα πληρώνουν και μια σειρά από εξετάσεις. Έτσι η δημόσια υγεία από κοινωνικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα. Η προσπάθεια του κυβερνητικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη να παρουσιάσει τις προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη συγχώνευση των νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου σαν προσωπικές απόψεις του κ. Λιαρόπουλου, είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων του Ν. Λασιθίου προκειμένου να συγκαλύψει τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της υγείας. Οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την οποία με συνέπεια υπηρετεί.
Η Ν.Ε. Λασιθίου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους στη συγκέντρωση και την πικετοφορία που διοργανώνει την Τετάρτη 20/4/2011 στις 8π.μ. στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Καλούμε το λαό του Ν. Λασιθίου σε λαϊκή αφύπνιση, οργάνωση και συμπόρευση με το ΚΚΕ για ν’ αποκρουστούν τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.



Να παλέψουμε οργανωμένα για αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας - πρόνοιας, ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.



Να μην κλείσει ή συρρικνωθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Πλήρη ένταξη όλων των νοσοκομείων στις εφημερίες. Καμία αναστολή στη νοσοκομειακή περίθαλψη.



Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου.



Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να είναι μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.



Ο δρόμος του αγώνα μπορεί να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί ν΄ ανοίξει το δρόμο για λαϊκή εξουσία και οικονομία.




Ν.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ







.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου